Почетна

Шта друго очекивати од њих? Швајцарци не виде разлог да ФИФА реагује

Делегат СФВ Клаудио Сулсер рекао је, на конференцији за штампу, да се радило о „спонтаној реакцији” играча, али „не и о политичкој поруци”
ФОТО: Бета/АП

Фудбалски савез Швајцарске (СФВ) стао је у заштиту својих репрезентативаца косовско-албанског порекла, који су током утакмице против Србије на Светском првенству, славили голове „албанским орлом”, уз напомену да не очекују да ФИФА на то реагује.

И поред тога, додао је, одржан је састанак са Ђерданом Шаћиријем и Гранитом Џаком после утакмице.

– О томе сам разговарао са Ђерданом и Гранитом. Желим да то продубим, али након неког времена – казао је Сулсер.

СФВ не очекује никакве санкције против Џаке и Шаћирија.

Не могу замислити да ће бити кажњени забраном – рекао је генерални секретар СФВ Алекс Мишер.

Рикли: Не могу да се радујем, голови дати за Косово

Након неспортског понашања Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке, Народна партија Швајцарске (СВП) би могла поново покренути дебату о фудбалерима страног порекла у репрезентацији те земље.

Због славља уз „албанског орла”, после сусрета са Србијом на Светском првенству у Русији, СВП је упутила критике на рачун репрезентације.

Једна од првих људи странке Натали Рикли је на твитеру написала да не може да се радује победи, пошто су голови дати за Косово.

Не могу стварно да се радујем. Оба гола нису дата за Швајцарску, већ за Косово. Уколико би некада косовска репрезентација победила, то би ме радовало за њих, али на Светском првенству играмо и носимо заставу Швајцарске – поручила је она.

И Сулсер је додао да је уверен да ФИФА неће покренути никакав поступак против двојице швајцарских репрезентативаца, додајући да се светска кућа фудбала није јавила СФВ-у.

Нисам сигуран да ће ФИФА уопште реаговати, све зависи како се процени у дисциплинској комисији. То није била политичка порука, већ спонтана реакција играча, и зато не видим што би ФИФА уопште покретала случај – објаснио је он.

Мишер је казао да је речено двојици играча да више не славе „на албански начин”.

Руководиоци СФВ истакли су да не желе да забране дискусију на ову тему, али да имају разлога за радовање, па да се томе треба посветити.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ne razumem
Meni bi bilo smesno da neko hoce da kazni naseg igraca sto podize tri prsta, pa makar igrao i za Svajcarsku... Krstaja, odlazi! Sa Kokezom i SMSom u paketu, da vas vise nase oci ne vide!
Pop
A sta sa patikama Kosova?
Heh
A to sto smo im dali priliku uopste i da proslavljaju dajuci im da postignu dva gola i sto smo drugo poluvreme igrali kao Luksemburg cemo zaboraviti i krivce traziti tradicionalno kod sudija opet? Postavis dobru odbranu i ne brines se za golove protivnika i ne das im da se raduju.
Suicce
Koliko godina je trebalo da shvatim da je Sergej Trifunovic u filmu Strsljen glumio Svajcarca!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.