Почетна

Милан Обрадовић, помоћни тренер Србије: Знамо шта хоћемо!

Стручни штаб репрезентације Србије завршио је свој део посла, сада је све на играчима
ФОТО: З. Стојадиновић

Костарика је „снимљена“ презентована до танчина, Коларову и друговима преостаје да искористе мане противника.

Свесни су Орлови да неће бити лако у првом мечу, али оптимизам је присутан од првог дана припрема у Старој Пазови.

Један од играча који би требало да „пакује“ и погађа мреже противника је Филип Костић, од кога стручни штаб и очекује да направи превагу на терену.

Костић је један од играча који може да донесе превагу. Морам да га похвалим као и целу групу играча због односа према обавезама и жељи. Да квалитетом не заслужују не би ни били овде, а то доказује сваки дан и остаје само да на утакмици покаже и он, али и остали.

Осим брзог Костића, шта је још потребно да би се пробио бедем Костарике?

Потребно је много тога. Обраћамо пажњу на детаље што се тиче наше игре, а кад је противник у питању, морамо да будемо сконцентрисани свих 90 минута. Не бисмо смели да имамо празне минуте и празан ход у игри. Морамо у сваком тренутку да знамо шта хоћемо и да коментаришемо ритам утакмице.

Какве су Костићеве обавезе у фази одбрани?

Он то јако добро ради и може сам да прича, али као сваки играч има обавезе у дефанзиви.

Шта за вас представља долазак на Светско првенство, приближава се?

Имам лептириће. Сан сваког фудбалера је да игра Светско првенство. Као играч нисам имао прилику да учествујем на Мондијалу. Сада као тренер учествујем и само окупљање, целокупна атмосфера и организација буди неки пријатан осећај. Повратак у Русију посебно у Москву подсећа ме на три године које сам провео овде... Осећам се заиста лепо.

Управо играње у репрезентацији било је вама препорука за одлазак у Русију, шта ви можете да препоручите штоперима Миленковићу и Тошићу уочи сутрашње утакмице?

Причао сам са њима. Неко моје искуство делим са њима.. Свака прича помогне, није то савет, више је разговор. Они имају квалитет и јако добро знају шта треба да раде. Оно што ја могу да поручим: никад не одустај и то је главна парола. Никад немој да мислиш да је готово, и кад помислиш да је готово, продужи ногу, направи још један корак и нешто ће се десити још. Они играју на нивоу на којем врло мало може да им се сугерише.

Да ли сте заговорник оштрије или мирније игре у одбрани?

Имали смо разговор са људима из ФИФА. Рекли су нам да се све снима са 33 камере. Тако да сва оштрија игра може да се санкционише и касније. Не мора судија да свира фаул, може да добије сугестију од асистента. Све више и више се апелује на фер-плеј игру. Можда се губи драж јер се тежило да се нешто уради што судија неће видети, сада је то практично немогуће.

Прве две утакмице на претходна два Мондијала наша репрезентација изгубила је са по 1:0, да ли бисте били презадовољни да сада добијемо Костарику са 1:0?

То су били неки други тимови, играчи и тренери. Пре свега морам да похвалим атмосферу у репрезентацији и из прича људи који су учествовали на неким претходним шампионатима, закључује се да оваква атмосфера није била раније. То се осећа, енергија којом играчи зраче и преносе је и на све око себе. То је битан фактор да се направи резултат. Какав ће да буде и да ли бих био задовољан са 1:0, то тек на крају могу да кажем.

Играчи су претходних дана виђани у граду, да ли то значи да ви из стручног штаба немате или слободно време трошите на други начин?

Трошимо га на други начин, али имамо га мање од играча. Причамо много, то су конструктивни разговори, шта може да се деси, како је прошао тренинг, шта ћемо сутра. Углавном смо у две просторије у хотелу – закључио је Обрадовић.

Честитке Русима

Новинар из Русије одушевио се једним одговором Милана Обрадовића и то на језику домаћина:

Честитао сам победу Русима и пожелео им да макар један део навијача из Русије буде уз нас као што су наши играчи првог дана навијали за њих. Захвалио сам се свима, људима у хотелу, на терену и осталима јер се труде да нам сваки секунд прође пријатно. Лепо је видети њихове осмехе и подршку.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ss
Jel ovo onaj Obradović što je dao auto gol glavom na derbiju i doneo Zvezdi titulu ?!
Pigeon
Bas taj! Kad se samo setim, kako ga je nicim izazvan, sam samcijat u petercu, dao!? Jedan od najgorih derbija ikada odigranih i da ga on ne zacini...Ja sam tek onomad video koji je to Obradovic i shvatim, zasluge brate, sta ces?
BRZINA i PRESING
Neka se momci DOBRO pripreme, a Krstajić mora započeti utakmice sa NAJSPREMNIJIM i NAJBRŽIM igračima (a trojica koja uđu zadnjih 30 minuta, da mogu igrati PRESING i u napadu i u odbrani) , pa ćemo igrati nerešeno sa Brazilom i Nemcima, pa šta Bog da ! Nespremni i spori moraju na klupu !
Selektor u pokušaju
Hvala na savetima... da si se samo malo ranije javio, mogao sam i tebe da povedem, pošto nisi nimalo lošiji od ovih nazočnih pomoćnika i savetnika. Taman bi se uklopio!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.