Почетна / Рукомет / Супер лига

НОВОСАЂАНИ ПИСАЛИ ДИРЕКТОРУ - Јевтић: Скренули смо пажњу на бруталне стартове, прошле сезоне било још бруталније (ВИДЕО)

Директор Војводине Дарко Јевтић не налази објашњење за грубе стартове бека Панчеваца над његовим играчем Челицом
ФОТО: В. Марковић

Интернетом већ од недељне утакмице Динама и Војводине (21:24), кружи снимак на коме се види како бек Панчеваца, Бранко Радановић, бруталним ударцем у главу, зауставља колегу по позицији из редова Новосађана, Душка Челицу.

Радановићу две утакмице

Бранко Радановић је, одлуком директора Супер лиге Зорана Лазаревића, кажњен са две утакмице неиграња.

Све то због тога што је, како се наводи у решењу, после недељне утакмице са Војводинином у Панчеву, вређао судије Дејана Марковића и Марка Боричића.

- Срам вас било, п.... једне продане. Ј.... вас Јефта (н.а. Дарко Јевтић, директор Војводине).

Радановић је признао кривицу, што је узето у обзир, приликом одређивања казне.

Док Челица још лежи на паркету, судијски пар Марковић – Боричић искључују играча Динама са бројем девет, Милоша Савића, док Радановић пролази без било какве санкције.

Сличан ударац, али  са оба лакта у главу је добио и приликом још једне акције Челица, и опет од Радановића, који је утакмицу завршио са два искључења.

Ни мало пријатне сцене за гледање и лоша порука млађим момцима који треба да стасавају у светлу тога да је спорт изнад свега витешка борба у којој је поштовање противника на првом месту. А, Радановић спада у гарду искусних играча, баш као и Челица који није реаговао ни на један од тих фаулова.

Управо због догађања у Стрелишту, из редова новосадског тима су упутили и допис директору Супер лиге Зорану Лазаревићу:

- Учинили смо то да бисмо скренули пажњу на бруталне стартове, иако је то прошле сезоне било много бруталније – објашњава директор шестоструог узастопног шампиона Србије Дарко Јевтић – Не, нисмо се бавили тим прошлима, већ са ова три са последње утакмице.

Радановић за те прегрубе стартове није санкционисан?

- Онај први, имам разлога да верујем, да судије нису добро ни виделе, нисам ни ја с трибина, док други старт са оба лакта већ јесам. Боричић и Марковић су нам пет пута судили ове сезоне и врхунски су обавили посао, може и њима да се догоди да нешто не виде. Али, актери на терену такође треба да се потруде да обезбеде службеним лицима да свој посао одраде пуним капацитетом. Стојковић и Николић су судили реванш меч четвртфинала Лиге шампиона ПСЖ – Килце, дакле ниво који ми можемо да гледамо само на телевизији. Где смо ми од тога, морамо да се запитамо – наставља даље Јевтић.

Радановић је кажњен са две утакмице неиграња, али због вређања судија, између осталог и помињања Вас у контексту псовке?

- Не бих то коментатрисао. Жао ми је много што су, у суштини, јако добра утакмица, игра, попут Вучковићеве која је била на репрезентативном нивоу или одбране Веркића, по стоти пут отишле у други план. Боли ме што смо поново насрнули на свој спорт, дозволили да негативне ствари буду важније од оних добрих.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nemanja Pajin
Treba uvesti pravilo da igrac koji odigra odbranu ne moze da se zameni dok njegova ekipa ne izgubi loptu. Ne vidim svrhu ovakvih mesara koji ceo zivot igraju samo odbranu. To nisu rukometasi nego MMA borci koji mogu da ugroze karijere nekih dobrih rukometasa. . .
Navijac
Uuu al si sad rekao!Ne mozes sve odbrambene igrace stavljati u isti kos sa Radanovicen.Imas puno igraca koji igraju samo odbranu i to rade korektno i veoma sportski.Vredjas momke koji se bore lavovski.Najbolje bi bilo da svi samo sutiraju na gol, a odbranu ko sisa.Bas svasta!
Paor za mesara stvoren
On je covek zemljoradnik. Oranje. Nista mesara.
Hektor
Dok Radanovići (Branko i Stojan (direktor) budu u Dinamu crno mu se piše.
Boki
Tom Radanovicu treba da se izrekne kazna zabrane da nikada vise ne igra rukomet!!!!
Sto pre zajendicu klubova...
Resicemo ih sve ... Samo polako. Znaju oni da sude u Evropi Ali ovde “rade” Sudice od sledece godine kao bele lale i ovde ...
Realnost
Opet su nam krivi klubovi i igraci a niko ne spominje jedinu redovno placene aktere utakmica SUDIJE.Pa njih dvojica imaju probleme i na evropskim utakmicama zbog ponasanja a u Srbiji da ne pricamo sramotno pocenjivacko ponasanje...sramota.Hajde iskljucimo Radanovica kaznimo Pancevo a sta cemo sa sudijama em ih nema em su slabog kvaliteta pa jos i nevaspitani.
Прикажи још одговора
Pa 013
Igrac za pozeleti. Izubija kolege. Potuce se na kraju sa Verkicem. Onda ide da se izvine. Onda naduva sudije. Onda sve prizna. Dobije da 2 od 4 kole ne igra. Dve najbitnije utakmice. Gde si bio - nigde Sta si radio - nista. Pancevo zasluzuje kulturne ljude u klubu. Rss zasluzuje kulture potpredsednike
Murinjo
Petkovic opet pokazuje svoju strucnost. Trci i tuci je taktika :-)))
Pazar
Radanovice iskljuciti iz rukometa kao i direktora lige.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.