Почетна / Тенис / АТП

Фондација Новак Ђоковић наставља да помаже здравственим установама!

Вредна донација Фондације Новак Ђоковић Институту за онкологију и радиологијуи Клиници за неурохирургију КЦС
ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Како би пружила допринос у борби против вируса KОВИД-19, Фондација Новак Ђоковић наставила је допремање медицинске опреме здравственим установама у Србији.

Овај пут, Институту за онкологију и радиологију КЦС уручењемобилан апарат за дезинфекцију и стерилизацију површинафранцуске компаније АИРИНСПАЦЕ укупне вредности 1.700.000 динара, док је Клиници за неурохирургију КЦС донираношест шприц пумпи швајцарске компаније KОДАН АРГУС, које се користе приликом пружања интравенозне терапије. Вредност ове донације износи 1.035.513,00 дин.

Национална директорка Фондације Новак Ђоковић, Маја Кремић, истакла је да Фондација пажљиво прати ситуацију и у складу са њом пружа подршку онима којима је то најпотребније.

- Имајући у виду повећање броја оболелих од ЦОВИД-19 вируса, наши здравствени радници поново су се нашли на највећем удару, како би успели све пацијенте успешно да збрину и излече. Овај пут одлучили смо да помоћ пружимо Институту за онкологију и радиологију и Клиници за неурохирургију у склопу Клиничког центра Србије. Надамо се да ће ови апарати побољшати услове кроз редовну дезинфекцију и стерилизацију просторија у којима бораве пацијентии на тај начин помоћи у смањивању циркулације вируса, али и да ће наша донација олакшати процесе пружања интравенозне терапије.Свесни смо да је пред нама изазован период и дуг пут изласка из кризе узроковане KОВИД-19 вирусом, али смо исто тако спремни да помогнемо бржем опоравку заједнице - истакла је Кремић.

Проф. др Даница Грујичић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију Србије, нагласила је да се у овој установи лечење и дијагностика код онколошких пацијената током епидемије спроводи без прекида и уз максимално коришћење капацитета.

- У циљу заштите пацијената, али и запослених од KОВИД-19 инфекције, у Институту за онкологију и радиологију Србије примењујемо бројне мере, укључујући посебан режим чишћења и дезинфекције. Апарат за деконтаминацију површина из ваздуха је од великог значаја јер омогућава брзу и темељну дезинфекцију критичних простора и површина које су тешко доступне. Већ у првој недељи смо га користили за дезинфекцију у операционим салама, интензивној нези и просторијама за изолацију на одељењима. Захваљујемо се Фондацији Новак Ђоковић на овој значајној донацији која ће допринети безбеднијем окружењу како за пацијенте, тако и за запослене Института - изјавила је проф. др Грујичић.

Прим. др Мила Стошић, анестезиолог из Клиничког центра Србијеизразила је захвалност Фондацији Новак Ђоковић на донацији шест шприц перфузора (пумпи)Клиници за неурохирургију КЦС.

- Захваљујући овој донацији на Одељењу за интензивно лечење биће омогућено по савременим принципима лечења, у свакодневном раду, прецизно дозирање лекова и анестетика, што је од великог значаја у лечењу неурохируршких болесника - изајавила је др Стошић.

На почетку здравствене кризе проузроковане вирусом KОВИД-19, Новак и Јелена Ђоковић, донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за болнице и здравствене установе широм Србије.

До сада су између осталог уручена 12 респиратора и 54 клиничких монитора Клиничком центру у Крагујевцу, Општој болници у Крушевцу, Општој болници Чачак, КБЦ-у у Косовској Митровици, Општој болници Ћуприја, и Општој болници „Студеница“ – Краљево, док је Клиници за пулмологију КЦС-а уручено 5 неинвазивних Софтфлоњ респиратора и 57 пари антибактеријских кломпи. Фондација је донирала и 5 милиона динара Општој болници у Новом Пазару за набавку неопходне медицинске опреме.

Такође, Клиника за Инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије постала је богатија за најсавременији Сиеменс скенер са свом додатном опремом, док је почетком јула Фондација донирала Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој апарат за дезинфекцију површина.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Eto ko je Novak Đoković.Mi Srbi trebamo da ga slavimo do nebesa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.