Почетна / Рукомет / Супер лига

Ђукићева оставка није усвојена: Нисам мислио да ћемо се саплести на првом озбиљнијем успону, али пали смо

На ванредном састанку председник добио подршку клубова Аркус лиге
ФОТО: М. Ђукић

Заварничило је у АРСКУС лиги, од петка и избора помоћника директора за судијска питања, Мартона Фабијана. Толико да је у суботу је председник Управног одбора Асоцијације клубова мушке Супер лиге, Милан Ђукић, поднео оставку. Све то једва месец дана од званичног конституисања Заједнице.

У светлу тих догађаја, једногласно изабрани директор Лиге, Милорад Шолевић је сазвао хитан састанак у Београду:

- Иако без статутарних овлашћења, желео сам да се окупимо, поново ујединимо, решимо проблем како бисмо наставили оно због чега смо се и окупили да унапредимо наш спорт – образложио је јуче Шолевић.

Будући да је сезона одмора, није свих 14 клубова присуствовало састанку, изостали су Металопластика, Нови Пазар...

- Не бих сад пребројавао, са онима који нису били смо се такође консултовали. Најбитније је следеће - представници клубова су се изјаснили да не прихватају Ђукићеву оставку, да му указују поверење као и легитимно изабраним органима АРКУС лиге уз обавезу свих да поштују Статут Асоцијације – закључио је Шолевић.

Милан Ђукић није присуствовао јучерашњем састанку у Београду због пословних обавеза:

- Захвалан сам клубовима који су схватили озбиљност ситуације, у којој смо се нашли. Не схватам ово као подршку мени, већ да је иза нас викенд у коме смо сви мало боље промислили да ли су баш била искрена и обећања и надања олако дељена и и постављана – казао је Ђукић додајући -  Полазим и од себе. Нисам мислио да ћемо се саплести на првом озбиљнијем успону, али пали смо. Ако из овога сви извучемо неку поуку, одлично.

Заварничило је поприлично, а тек сте на почетку рада?

- Као председник Управног одбора захтеваћу од свих званичних лица бескомпромисан професионализам јер су на функцијама које плаћају клубови. Сваки покушај додворавања било коме, било ком клубу, нећемо толерисати. Исто важи и за покушај било ког клуба да утиче на независан рад органа лиге и биће јавно дискутован. Верујем да смо изашли са више реалности из свега. Сви носиоци функција имаће у уговору раскидну клаузулу с условом изгласавања поверења на Скупштини асоцијације. Нема ли подршке - хвала лепо. Бираћемо у јулу 2020. бољи начин за независност и регуларност, па ако треба да то буде жреб, нека буде, али у легалној и легитимно постављеној ситуацији - поручио је Ђукић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Moral
Kad izlazi novo saopštenje? Ovo je interesantno kao farma
Hahah
Ti bi sigurno zgazio Ademar, sve sa Kadenjasom.
(A)moral
Djuka je ljut sto ce ga Ademar isprasiti ako to ne uspe Lovcen, pa kaze daj bolje da sam Predsednik. Voli funkciju, pa to ti je.
Pura Mesar
Za koga je glaso Partizan iz Drenovca?
Sen Zil
Odnese covek pobedu... Gde ga je onaj Miki Munja ... ubedjivao ans je da je sedi penzioner pobedio u Arkus ligi ?
Tosin B
Znači tačno je sto kažu kolege da je Predsednik zvao ovoga i galamio na njega da povuče ostavku ili će ga precrtati svuda. Poslo ga po burek. Kad su stakleni zidovi pa se sve čuje a i Laza zna kako se snima iz one kabine u sali. Ovo je ko da iskoristis vlažnu maramicu pa je vratiš nazad u pakovanje:)
Ratar iz Panceva
Od Boze ? Onog Boze kome se sedi penzioner organizovao nezakonitu skupstini da bi pobedio Djuki ? Tog Boze ? :-))))) matori drzi se Stojana s traktora on ima pamcenje vinske musice mojne nama te fore...
Прикажи још одговора
straja
opa bato...igra se nastavlja...bice tu nastavaka i nastavaka!
Lesi
Ipak će sarađivati sa gomilom koji nisu kao on! Bravo za volju, karakter i željom da se stvari promene iz korena!
Lesi
Ne mora baš svi, jednoumlje je loše, ali treba ih sigurno više.
VikicA
Bar da su svi kao on ...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.