Почетна

ХАЛО МОСКВА, Дејан Рамбо Петковић: Бразил све бољи!

Одбрана је јачи део тима Селесаа, Тијаго Силва је најбољи штопер на Мондијалу О Ниједна екипа нема тако добре резервне играче – сматра некадашњи ас бројних бразилских клубова
ФОТО: youtube/printscreen

Дејан Рамбо Петковић је од почетка Светског првенства у Русији у улози стручног коментатора бразилске телевизије.

У дуелу Србије и Бразила срце му је било подељено на две стране, са ипак, већом жељом да Орлови прођу даље.

После елиминације наше репрезентације некадашњи ас Црвене звезде и бројних клубова из најфудбалскије земље света нема дилему – желео би да се Кариоке шести пут попни на трон.

Бразилци играју боље како шампионат одмиче, посебно у одбрани. Тијаго Силва је за мене најбољи штопер на Светском првенству. Одлично су се уклопила оба бека, иако представљају замене за повређене Данила и Марсела. Фагнер је већ везао три утакмице, игра сигурно и добро. Фелипе Луис је први пут добио шансу против Србије, показао се као одлично решење по левом боку и у дуелу са Мексиком. Уз њих Нејмар игра све боље. Вилијан је био најсветлија тачка Бразила у осмини финала. Цео тим је у успону форме – каже Петковић у телефонском разговору из Москве за наш лист.

По многима окршај Бразила и Белгије представљаће финале пре финала?

Увек постоје различита мишљења. Чињеница је да је лева страна костура много јача од десне и да међу те четири селекције треба тражити освајача трофеја. Бразилци и Белгијанци јесу два потенцијална финалиста. Они су уз Француску јачи од Швеђана, Енглеза и Хрвата. Биће интересантне све четвртфиналне утакмице. Имајући у виду како је Белгија прошла Јапан Бразилу припада улога фаворита. Шанса Црвених ђавола могла би да буде у скок игри, опасни су кад крену у напад, мада је и Србија имала за по десетак центиметара више играче па је примила гол од Кариока из прекида.

Бразил дакле видите у полуфиналу?

Селесао је примио само шест голова од како је Тите селектор на 26 утакмица, од којих пет из прекида. У Русији су капитулирали само против Швајцарска и то после недосуђеног прекршаја над Мирандом. Бразил заиста игра добро откако је Тите на клупи. Никад се ипак, не зна на оваквом такмичењу.

Србија пружила максимум
Да ли је једна победа и елиминација у групној фази максимум репрезентације Србије?
Орлови у овом тренутку нису могли више. Није реално вадити се против Бразила, победити Кариоке није немогуће, али је много тешко. Србија је пропустила шансу за пролаз поразом од Швајцарске. Одиграла је само 20 минута добро у том мечу, мада је била оштећена за једанаестерац над Митровићем од немачког судије. Ако занемаримо тај детаљ наши играчи нису били на високом нивоу против Швајцараца. Имамо у тиму доста младих играча, од јесени ће у Лиги нација и касније у квалификацијама за ЕП бити у прилици да се докажу.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kiza
Stvarno igraju odbranu svetski, a napad šta reći .....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.