Почетна

Ћорлука упозорио Русе и указао им зашто треба да навијају за Хрватску

Репрезентативац Хрватске Ведран Ћорлука рекао је да је његова екипа свесна колико је јака, али је истакао да још нико не размишља о утакмици осмине финала СП
ФОТО: Бета/АП

Дошло је време да направимо корак више. Није довољно добити Аргентину, Шпанију или Немачку у групи, сада морамо да направимо тај корак више – рекао је Ћорлука, преноси Хина.

Показали смо да смо јаки, али исто тако да смо и непредвидиви. Зато морамо ићи из утакмице у утакмицу. Још не размишљамо о осмини финала, имамо утакмицу испред себе. За нас је битно да останемо на овом нивоу као и до сада – додао је Ћорлука.

Фудбалери Хрватске су победама у прва два кола обезбедили пласман у осмину финала Мондијала у Русији.

Хрватска је на посљедњем великом такмичењу, Европском првенству 2016. у Француској, играла сјајно у групи, а потом је испала у осмини финала од Португалије.

Верујем да смо извукли поуку из те утакмице. Сада смо пуно озбиљнији. Постали смо свесни колико смо јаки – рекао је Ћорлука.

Ћорлука није могао да избегне упоређивања ове генерације Хрватске и оне бронзане генерације из 1998. године.

Све су то наше легенде и идоли. Ми 20 година нисмо прошли групу и надам се да ћемо се након овог првенства приближити њима. Они су нам били водиља и надали смо се да ћемо бити попут њих – рекао је Ћорлука.

Хрватска у последњем колу игра против Исланда.

Исланд ће имати више симпатија, али желим да упозорим руске навијаче да је њихова репрезентација свој највећи успех 2008. направила због нас јер смо победили Енглеску у Лондону – поручио је за крај Ведран Ћорлука.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.