Почетна / Тенис / АТП

Шварцман зауставио Надала, Рим добија новог шампиона

Аргентинац ће се за пласман у финале борити са Канађанином Денисом Шаповаловим. У другом полуфиналу састаће се Новак Ђоковић и Каспер Руд
ФОТО: Бета/АП

Аргентински тенисер Дијего Шварцман пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму, пошто је направио изненађење и елиминисао Шпанца Рафаела Надала са 6:2, 7:5.

Био је ово десети међусобни дуел Шварцмана и Надала и тек прва победа Аргентинца. Шварцман је до највеће победе у каријери и свог другог мастерс полуфинала стигао после два сата и четири минута игре.

Шварцман је сјајно одиграо први сет, направио је два брејка и добио тај део игре са 6:2 у чему му је помогао и деветоструки шампион Рима који је правио њему несвојствене грешке.

До шестог гема другог сета тенисери су држали свој сервис, након чега је уследило пет узастопних брејкова.

Шварцман је при резултату 5:4 сервирао за меч, Надал је тада направио брејк са нулом, али ни то није обесхрабрило Аргентинца. Узвратио је истом мером у наредном гему, да би потом искористио нову прилику на свој сервис и уз врисак прославио прву победу над Надалом.

Канадски тенисер Денис Шаповалов победио је Бугарина Григора Димитрова са 6:2, 3:6, 6:2 и се пласирао у полуфинале Мастерса у Риму. Меч Шаповалова и Димитрова трајао је сат и 53 минута.

За 21-годишњег Канађанина ово ће бити пето Мастерс полуфинале. Шаповалов је 14. на АТП листи, а од августа, кад су настављена АТП такмичења, има скор од девет победа и два пораза.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pitanje
Kako se po novom boduje?Hoce li Nole odmaci sa poenima od Nadala ako osvoji ili ce ga ovaj stici.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.