Почетна

ФИФА покренула поступак против Мексика због навијача

Фудбалери Мексика победили су јуче Немачку са 1:0 у првом колу Групе Ф
ФОТО: Бета/АП

Светска фудбалска федерација покренула је данас дисциплински поступак против Мексика након што су навијачи те селекције узвикивали хомофобичне пароле током утакмице против Немачке на Светском првенству.

Фудбалери Мексика победили су јуче Немачку са 1:0 у првом колу Групе Ф.

Навијачи Мексика су у 24. минуту утакмице почели да певају увредљиву песму док се голман Немачке Мануел Нојер спремао да изведе гол-аут.

ФИФА није навела када ће се одлучивати о овом случају.

Савез Мексика и играчи су у више пута позвали навијаче да не певају ту песму.

ФИФА је до сада у више наврата кажњавала Фудбалски савез Мексика због увреда и хомофобичних парола навијача на утакмицама.

Суд за спортску арбитражу је укинуо две казне у новембру, пошто је пресудио да су пароле биле "увредљиве", али да нису имале другу озбиљнију намеру, али је остале казне потврдио.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
ok kaznite mexico zbog navijaca,a hocete li kazniti i engleze onda za pokusaj oduzimanja pistolja sluzbenom licu,ja da sam ministar u ruskom mup zatvorio bih ga u zatvor na 5 g. bez sudjenja.
SRBA
Mekseri to uvek rade na svakoj utakmici kada golman ispucava loptu. To rade i ovde u MLS i uvedeno je praznjenje tribine svaki put kada se cuj taj povik. Nije u pitanju pesma nikakava vec samo jedna uvredljiva rec. Seljaci su i ne kontaju da to tako ne moze.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.