Почетна

Селектор Хрватске: Пенал је одлучио утакмицу

- Честитам Французима на освојеној титули светског првака. Ми смо тужни и поносни, али мислим да смо одиграли добру утакмицу. Пресекао нас је пенал након којег је све било теже. Ипак, морамо бити задовољни и поносни на оно што смо остварили - рекао је Далић
ФОТО: БЕТА/АП
Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић оценио је да је финалну утакмицу Светског првенства одлучио једанаестерац, после којег је Француска повела са 2:1.
 
Хрватска је у финалу Светског првенства изгубила у Москви од Француске са 2:4. 
 
Француска је повела у 18. минуту аутоголом Марија Манџукића, а изједначио је Иван Перишић у 28. минуту. Француска је поново повела у 38. минуту поготоком Антоана Гризмана из једанаестерца, а два гола предности донео је Пол Погба у 59. минуту.
 
Четврти гол за Француску постигао је Килијан Мбапе у 65. минуту, а четири минута касније Манџукић је поставио коначан резултат.
 
- Честитам Французима на освојеној титули светског првака. Ми смо тужни и поносни, али мислим да смо одиграли добру утакмицу. Пресекао нас је пенал након којег је све било теже. Ипак, морамо бити задовољни и поносни на оно што смо остварили - рекао је Далић, пренела је Хина.
 
Хрватска је пласманом у финале остварила највећи успех у историји. 
 
- Остварили смо највећи успех у историји хрватског фудбала, али остаје мали жал за титулом. Али, то је живот, то је фудбал. Французи нас нису изненадили, они се бране, иду на контру. Примили смо два случајна гола, први аутогол и други пенал  - изјавио је Далић.
 
За најбољег играча турнира проглашен је њен капитен Лука Модрић.
 
- Лука Модрић је заслужио награду. Када већ нисмо освојили титулу, барем имамо најбољег играча. Заслужено. Срећни смо због њега. Наш успех је огроман. Направили смо велики резултат, ово је за историју. Када све прође, бићемо свесни шта смо направили. Нација мора бити поносна. Играчима иду све заслуге. Ово што сам доживео са њима, то је фантазија. Биће ми тешко када се разиђемо - рекао је Далић.
 
- Жао ми је због играча, заслужили су да буду прваци. Морамо бити задовољни сребром. Да нам је неко пре турнира то прихватио, не да бисмо прихватили, него... - додао је Далић, пренео је Индекс.
 
Он је рекао да сада екипа не сме да стане.
 
- Узели смо три трофеја у Русији, сребрну медаљу, златну лопту и трофеј за навијаче. Данас смо поносни што смо Хрвати. Али, сада не смемо да станемо, култ мора да се гура даље. Видите колико фудбал значи. Повици "Хрватска" на стадиону, гледало нас је милијарду људи. Ма чудо, људи хвала вам - рекао је Далић.
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale
I ovo vam je previše,ništa posebno nisu igrali,jedino protiv raspale Argentine,naravno za nas su klasa,jer smo mi politički-podobna-menadžersko-mafijaška ekipa i bruka!Najbolji Azar igrač majstor ostali za koplje iza, a pre su bili za nagradu i Grizman.Mbape,a bogme i Perišić nije bio ništa lošiji,ali trka, precizni pasovi i ostale nebitne stvari, naspram golova i asistencija , presudjuju kod mafijaša iz FIFE...
Aca Bg
Penal je bio apsolutno čist!
AcA
Pa posle penala gubili ste sa 2:1. A da ste izjednacili na 2:2 onda ne bi bio penal problem? Naravno krene kuknjava na sudije - balkanska taktika. Realno, vas je pokopao bas golman, zato je i plakao da da mu Hrvati oproste. Kriv je za 2 gola ako ne i za 3. Ocajno je branio, samo je jednom dobro odbranio 1:1 ostalo tuga. Sa dobrim golmanom Hrvati bi imali pehar na tacni. Ubedljivo najslabiji igrac u Hrvata.
Karma je Cudo
A smejali se nama kad smo izgubili od siptara iz svajcarske i tvrdili da nije bio penal na mitrovicu.. sve im se to obilo o glavu u finalu! KARMA JE CUDO!
Pedja
Prva dva gola Francuza su dosta diskutabilna. Za prvi gol, veliko je pitanje da li je uopste bio faul, nakon gledanja usporenog snimka vise puta i dalje nisam siguran. A onda centarsut Grizmana i francuski igrac u ofsajdu koji sudija ne svira, cak ni VAR se ne gleda da li je bilo sta sporno. A sto se tice penala, mislim da ga vecina sudija ne bi svirala. Na snimku se vidi da lopta pogadja Perisica valjda u ruku, uopste nije isao rukom da je izbaci napolje ili zaustavi, niti je bio udarac ka golu pa da onda moze da utice. I sudija je tek posle duzeg gledanja VAR-a prelomio da svira penal. I onda na kraju opet valjanja Francuza kao protiv Belgije u stilu Nejmara.
Prouci pravila fudbala
Ruka nije bila UZ TELO. Na snimku se vidi da je prosla, iza su bila dva u plavom i jedan Hrvat. Hrvati su na HRT jasno priznali da je bio penal. Tako da nema potrebe da komentarises. Ali je nesto drugo zanimljivo. To niko nije video i onda su Francuzi insistirali na VAR i bili u pravu. Zasto Mitrovic i kompanije nije insistirala tako kao Francuzi vec svojim pasivnim ponasanjem ubedila sudija da nije bio penal. Neka nasi uce malo od Francuza kako se treba ponasati na terenu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.