Почетна

Ненад Бјековић: Игра на првом месту, не наседајте на провокације!

Миленковић и Тошић разумеју се као да су близанци, од Сергеја тек ћемо да видимо шта све може – оптимиста је потпредседник ФСС
ФОТО: З. Стојадиновић

Ко зна шта би се данас догађало у Русији, ко би био селектор Србије на Мондијалу да Ненад Бјековић у јануару 1995. године није довео из Кикинде високог левог бека у Партизан.

Младен Крстајић је у играчкој каријери достигао звездане тренутке у Бундес лиги,  оставио траг у репрезентацији као штопер, а сада пише селекторске странице историје...

Ненад Бјековић је ту са стране, гледа са задовољством и ишчекује нестрпљиво као и сви ми утакмицу са Швајцарском као прву одскочну даску за осмину финала Светског првенства...

Како ваш ђак Крстајић подноси оптерећење успеха?

Добро, није мој ђак.. Али добар је... Одлично се носи као и сви остали око њега у стручном штабу. Свесни смо колико је утакмица важна и колико је битна...

Многе федерације и репрезентације се служе свим и свачим?

То као да је специјални рат, нешто ново у фудбалу, али добро...

Не би требало да нас изненади то?

Не би смело, сви смо свесни о овоме о чему причамо. Играчи знају, треба бити паметан, интелигентан, смирен, размишљати само о утакмици, о игри. Треба оставити и трибине и провокације противника са терена, само се сконцентрисати на игру.

Превише се потенцира о могућим провокацијама, имамо бољи тим?

Не треба да се бавимо тиме, причајмо само о фудбалским квалитетима, мислим да имамо јачи тим, да смо бољи кад је тај сегмент у питању.

Како против Швајцарске?

Мора се показати доза дрскости, одважности, витештва, али на првом месту да буде игра.

Ови момци показали су и како се бори за грб Србије...

Свака им част. Од првог дана до данас, заједно су више од 20 дана, свака им част како се понашају и какав однос имају према дресу репрезентације. И не само они, цела експедиција, од стручног штаба, економа, физиотерапеута, до свих овде у Светлогорску.

Који играч оставио на вас најупечатљивији утисак у Самари?

Тешко је издвајати...

Да ли је можда млади Миленковић?

Хајде да кажемо Миленковић... Највише се у јавности провлачила сумња и страх од два централна штопера. Али, они су одиграли невероватно! Као да играју деценију заједно, као да су близанци, тако су одиграли ову утакмицу.

Да ли вам се допало у Самари?

Све је било одлично...

Не бисте имали ништа против да се вратимо тамо?

Не бих, наравно...

Али то је са позиције број један у групи?

Добро... Само да се пласирамо...

А како да обезбедимо друго место у групи?

Зна се како... Да победимо Швајцарску...

Шта мислите ко ће тријумфовати у групи с којом се укршта наша?

Немачка.

Без обзира на пораз од Мексика?

Па, биће им тешко, али је могуће...

Коларов је после утакмице са Костариком рекао да Сергеј није показао ни 50 одсто од онога што може?

Сви смо одушевљени његовом игром, као и ја уосталом. Али, он може много више. Пружиће сигурно много више.

Јесте ли видели онај ролинг у стилу Кристијана Роналда?

Ма дааа...

Страховали смо од ВАР-а?

Све је било у границама коректности. Пријовићев контакт било је гурање, не ударање. У жару борбе и жељи да се сачува време – закључио је Ненад Бјековић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Sada se ocekuje diplomski ispit ovog tima,odgoviriti i biti bolji od njih u svim segmentima igre.Najveca opsnost nam preti od prekida i njihovih provokacija.Nasa krila trebaju da eleminisu njihove bekove,sto uz stalnu aktivnost u napadu i odbrani.Ako bude sansi za gol. moraju da se iskoriste jer je pitanje koliko ce ih biti.Mitrovic i ostali koji budu situaciji za gol moraju da su skoncentrisani kao da im je to jedina prilika na mecu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.