Почетна

Мексиканци изгубили 0:3 од Шведске и скакали од среће, заједно са навијачима

Скандинавци после несрећног пораза од Немаца ипак обезбедили пласман у осмину финала
ФОТО: Бета/АП

Мексико – Шведска 0:3 (0:0)

Јекатеринбург - Стадион: Јекатеринбург арена. Гледалаца: 33.061. Судија: Нестор Питана (Аргентина). Жути картони: Гаљардо, Морено, Лајун (Мексико), Ларсон, Лустиг (Шведска). Стрелци: 0:1 Лудвиг Аугустинсон у 50, 0:2 Андреас Гранквист (једанаестерац) у 62, 0:3 Едсон Омар Алварез (аутогол) у 74. минуту.

МЕКСИКО: Очоа, Гаљардо (од 65. Фабиан), Морено, Салседо, Алварез, Ерера, Гуардадо (од 75. Корона), Лозано, Вела, Лајун (од 89. Пералта), Ернандез. Селектор: Хуан Карлос Осорио.

ШВЕДСКА: Олсен, Аугустинсон, Гранквист, Линделоф, Лустиг, Форсберг, Екдал (од 80. Хиљемарк), Ларсон (од 57. Свенсон), Клаесон, Тоивонен, Берг (од 68. Телин). Селектор: Јане Андерсон.

 

У Јекатеринбургу фешта Мексиканаца! Иако су изгубили 0:3 од Швеђана, прошли су даље, догађања из Казања пратили су навијачи из Средње Америке, њих неколико десетина хиљада на трибинама, а када су Јужнокорејци дали гол у надокнади "трибине су експлодирале".

Пре тога, до тада најбоља селекција у групи трпела је тешке ударце од почетка другог полувремена, гол Аугустинсона, па пенал, потом и аутогол, па су Швеђани за пола сата обезбедили пролаз у наредну рунду Мондијала.

На крају су се са њима радовали и Мексиканци, још више, упркос поразу.

Семафор 3. кола Ф групе на СП у Русији:

Јужна Кореја – Немачка 2:0 (Јунг-Гвон 90+4, Хјунг-Мин 90+6)

Мексико – Шведска 0:3 (Аугустинсон 50, Гранквист 62. једанаестерац, Алварез 74. једанаестерац)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.