Почетна

ФИФА новчано казнила Србију због „приказивања офанзивних политичких банера на утакмици са Костариком“!

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) казнила је Фудбалски савез Србије са 10.000 швајцарских франака због недоличног и увредљивог понашања навијача на утакмици са Костариком на Светском првенству
ФОТО: Бета/АП

 

Дисциплинска комисија ФИФА казнила је синоћ Фудбалски савез Србије са 10.000 швајцарских франака. Казна је изречена због како је наведено у саопштењу: „приказивања офанзивних политичких банера на утакмици Србија – Костарика“.

 

ФИФА је истом казном „обрадовала“ и фудбалску федерацију Мексика чији су навијачи током првих 30 минута утакмице са Немачком певали увредљиве песме.

Обе казне објашњене су подсећањем да ФИФА неће толерисити никакве видове дискриминације  да је предузела додатне мере контроле како би искоренила неодлична понашања на стадионима.

Мексиканци су чак упозорени да ће следећи пут сносити другачије санкције ако се нешто слично понови.

Ово је озбиљна опомена нашим навијачима уочи утакмице са Швајцарском чији фудбалери су у медијима већ провоцирали политичким причама о Србији.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
zato što su oni stubovi serbstva...lažne patriote..nadam se da će onaj zalizani uskoro proći ko mamić
aaaauuuuuuuuuuuu
Ovis samo znaju da kaznjavaju Srbe neznam sta je to bilo uvredljivo Kosov je Srbija neka im neko objasni od ti nasi sto se vrte oko FIFE
@Ko
To je isto potvrdio i FK CZ kada je zatrazio odobrenje od Vlade Kosova za ulazak na KiM i odigravanje utakmice protiv Gracanice. Zasto to niko ne kaze javno!
Ко
Како да се чудимо кад Брнабићка у интервјуу немачким новинама поручује "Косово више није Србија. Тачка."
007
a šta je sa engleskom federacijom koja i pored svih provera vodi svog navijača koji otima pištolj ruskom milicajcu...nek ih fifa sve protera na čelu sa savezom i nek naši batale više izlizana politikanstva koja samo nanose štetu igračima i pravim navijačima
Patriota
Odmah kazniti i sacirija, po mogucnosti suspendovati ga sa sp...
FkpCascais
Sta su nasi radili???

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.