Почетна

Тадић: Да се не кријемо, тако једино могу да се решавају проблеми, не само у фудбалу, него и у животу

Душан Тадић уверава да репрезентативци Србије не треба да се плаше славног ривала
ФОТО: Н. Неговановић

Да ли су преболели пораз, подигли се после шока у Калињинграду и кадри да се не само одупру већ и победе најтежег могућег ривала? Много је питања за српске репрезентативце уочи утакмице са Бразилом. Неке од одговора понудио је Душан Тадић. Генерално, један од играча у најстандарднијој форми...

- Прошло је мало времена од утакмице, мало смо се охладили. Свесни смо да имамо велику подршку од свих, целе нације, свих људи. Свима се захваљујем на томе. Мислим да смо донекле то и заслужили. Учинићемо све то је до нас да се пласирамо у наредну рунду. Знамо да ће то да буде јако тешко, али, учинићемо све да до тога дође.

Присутан је оптимизам?

- Оптимизам увек мора да буде. Искрено, највише волим кад је све у нашим рукама. Зависиш сам од себе. Јесте, јако је тешко, али сам решаваш своју судбину.

Остајете ли овде до 28. или ћете моћи да користите и летњу гардеробу у Русији?

- Надам се да ћемо да продужимо наш боравак овде. Пошто нам је јако лепо овде, надам се да ћемо остати и даље. Знамо да ће бити јако тешко, играмо против Бразила. Свакако треба да их поштујемо, али не треба да их се плашимо. Имају много добрих али и ствар које можемо да искористимо Мислим да можемо да дођемо до победе. Неће бити нимало лако, али може се.

Имаћете дуел са Марселом?

- Један је од најбољих левих бекова на свету. Играли смо један против другог и пре четири године. Фокусиран сам само на нашу игру, да их што више угрозимо. То је само један од дуела. Мислим да је битно да сваки играч на својој позицији добије свој дуел. Ту можемо да однесемо превагу.

Да ли је могуће заборавити да играмо против Бразила, опустити се...

- Мислим да пре свега треба да будемо паметни. Да не идемо грлом у јагоде. Хоћемо да их нападнемо, али с пуно памети и мудрости. Не можемо да се залетимо сви у напад и примимо из контре два гола. Убеђен сам да из добре организације можемо да угрозимо Бразил. Могу да се угрозе, али су јако опасни кад им се остави простор. Кад се бранимо треба да сузимо тај простор.  Кад их нападамо, да их нападамо како треба.

Да ли вам је уопште потребна мотивација?

- За овакву утакмицу, не треба ти ништа, довољно смо психолошки припремљени, јединствена је прилика. Сви смо маштали да играмо на Мондијалу са Бразилом – искрен је Душан Тадић.

Душан Тадић био је изузетно самокритичан после утакмице са Швајцарском. И јуче је говорио у истом тону и кад је у питању састанак играча уочи тренинга у свлачионици:

- Слажем се са свим, судија нас је оштетио многим стварима, али увек се трудим да видим шта смо ми могли да урадимо боље, да не тражимо проблем у другом. Тај састанак је био супер, волим те ствари, увек кажемо једни другима у лице шта мислимо. И мислим да је најбитније у животу и у фудбалу да будемо искрени и поштени једни према другима. Да се не кријемо. Тако једино могу да се решавају проблеми, не само у фудбалу, него и у животу – закључио је Тадић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Vecina od komentara na utakmicu proslu i na onu koja sledi ZVUCI VRLO LEPO iSTRUCNO I OHRABRUJUCE...ali nazalost na terenu se IGRA,BORI,GRIZE",da ne kazem "GINE" a ne prica i teoretise....a mozda bi vam zastave i grb ,ali ne kopackama, nego u srcu i glavi dalo neki rezultat...ali vi ovo necete ni da vidite a kamoli da procitate....vec cujem vase izjave i u jednoj i u drugoj varijanti...samo prazne reci...do sledece prilike!!
007
Bravo i onda ste oma posle sastanka trebali selektoru da kažete ti samo sedi i gledaj,ko što je Moka rekao Novoselu 76,ako mu fufa uopšte dozvoli da sedi na klupi, i POBEDITE

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.