Почетна

Белодедић не може да се начуди грешкама српске одбране: Као у школском дворишту

Миодраг Белодедић разочаран игром и поразом Србије од Швајцарске на Мондијалу
ФОТО: fifa.com

Прославио се у некадашњем Купу шампиона. Сребрну амфору освајао је са Стеауом 1986. и Црвеном звездом 1991. Светско првенство и утакмице у репрезентацији Румуније такође су га сврстали међу најбоље дефанзивце тог доба. Четвртфинале на Мондијалу 1994. у САД ударило је посебан печат каријери Миодрага Белодедића.

Румуна нема на планетарном шампионату у Русији, али сјајни либеро највећих клубова у Румунији и Србији из најбољих дана, помно прати утакмице на фудбалској смотри.

– Немојте ништа да ме питате о Србији – нашалио се Белодедић кад се јавио на телефонски позив љут због пораза Орлова од Србије у Калињинграду.

И вас је изнервирао преокрет Швајцараца у петак?

– Не могу да схватим да су ваши репрезентативци играли као у школском дворишту, да су направили такве грешке, примили голове на овакав начин. Нисам веровао да могу толико да се откаче, да не буду пажљиви.

Изабраници Младена Крстајића добро су почели меч?

– Јесу, рано су дали гол. Морали су затим да дуже задржавају лопту. У таквим утакмицама неопходно је да вежу осам, девет, десет додавања, а не да одмах омогућавају напад противнику. Имали су много проблема у игри. Нису на тај начин никако могли да сачувају предност. Стварно су ме разочарали.

У табору Орлова много се прича о суђењу Немца Бриха?

– Суђење, разумем. Можда би арбитража била другачија да је друга земља у питању. Митровића јесу двојица ухватила, загрлила га, држала. Да је нека друга селекција играла судија би пресудио нешто друго, овако...

Имате ли наду у чудо против Бразила?

– Не знам. Кад узмем у обзир шта су и једни и други показали у Русији не верујем у изненађење. Бразилци кад стану на лопту не може нико да им је одузме. Опасно је да се било ко отвори против њих. Можда је једина шанса да Србија игра затвореније, да прилику за гол тражи из корнера и слободних удараца. Орлови су јаки, добро скачу и могу на тај начин да угрозе фаворита.

Јесте ли познавали овај тим Србије пре почетка Мондијала?

– Причало се и видео сам да има искусних и добрих играча у вашој селекцији. Недостаје вам брзина, хитрина, не мора тренер све да им каже, могу сами на терену да се договоре, што нису урадили против Швајцарске.

Можете ли да посебно оцените игру одбране Орлова?

– Не знам шта се десило целом тиму Србије. Много су се повукли после вођства. Тешко је кад се браниш скоро целу утакмицу. Поновићу, кад су одузимали лопту нису знали да је сачувају, шаљу лево, десно, губили су је јако брзо. Имају времена да схвате где су грешили, али снажан им је противник на крају. Срећно – пожелео је из срца Миодраг Белодедић подвиг нашим репрезентативцима против Кариока.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zulu
Sudija nas jeste krao ali je bitnije od toga to da smo IGRALI LOŠE. Bilo je poitanje trenutka kada će izjednačiti a kasnije i da povedu. Svi pričamo o sudijama a malo našoj veoma lošoj igri.
Ilija
Kao da nije njegova reprezentacija Srbija. E, moj Belodedicu SRBINE!
HNK Bačka 1901
Šta ste zapeli po Belodediću, pa sasvim je normalno da neko rodjen u Rumuniji i zaigra za tu reprezentaciju, bez obzira što mu je Srbija matica. Pa po vama, i po takvim vašim razmišljanjem bi bilo normalno da Adem Ljajić igra za BiH, Albert Nadj za Madjarsku ili Antonio Rukavina za Hrvatsku, ali ne igraju jer su rodjeni u Srbiji i igraju za nju, baš kao što je slučaj i sa Belodedićem.
@Ilija
Takvi su svi Srbi iz najsrBskijeg kluba kada je repr u pitanju. Setite se samo ruke Vidica na SP, pa namerno promasenog penala protiv Slovenije za ispadanje, pa napad u Djenovi na igrace a onda i prekid utakmice, zvizdanje golmanu svoje reprezentacije i ima toga jos dosta, bas dosta.....pored ovakvih patriota Srbiji i ne trebaju neprijatelji. Takav je i ovaj "Srbin'.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.