Почетна

ОЦЕНЕ – КАКО СУ ИГРАЛИ ОРЛОВИ: Деветка за Коларова и Крстајића, осмице за Тошића, Матића, Миленковића...

Фудбалска репрезентација Србије у првом колу СП савладала је Костарику са 1:0 голом Александра Коларова, а наш извештач из Русије, Зорана Стојадиновић, оценио је и анализирао игру Орлова
ФОТО: БЕТА/АП

1. Владимир Стојковић 7

Већ у другом минуту, показао је да ништа није слабији од Наваса, после тога готово да није имао посла.

6. Бранислав Ивановић 7

Често у нападу, али с центаршутевима у празно....

15. Никола Миленковић 8

Миран, сигуран, правовремен, брз... Само једном је погрешио, али је Тошић исправио грешку...

3. Душко Тошић 8

Одлична у задњој линији у тандему са деценију млађим Миленковићем.

11. Александар Коларов 9

Играо је без ризика, рационално, одговорно зауставио Руиза, у другом полувремену максимално оптеретио леву страну. И онда поцепао мрежу Наваса!

4. Лука Миливојевић 7

Одличан и упоран на средини, с милион претрчаних километара и увек испред опасног Гузмана.

21. Немања Матић 8

Као Зинедин Зидан у најбољим данима играо је наш најбољи фудбалер. Све је лопте ишчачкао, сачувао, проследио...

10. Душан Тадић 7

Наиграо се у првом делу, претио, али без завршног паса...

20. Сергеј Милинковић-Савић 7,5

Милион ситних потеза за усхићење и душу...сталну опасност, али без резултата.

22. Адем Љајић 7

У првом полувремену надахнутији него у другом...

9. Александар Митровић 7

Није дао гол, али се борио као лав са деценију старијим и искуснијим штоперима Костарике.

ЗАМЕНЕ

17. Филип Костић 7

Аууу, колико брзина може да значи, али и да засмета... Бржи је био од лопте...

2. Антонио Рукавина -

Одличан Крстајићев потез за затварање десног бола и чување вођства.

8. Александар Пријовић -

Ушао да одмени Митровића и запрети....

СЕЛЕКТОР: Младен Крстајић 9

БРАВО!. Маестрална тактика, сјајно састављен тим, фантастично вођење. Србија је коначно, коначно добила правог фудбалског селектора у буквалном смислу речи.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Emil
Neznam da li neko cita ove komentare,ali ja od kada je preuzeo reprezentaciju Srbije komentarisem da posle Osima i Antica nismo imali boljeg i postenijeg selektora dok ga ovi Zvezdasi pljuju gde stignu,a sada normalno cute.Pr edva meseca tvrdim da igramo plufinale,a posle videcemo.Zao mi je ovih cigana trenutno su u zalosti.Za nase protivnike pored svojih navijaca svim srcem navijaju i cigani sa Marakane.
Radmilo Bošković
Rezultat je najvažniji, ali za prikazanu sporu igru ocene su previsoke! Stojković je dva puta letio u prazno na centaršuteve, što je moglo biti kobno! Za prikazane igre, Milosavljević, Ljajić, Ivanović, Kostić i Mitrović nisu zaslužili ocene 7. Ostali su bili veoma dobri!
Full metal jacket
"Милион ситних потеза за усхићење и душу...сталну опасност, али без резултата." Rezultata bi bilo da se Mitrovic nije uplasio od Navasa i dva puta se obrukao...Zeljeli smo igraca koji ce davati idealne pasove napadacima za gol sansu i dobili smo ga ! Ali izgleda da nam fali bolji napadac...
ACM
I sreća i slabiji dan, a ako si malo bolje video kod prve šanse malo ga je omeo Kostarikanac tako da nije bila čista situacija kao što deluje. Složićemo se naravno da nam je on trenutno najbolji napadač ! A o kojoj staroj slavi pričaš, pa nije prošlo njegovo, a Benitez stvarno "zna" ... Nekad smo imali i više top igrača, ali nisu bili zainteresovani da igraju za Srbiju ! Uostalom naredna utakmica neka pokaže ko od nas dvojice ispravnije razmišlja, samo da nam bude zajedničko da se opet radujemo, neka je reši bilo ko ! Sportski pozdrav !
Realnost
Pa decko zasto toliko pricas o sreci onda? Slusaj ovo je SP; nije Bolivija i pripremna, nije kvalifikacioni ciklus, imas sansu dve i to bi bilo to. Ovo je sta ces danas da uradis a ne juce; ne zivi se od stare slave. Nego, niko ne bi bio srecniji ako on zabije 2 svajcarcima ali realno nema nista od toga ako se malo ne oslobodi pritiska i pokaze da je za napadac za top lige. Samo da je tako, otkupio bi ga vec neki tim i bio bi standardni prvotimac a ne grejao klupu ispod prosecnog Njukasla. Valjda znaju ljudi fudbal van nasih granica i znaju da prepoznaju kvalitet mada sta je tu je. Bolji je od Prijovica, Jovic je jos zelen tako da je on nasa najbolja sansa. Mi trenutno imamo 3 top igraca, SMS, Matic i Kolarov koji mogu da rese utakmicu sa jednim potezom dok drugi moraju da igraju van svojih mogucnosti i sa sinocnom borbenoscu da bi napravili razliku. Sreca prati kvalitetne igrace tako sto oni stavljaju sebe u sansu da uspeju a ne dolazi im tek tako. Zapamti to :)
Прикажи још одговора
Branko
Tosic je najvise zasluzio 9, pa onda se mogu redjati ostali.
Muslin
Pa nismo bas blistali. Ljajic na pogresnom mestu nije ni cudo sto dobio 7. Prijovic trebao ranije da udje i pokaze sta zna posto Mitru nije islo. Osim onog samara nije stigao nista da uradi. Kostic promasaj i ne bi trebalo vise da ulazi u igru. Ako ovo selektor nije video onda smo u problemu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.