Почетна

Китаровић присутнија у светским медијима од Модрића

Хрватска је вицешампионску титулу на Светском првенству у Русији прославила и наставља да слави као злато, у Загребу ће хрватском тиму бити организован свечани дочек и све је у престоници прилагођено томе
ФОТО: Бета/АП

Сумирајући утиске из Москве, где је Ватрене поново бодрила председница Колинда Грабар Китаровић, портал Index.hr пише да је о њој у светским медијима објављено 25 одсто више вести него о Луки Модрићу, који је проглашен најбољим играчем Мундијала.

Хрватска се, наиме, према писању тог медија јуче у светским медијима спомињала 30 одсто више него након полуфинала.

То је изнео Томислав Грубишић, власник Mediotoolkita, загребачке маркетиншке фирме и истоименог софтвера који прати популарност неке особе, производа или догађаја.

"Бројеви су огромни и никад забележени у историји Хрватске - више него све скупа до сада пре полуфинала", написао је Грубишић на Фејсбуку и додао да постоји још једна занимљивост - и то везана уз председницу Грабар Китаровић.

Ако се, како каже, гледа о коме се више писало на целом свету, објављено je око 25 одсто више вести са спомињањем имена хрватске председнице у односу на Луку Модрића, који је проглашен најбољим играчем Мундијала.

Грубишић је написао да је преко 80 одсто вести је било са изразито, како наводи, позитивним сентиментом.

Mediatoolkit је софтвер који прати колико пута се неки појам спомиње на интернету. Развили су га у истоименој фирми, раде с клијентима из 60 земаља, а седиште им је у Загребу.

Mediatoolkit служи томе да маркетиншки стручњаци открију колико је популаран њихов производ, ко га све спомиње на интернету и пише ли се о њему више позитивно или негативно.

Софтвер сваких пет минута "прочита" најновије вести с више од 100 милиона извора: портала и друштвених мрежа.

Ако има нових вести које садрже појам попут "Croatia", скупља их у базу и обавештава мејлом клијенте.

Софтвер такође одређује сентимент и анализира податке који су чланци били највише шеровани, који инфлуенсери највише пишу на друштвеним мрежама о неком појму и још пуно тога, објаснио је Грубишић за Index.hr како функционира Mediatoolkit.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MB
A nas predsrdnik je za 45870% zastupljenijji u medijima nego sve ostale medijske licnosti zajedno. Kaki Jusein Bolt, Lebron Dzejms, Jokic, Djokvic i kompanija, ta ajte molim vas. ON uz jutarnju kafu, ON uz dorucak, uzinu, rucak, veceru i jednom pred spavanjac. Jos malo pa ce i dolaziti po kucama...
Алекс
За разлику од овог нашег који ради 25 сати дневно и увек је уморан од Косова и намрштен, ова бар зна да попије и да се провесели.
EDIS
Vucko je svaki dan uboga na tv niko ga nemoze skinuti pa nista
mostarac
Bravo predsjednice, ponosni smo na tebe, osim što smo pokazali kako znamo igrati nogomet...sada se vidi i naše hrabro srce
Vasa
Lepšaje i prirodnija mnogo od onog pajaca!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.