Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић задовољан због повратка навијача и победе против Шардија

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је срећан због повратка публике на трибине и да се нада да ће и у наставку Аустралијан опена у Мелбурну имати мечеве попут овог, у коме је после три сета победио Француза Жеремија Шардија у првом колу
ФОТО: ЕПА/Дејв Хант

"Сјајан је осећај видети публику поново на стадиону, срце ми је пуно. То је једна од ствари за коју смо се надали, да ће проћи ови услови. Ово је највише људи колико сам могао да видим на тениском терену у последњих 12 месеци. Предивно је, хвала, стварно ценим вашу подршку. Понекад узимамо ствари здраво за готово, али захвалан сам што поново видим публику", рекао је Ђоковић после меча.

Због пандемије корона вируса смањен је капацитет, па до 30.000 људи може сваког дана да присуствује мечевима нам свим теренима Аустралијан опена.

Српски тенисер је почео одбрану титуле у Мелбурну победом против Шардија 6:3, 6:1, 6:2. То је била 14. победа Ђоковића у 14. дуелу са Шардијем.

"Постоји љубавна афера са овим тереном, надам се да ћу имати много сјајних мечева. Желео сам да започнем добро, ово је посебна ситуација, последњи меч на овом терену у вечерњем програму. Ово је мој најуспешнији и најомиљенији терен, имао сам много успеха и сваки пут када изађем на терен врате ми се та сећања", навео је Ђоковић.

Упитан да ли је био фрустриран што је морао у карантин са осталим тенисерима уочи почетка првог гренд слем турнира у сезони, Ђоковић је рекао: "Задовољан сам што смо слободни да играмо тенис".

"Задовољан сам што смо се вратили у Аустралију, ово је срећно место, срећни слем за нас и то је све", додао је он.

Ђоковић ће у другом колу играти против Американца Френсиса Тијафоа.

"То ће бити први пут да играм против њега, једва чекам. Он је један од младих америчких тенисера који долазе и има светлу будућност. Агресиван је и један од најбржих играча на турниру, једва чекам следећи изазов", навео је Ђоковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.