Почетна / Рукомет / Супер лига

Новосађанима и четврти трофеј Свесрпског купа

Првак Србије бољи од Бањалучана после извођења седмераца, MВП Немања Прибак
ФОТО: Д. Ћорсовић

Борац – Војводина 24:25 седмерци (22:22,14:10)

Пале – Дворана: СПЦ Пеки. Гледалаца: 150. Судије: Балван и Праштало (Бања Лука). Седмерци: Борац 4 (2), Војводина 5 (3). Искључења: Борац 12, Војводина 14 минута.

БОРАЦ: Суботић (13 одбрана), Бера, Радић, Ракоција 2, Јеремић 2, Де Соуза 1, Ђурђевић 3, Даничић , Миљковић 3, Њежић, Лукић 2, Кнежевић, Вучићевић 4, Рађеновић 2, Челић, Драгичевић, Дакић 2.

ВОЈВОДИНА: Веркић (5 одбрана), Арсенић (10 одбрана), Овчина 3, Милић, Мирковић, Прибак 2, Илић 4, Медурић 1, Арсенић, Ратковић, Томић, Станковић 2, Николић 4, Грозданић 3, Вучковић, Сретеновић 4.

 

Трофеј Свесрпског купа ни у четвртом издању није променио власника. Баш као и пре две године у бањалучком Борику, Војводина је била боља од Борца тек после седмераца – 25:24.

На почетку 19. минута, Војводина остаје са два играча мање. Весна Балван и Татјана Праштало су искључиле Немању Ратковића, а онда због приговора и голмана Светислава Веркића, што изазива буру незадовољства код гостујућег тренера Бориса Ројевића. Новосађани од тада па до краја полувремена углавном приговарали на судијске одлуке и претили да ће напустити терен на полувремену и изазвати скандал. Ту ситуацију нервозе користе Бањалучани, остављају Новосађане до 29. минута без поготка и на одмор одлазе са предношћу 14:10.

Прибак МВП

Најбољи голман турнира је Слађан Суботић из бањалучког Борца. Најбољи стријелац је Стеван Сретеновић из Војводине са 12 погодака из два меча. Најкориснији играч овогодишњег Свесрпског купа је искусни Немања Прибак, такође из редова победника.

Војводина се на почетку другог полувремена одмах враћа у сусрет серијом 5:1, па у 39. минуту резултат на семафору (15:15). Борац се на кратко вратио у вођство, направио поново +2, 17:15, гости стигли, а онда је уследила црна рупа у игри Борца. Прорадио је на голу Лука Арсенић, бранио зицере, те је Војводина чак 12 минута без гола оставила Бањалучане и стигла до +3, 18:21. Тек, у 53. минуту Стефан Миљковић погађа и прекида серију Бањалучана. Дао је тај гол, али и на другој страни фантастични голман Слађан Суботић, нову снагу Борцу који успева да стигне до изнедачења преко Немање Вучићевића, 21:21. На тридесетак секунди до краја Милош Грозданић утрчава са левог крила, доноси нову предност Војводини, 22:21, а онда Борац креће у последњи напад, Војводина успева да направи само један фаул, лопта стиже до Стефана Миљковића који секунд пре краја погађа за 22:22 и одводи утакмицу у седмерце.

Тамо, за Борац погађају Немања Вучићевић и Стефан Миљковић прва два шута, али онда следе три промашаја, Дакићу шут брани Арсенић, Ђурђевић погађа стативу, а Рађеновић одлучујући пенал шутира гола. За Војводину, погађају Станковић и Прибак прва два пенала, Илићев шут остаје на пречки, а онда Овчина погађа, испоставиће се, кључни гол.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marcijevog Soleta Husein
Sudije iz BL sude utalmicu , finalnu klubu iz BL pa ovog nema ni u Arkus Solevic ligi...
Psiholog
Kme kme boli DOMINACIJA Vosina!
Škrbavi
Mora onda i upravu da zove. Da ima ko da galami na sudije. Jer kad celu navijaju za tebe a Borac ih bez Ljubisica dovede u nereseno, da se pokrije galamom ranjivost. Jer ako može Borac može i Želja, Plastika, Dinamo itd.
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Bravo.
Zr
Odlicna partija Arsenica,Nikolic i Stankovic za malo od gotove utakmice da uvedu Vosu u poraz.Sve u svemu zasluzeno,polufinalna utakmica protiv Metaloplastike odlicna.
Pedagog
Nikolica ce unistii otac,letos odstranjen iz reprezentcije.Juce najlosiji na terenu(jurio golove iz nemogucih pozicija),na silu da bude najbolji strelac turnira umalo u poraz da odvede Vojvodinu.
Gledalac
Nedopustivo lose sudjenje, velika greska organizatora

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.