Почетна

Ивановић оборио рекорд, одиграо 104. меч за Орлове, „мини свечаност” у свлачионици

Бранислав Ивановић је за сениорску репрезентацију Србије и Црне Горе дебитовао 8. јуна 2005. на пријатељској утакмици против Италије (1:1) у Торонту
ФОТО: fifa.com, fss.rs

Бранислав Ивановић одиграо је у Самари 104. утакмицу за државни тим и оборио рекорд Дејана Станковића на листи неприкосновених.

Бранислав Ивановић рођен је 22. фебруара 1984. у Сремској Митровици.

Каријеру је почео у локалном лигашу Срему из Сремске Митровице, а афирмисао се у ОФК Београду (2003-2006). У дресу суперлигаша са Карабурме за две и по сезоне одиграо је 55 првенствених утакмица, постигао пет погодака и зарадио само четири жута картона.

У зимском прелазном року 2006. године прешао је у Локомотиву из Москве, коју је тада тренирао Славољуб Муслин.

У јануару 2008. постао је члан лондонског Челзија што је био највећи трансфер у историји руског фудбала. Ивановић је потписао уговор на три и по године и задужио дрес са бројем два. Први меч за Челзи одиграо је 24. септембра 2008. у Карлинг купу против Портсмута. У Премијер лиги је дебитовао 5. октобра 2008. у победи Челзија 2:0 над Астон Вилом.Први гол у дресу Челзија је постигао против Ливерпула на Енфилду, у четвртфиналу Лиге шампиона.

У сезони 2009/10. са Челзијем је освајо дуплу круну (Премијер Лигу и ФА Куп), а у сезони 2011/12. осваја ФА Куп и УЕФА Лигу шампиона (није наступао у финалу против Бајерна због два жута картона). Следеће сезоне са Челзијем освајио је Лигу Европе, пошто су у финалу у Амстердаму савладали Бенфику са 2:1, а победоносни гол постигао је тадашњи капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

За младу селекцију дебитовао је 15. децембра 2003. против Македоније у Охриду (4:1). Први погодак постигао је два дана касније на истом месту и против истог ривала (7:0). Одиграо је 38 утакмица, дао четири гола, а 12 пута носио капитенску траку. Један је од рекордера са три узастопна учешћа на Европским првенствима младих. У сва три је стигао до завршнице. На шампионату 2005. у Немачкој је био други, 2006. у Португалији је елиминисан у полуфиналу на пенале, а у Холандији 2007. поново је постао вицешампион.

За сениорску репрезентацију Србије и Црне Горе дебитовао је 8. јуна 2005. на пријатељској утакмици против Италије (1:1) у Торонту. Први гол у дресу репрезентације постигао је 12. септембра 2007. против Португалије у Лисабону.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tito
Drago mi je zbog Baneta što je oborio rekord iz razloga što njemu NISU NAMESTILI utakmicu da bi srušio rekord kao što su namestili Stankoviću da obori rekord Save Miloševića!Svaka čast Bane LEGENDO!
Bravo Bane
Stankovic je odigrao sam par utakmica kako treba a ostalo je bio ispod proseka. Zasto - najbolje on zna.
ACM
Bio je slabiji u reprezentaciji nego u klubovima, ali ne verujem da mu je želja bila sporna . Svakako ne bih mogao da ga stavim u isti koš sa Vidićem jer je on bio posebna priča !
Sremac
Banija je primer posvećenog i upornog fudbalera. Takav je bio cele svoje karijere!
Bane 104
Bravo!
Raky
On je ODIGRAO vise utakmica za reprezentaciju onog dana kad je prvi put obukao dres. Stankovic je primer kakve igrace ne zelimo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.