Почетна

Крстајић преузео одговорност за пораз: Нисам хтео да чувамо бод! (ВИДЕО)

Знам да би ме сви гледали другачије, али с обзиром на могуће расплете у последњем колу, реми нам ништа није гарантовао, зато сам хтео да нападнемо – објаснио је селектор Србије
ФОТО: Бета/АП

Лице Младена Крстајића открило је све: нерасположење, неиспаваност, испијеност, разочараност... Али и: веру, наду, инат...

Селектор Србије, спреман свима да погледа у очи, после непроспаване ноћи пред медијима у Светлогорску отворио је душу...

Атмосфера би свакако била боља да смо победили утакмицу, али мислим да су момци свесни шта нам је чинити после утакмице. Предстојећа са Бразилом је та која нам одлучује све за даљи пласман, играмо против озбиљног противника, велесиле у фудбалу и нема друге, морамо да идемо на победу. Што се тиче непроспаване ноћи, морам искрен да будем да се мало спавало, што је сасвим нормално.

Да ли можемо утакмицу да посматрамо на два начина: прво судијске одлуке и друго, наша игра. Где смо и шта смо могли боље да урадимо?

Што се тиче првог полувремена можемо да будемо задовољни. Швајцарска је такође имала прилике, али у првом полувремену смо били знатно бољи. Имали и шансу Тошића у 44. минуту. Било је онакво какво смо замишљали. У другом полувремену, не тражим алиби, имали смо фаза где смо били лошији. Швајцарци су показали да нису случајно на овом ФИФА месту, имали су фаза где су и они користили наше слабости. Погодило ме је то што смо примили два веома јефтина гола. `Ајде тај кад смо ризиковали и убацили малог Радоњића, избацили једног везног, у жељи да дамо други гол. Било је и утицаја судија, неки наши напади били су прекидани и свирани су контрафаулови у корист Швајцараца. То смо видели на анализи... Али, кажем, тај први гол ме некако боли. Без обзира кад судија нешто свира, у таквим утакмицама концентрација мора да буде максимална, међутим у том моменту нису били сконцентрисани и примили смо веома јефтин гол. То су неке ствари које не смеју у репрезентацији да се дешавају. Поготово у  оваквим утакмицама које значе живот за наставак даљег такмичења. Шта је ту је, играче не кривим, десило се. Кад је било добро био сам ту, кад је ова ситуација сада каква је – ја сам најодговорнији за пораз.

Да ли су играчи сами одлучили да се повуку и да чувају резултат?

Није... Било је прича да сам неискусан, да није требало да дођем, али ја сам такав какав сам. Рекао сам сто пута да хоћу да се борим... Могао сам да гледам себе и идем на бод, доста је Србија би причала: први пут на Светском првенству, узео је четири бода, било је супер. Међутим, ја нисам такав човек, не гледам себе, сматрам и сад да имамо квалитет као екипа, све и сад функционише супер. Није нам лако, али ових пет дана нам је чинити да задржимо атмосферу. Да покушамо против екипе која је кандидат за освајање Светског првенства оно што многи мисле да је немогуће. Зашто да не? Сигурно ћемо ући у утакмицу да победимо Бразил!

Како ћете повратити и утешити екипу после оваквог пораза?

Ми смо искрени једни према другима све време и то нас чини јачим. Заједно смо и у добру и у злу. Причали смо, причаћемо… Желимо да свако каже своје мишљење да поправимо утисак на мечу са Бразилом...

Да ли се кајете што нисмо чували бод?

Да сам гледао себе, чувао бих себе и сви би сад у Србији причали да је Крстајић узео четири бода. Нисам тај тип. Једноставно, ишли смо на победу знамо на последњим утакмицама какав расплет може да се деси. Бод нам не би много значио.

Лука Миливојевић се питао – што је нападао?

Лука реагује емотивно. Баш смо сад причали, нема проблема никаквих. Сигурно је и он желео победу над Швајцарском. Ја сам најодговорнији што смо ризиковали последњих 10 минута. Да је било другачије – сад би сте о мени писали хвалоспеве. Не замерам Луки што је реаговао емотивно.

Колико је у бази тема игра, а колико суђење Бриха?

Сигурно да остаје жал за неким стварима које смо могли и боље да урадимо. Не могу играчима да замерим на ангажованости. Недостајало је мало више концентрације. Прво полувреме је било добро, водили смо 1:0. Нисмо играли против аутсајдера већ против репрезентације која има и квалитете и мане. Тај први гол примили смо доста наивно не зато што смо лоше стајали на терену него што је била деконцентрација неколико играча који нису били најближи фудбалера који је изводио. То су ствари које се брзо дешавају, као у кошарци, секунде одлучивале.

Да ли се неки млађи фудбалери кад виде колико се борио Александар Митровић, бар мало застиде свог учинка на терену?

То су ствари које треба њих да питате. Не могу понаособ ником да замерим и да кажем да није желео да игра или да максимум. Постоје моменти кад су играчи под притиском и због тога дају мањи допринос. Момци су хтели, желели, ниједног није било ни на терену, ни на клупи да није хтео...

Да ли је Сергеј могао да изађе из игре кад је Љајић улазио?

Можда није био на нивоу, али то су сад неке наше замисли. Имало би можда смисла, али одлуке се доносе у датом тренутку.

Како је могуће да је код другог гола Тошић остао сам, где су били Ивановић и остали?

То су тактичке ствари. Нисам човек који појединачно критикује играче. И нећу критиковати никад. Играо сам фудбал баш на тој позицији, дешавало се и мени да сам правио грешке. То је саставни део посла, то је нешто што носи нас одбрамбене играче да можда одиграмо 90 минута супер и да дође ситуација и да се само она гледа, а све остало се заборавило.

Стојковић нам је после утакмице рекао да је плакао како су остали поднели?

Ником није свеједно, није нам лако, нећемо се предати, против Бразила да дамо максимум, без обзира што је кандидат за освајање титуле.

Хоће ли бити измене у саставу и како против Бразила?

Сигурно ће бити промена у тиму. И не због тога што је неко одиграо овако или онако – него што Бразил игра тако како игра. Анализирали смо Бразил, видели сте и сами да и они поред перфектних играча и система имају и мана. Костарика је параметар. Издржала је до 91. минута. Зашто не бисмо и ми? Да будемо агресивни, сконцентрисани, на сваком делу терена организовани. Зашто не бисмо могли?

Да ли ће нам судија дозволити?

После реакције наше и света и оваквог суђења какво је било, мислим да ће УЕФА и ФИФА мало да се запитају да не би смело и не би требало да се понови иста прича као са Швајцарском – закључио је Младен Крстајић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
pozdrav od Bobeta i Gorčina..sve je rekao
Промене, сад и одмах!
Гласам за Марка Николића за селектора. Ако треба, као ономад Осим, поред рада у клубу. Убедљиво најбољи млади српски тренер већ дуго година. Одличан аналитичар, вредан, посвећен, има искуства за своје године и превише. Свим старијима се после Русије захвалити а репрезентацију подмладити. Зашрафио би то Марко само тако. Била би то добро подмазана поуздана дисциплинована машина. У којој би се знало ко коси, ко воду носи, а ко је уствари сасвим главни даса - тренер, наравно!
BRZINSKI TEST
Uslov da se neko pozove u reprezentaciju je dobra BRZINA na 15, 30 i 45 metra (kao Radonjić)
Vojin
Slazem se da je prvo poluvreme bilo odlicno, visoki presing i oni nisu presli pola. Ali to znaci mnogo trcanja i nasi su crkli i ostali bez snage. Na zalost, ono sto sam rekao i pre turnira, ispostavilo se kao tacno. Gde su ti Fejsa i Gudelj? Trebali su ti protiv Svajcarske da udju u 60.minutu. Na turnir si poveo dva centralna vezna ( Matic i Milivojevic) i jednog zadnjeg veznog (Grujic) u kojeg nemas poverenje, ostalo su ti ofanzivni vezni. Ne znam ko ti je sastavljao spisak, ali si otisao na turnir sa 14-15 igraca, a sve ostale ekipe imaju 20-21. Gudelj ti je izneo cele kvalifikacije, a Fejsa ti je najbolje ocenjeni igrac portugalske lige. Mnogo se lako odricemo dobrih igraca. Ako slucajno dobijemo Brazil, realno je da ce ili Matic ili Luka da dobiju zuti karton, a mozda i obojca, ko ce onda da igra u sledecoj tekmi?
Dr Terzo
Pa Gruja, naravno. I Radonja. I Rodic.
Cupavi
Samo hrabro i borbeno . Glave gore izginite jos 90 min . Pa sta nam bog da .
Prsan
Pa sta ima bod da se cuva. Jedan ko nijedan. Utakmica je bila za tri boda. To si znao i pre nego sto si krenuo u Rusiju. Zato sad moli Boga da Kostarika zvekne ove .....a takodje gledaj da Brazilu iskamcis bod.Mada onaj Nejmar je sujetan tako da...mrka kapa.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.