Почетна

Реми Бразила и Швајарске, Србија лидер групе

Бразилци су повели голом Фелипеа Кутиња у 20. минуту, а изједначио је Стевен Зубер у 50. минуту
ФОТО: БЕТА/АП

Бразил – Швајцарска 1:1 (1:0)

Стрелци: 1:0 Кутињо у 20, 1:1Зубер у 50. минуту.

Ростов на Дону Стадион: „Ростов Арена“. Гледалаца: 43.109. Судија: Сезар Артуро Рамос (Мексико).

БРАЗИЛ: Алисон, Данило, Марсело, Силва, Миранда, Паулињо (од 67. Аугусто), Каземиро (од 60. Фернандињо), Кутињо, Вилијан, Нејмар, Габријел Жезус (од 79. Фирмино).

ШВАЈЦАРСКА: Зомер, Лихштајнер (од 87. Ланг), Родригез, Шар, Акањи, Бехрами (од 71. Закариа), Џака, Шаћири, Џемали, Зубер, Сеферовић (од 80. Емболо).

 

Фудбалери Бразила и Швајцарске одиграли су вечерас у Ростову нерешено 1:1, у другој утакмици првог кола Групе Е на Светском првенству.

Бразил је повео у 20. минуту голом Филипеа Кутиња, а изједначио је Стевен Зубер у 50. минуту.

Раније данас, у првој утакмици у тој групи, Србија је победила Костарику са 1:0 и прва је на табели после првог кола.

Бразил је од почетка нападао, а прву шансу имао је преко Паулиња у 12. минуту, чији је шут швајцарски голман Јан Зомер одбранио врховима прстију. Петоструки светски првак повео је у 20. минуту лепим голом Кутиња са око 20-ак метара. Лопта је прво погодила у стативу и ушла у мрежу.

Швајцарци су покушали да направе шансу до краја полувремена, али нису озбиљније угрозили гол Бразила, који је имао шансу у надокнади времена када је Тијаго Силва после корнера главом послао лопту преко пречке.

У 50. минуту Швајцарска је изједначила голом Цубера, који је главом убацио лопту у мрежу, после корнера Џердана Шаћирија.

Бразил је после тога појачао нападе, покушао је Кутињо у два наврата а затим и Нејмар у 58. минуту, али је шутирао поред гола. У 70. минуту добру шансу пропустио је Кутињо, после додавања Нејмара, кога су противнички играчи често фаулирали.

Бразилци су нападали, а у 90. минуту добру шансу промашио је Фирмино. Нејмар је центрирао са леве стране пред гол, Фирмино је лопту захватио главом, а голман Швајцарске је добро одбранио. После тога у шанси је био и Миранда, који је из добре позиције шутирао поред леве стативе.

У шестом минуту надокнаде времена Бразил је имао последњу прилику када је шутирао Ренато Августо, али је швајцарски репрезентативац Фабијан Шар у последњем тренутку избацио лопту пред својим голом.

У другом колу, у петак, Бразил ће играти против Костарике, а Швајцарска против Србије.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Helium
Prijateljska.Brazil ce biti onaj "pravi" protiv Kosta Rike a pogotovo protiv nas.
Pigeon
Pa da su dobili ovo, protiv Kostarike ne sumnjam, protiv nas bi izveli neki "sareni" sastav i ako bi nam zatrebalo tu smo mogli traziti sansu. Ovako...Ipak, mi svakako treba da dobijemo Svajcarce i onda nas bas briga sta ostali rade. Po menmi i ovako los Brazil, mnogo bolji od sajdzija, primili gol posle ociglednog faula (VAR?), nedosudjen penal, dosta promasenih sansi...Svajcarsci se bas provukli.
Jovan
Tipican i nimalo iznendjujuci rezultat kad se ne trci,igraci umisle,realno Brazil,kao i Argentina,procitana knjiga,ekipe matore,isti problem Nemci imaju...bice jos iznenadjenja,samo da ne krenu sudije,navlacenja,da se guraju papirni favoriti,sve u "svrhu spasavanja sampionata"
Sale z.
Ti nas to Jovane hrabris? Ko ti je u Brazilu star? Bas nam nije trebao ovaj rezultat jer su svajcarci iskusniji i dosta su uigrani a cini mi se i malo fizicki jaci. Bice nam potrebno puno srece da ostvarimo dobar rezultat. Brazil je mozda imao slab dan. Daj boze da ga i svajcarci imaju u petak. Ne sumnjam da cemo biti hrabri, a sreca valjda prati hrabre.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.