Почетна / Тенис / АТП

НОВАК СЕ СЕЛИ У МАРБЕЉУ: За нови дом 10 милиона евра

Како пишу шпански медији, Ђоковић у Марбељи купио вилу и тако почео селидбу из Монте Карла на други крај Медитерана
ФОТО: Агенција Костас и касас

Новак Ђоковић је пре неколико месеци најавио селидбу из Монте Карла у Марбељу а сада је повукао и конкретан потез.

Како пишу локални медији, купио је вилу за 10 милиона евра у овом прелепом медитеранском летовалишту. Он је у њој са породицом пролетос провео добар део пандемије и недељно плаћао 10.000 евра кирије.

Вила има хиљаду квадрата, а цело имање 3.500. У њеном склопу је девет спаваћих соба, осам купатила, затворен базен, неколико салона, сала за биоскоп, сала за билијар, сауна, комплетно опремљена теретана… Вила је направљена у комбинацији медитеранског и маварског стила.

Оно што се још не зна је да ли ће Ђоковић задржати и дом у Монаку у коме је провео више од једне деценије. Међутим, када се зна да ове године вероватно и није био тамо, онда је вероватно реалније да ће га продати или можда дати некоме другоме на употребу.

Ђоковић је прва два месеца 2020. провео у Аустралији, Београду и Дубаију, потом је отишао у Калифорнију да игра у Индијан Велсу, али је корона ударила и сезона је била прекинута.

Ноле из Лос Анђелеса није отишао у Монте Карло него у Марбељу и ту га је затекао шпански карантин. Неколико месеци у овом прелепом граду од око 150.000 становника уверили су га да ту треба и да остане.

Када се чинило да је корона попустила, Новак је дошао у Београд, организовао Адрија тур, наставио у Задру и тамо се – заразио. Самоизолацију је провео у родном граду а онда отишао у Марбељу и тамо се спремао за наставак сезоне. Тада је у једном интервјуу локалним новинарима и рекао да планира селидбу на вероватно најлепши део шпанске Медитерана, Косту дел сол (обала сунца).

Тениски гледано, Марбеља је слабије опремљена од Монте Карла јер је у питању летовалиште у коме готово нико од великих асова не живи. Монако је, с друге стране у центру тениске галаксије.

У њему живи много звезда, почев од Стена Вавринке преко Данила Медведева до Григора Димитрова, али је исто толико важно да је у околини неколико веома важних тениских академија.

На Азурној обали је најбоља она коју је пре пар година отворио Патрик Муратоглу, али није много даље ни Бордигера у којој ради Рикардо Пјати. У обе академије много је квалитетених тенисера тако да је веома лако наћи партнера за квалитетан спаринг.

С друге стране, у Марбељу све више асова долази на припреме. Тренутно су тамо Фелисијано Лопес, Каролина Плишкова, Гарбиње Мугуруса

Наравно, мало је то, али ко зна какви су Новакови планови, поготово јер сви они тренирају у клубу Пуенте Романо, чији је власник Пепе Имас, његов пријатељ и бивши (?) члан стручног штаба задужен за психолошке припреме.

Шпанац је једно време редовно путовао са Новаком али како је то било у време његових неуспеха, навукао је гнев навијача и више га нема на турнирима, али то не значи да они више сарађују.

Са Имасом сарађује и Новаков средњи брат Марко, он је један од тренера у Пуене Роману, а у Марбељи живи и Ђорђе, најмлађи Ђоковић, тако да је јасно да овај град све брже постаје нова породична база. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.