Директор лиге није одговорио на питања Журнала: Неко ми се меша у посао!

27

Зоран Лазаревић се огласио саопштењем поводом брисања лиценци

ФОТО: Архива Журнала

Директор Супер лиге, Зоран Лазаревић, није одговорио на питања нашег листа, која су му на његов захтев послата мејлом, али се огласио на сајту РСС, и то саопштењем.

У том обраћању покушао је да објасни сву заврзламу око брисања лиценци службеним лицима, али не и конкретно око постављања, затим после утакмице са Металопластиком и уклањања лиценци играча Партизана:

- Управни одбор РСС је на седници одржаној 23.08.2018 године, донео Правилник о лиценцирању. Чланом 24. став 3. Правилника о лиценцирању је одређено да лиценце судија, контролора и делегата издаје ПРВОСТЕПЕНИ ОРГАН, дакле Директор лиге. У складу са тим, директор лиге је предметним службеним лицима, 20. септембра 2018, издао лиценце и објавио их у Службеном гласилу РСС у одељку Супер лига. Службена лица су са издатим лиценцама (прва четири броја 1801, која означавају Супер лигу) обављали своје дужности на утакмицама првог кола СРЛС за мушкарце.

Потом следи и потврда о уклањању:

- У уторак, 25. септембра 2018, у раним јутарњим часовима, избрисан је одељак Службеног гласила, лиценце, службена лица под називом Супер лига у којем су биле објављене лиценце службених лица, издате у складу са одредбама Правилника о лиценцирању. Истовремено се у Службеном гласилу у одељку лиценце, службена лица појавио одељак Стална такмичења у оквиру којег су се појавиле лиценце службених лица са новим бројевима, о чему мене као Директора Лиге нико није нити консултовао нити обавестио. Поред већ наведеног, Директору лиге и сарадницима је онемогућен приступ бази података у делу лиценцирања службених лица, па сам тако онемогућен да у наредном периоду лиценцирам службена лица, а чланом 24. став 3. Правилника о лиценцирању сам једини овлашћен да то могу да урадим.

Лазаревић даље објашњава још неке неправилности:

ВАЖЕЋЕ САМО ЛИЦЕНЦЕ ДИРЕКТОРА

Поводом још неких, евентуалних нејасноћа, око службених лица Лазаревић напомиње:

- Након телефонских позива већег броја службених лица као и клубова СРЛС, који су остали збуњени одредбама донетих измена, како да поступе у новонасталој ситуацији, која је у супротности са околностима које су биле у првом колу, у циљу заштите нормалног функционисања лиге и избегавања сваке евентуалне нејасноће на утакмицама наредног викенда, молим службена лица да на наредним утакмицама СРЛС користе бројеве лиценци које сам им, као једини надлежни орган за издавање лиценци судијама, контролорима и делегатима, издао ја.

- Истовремено сам на сајту РСС, у одељку Прописи, Упутства, приметио да су под датумом од 24. септембра 2018. објављене измене Упутства о лиценцирању службених лица које је донела Такмичарска комисија РСС. Овим изменама одређено је да лиценце судијама, контролорима и делегатима издаје ТАКМИЧАРСКА КОМИСИЈА РСС што је апсолутно у супротности са Правилником о лиценцирању који је донео Управни одбор РСС.

Дакле, овим чином је Такмичарска комисија противзаконито преузела овлашћења Управног одбора РСС, каже се у Лазаревићевом саопштењу:

- Да апсурд буде већи предлог поменутог Правилника о лиценцирању, који је усвојио УО, донела је та иста Такмичарска комисија РСС која је овим изменама грубо прекршила одредбе тог истог Правилника.

Лазаревић верује ће се „ова мала заврзлама ускоро разрешити”:

- Истог дана, контактирао сам председника Такмичарске комисије, чије се име налази у потпису објављених измена Упутства о лиценцирању службених лица, у жељи да сазнам шта се то десило. Након разговора председник ТК, схвативши тежину грешке коју је ТК учинила доневши поменуте измене, у потпуној супротности са Правилником о лиценцирању који је донео Управни одбор РСС, чврсто је обећао да ће ТК хитно повући донете измене. Нажалост све је остало само на обећању јер изјаве нису још повучене.

Директор Супер лиге је истакао да не жели да преузима „улогу истражног органа”:

- У Лиги тренутно има доста битнијих ствари којима имам да се бавим, о истом ћу дописом известити надлежна лица и органе РСС. Мислим да је одавно дошло време да Лигом руководе и управљају искључиво она лица које је именовао Управни одбор, а не очигледно неки паралелни органи или лица, јер одговорност за функционисање Лиге једино има Директор лиге, којег је именовао надлежни орган РСС, свидело се то неком или не.

Како би се спречиле убудуће овакве ствари Лазаревић планира да предузме неке мере:

- У циљу спречавања евентуалних нових проблема ове и сличне врсте, захтеваћу од надлежних лица и органа РСС, да се свим подацима везаним за СРЛС, који се реализују путем базе података РСС и Службеног гласила РСС, онемогући приступ било ког другог лица, осим Директора лиге и његових сарадника који су на предлог Директора лиге, потврђена од стране Управног одбора РСС. Дакле, онима који су једино одговорни за рад и руковођење Лигом. Тренутно ситуација није таква и због тога се релативно често дешавају ствари као претходно наведене или њој сличне а за све то се, на крају, тражи одговорност директора. Обављајући ову врло одговорну функцију, спреман сам да преузмем одговорност за све оно што је у мојој надлежности да учиним али нисам никад био спреман, нити јесам нити ћу бити спреман да одговарам за нешто што ја нисам урадио.

У потпису

Директор Лиге

Зоран Лазаревић

Повезане Bести

Kоментари (27)

Само регистровани и улоговани корисници могу да оцењују коментаре!

Пpиjaвa Региcтрyј ce

Додај коментар

Преостало карактера:
Gospodoooo

Ne mogu ds verujem da ste ceo teskt sa sajta RSS preneli kroz vase novine...cemu ???? Takva gnusna osoba kao sto je Laza nije zasluzio da se reklanira na ovaj nacin

Одговори
Nis

Dobro je Vuja rekao, dok ne smene tebe i Djurkovica nema napredka u nasem rukometu.

Одговори
Solomon Bičakčić

Bla,bla,bla...nisam ja majke mi.Haklovali ga ..kao Šojća

Одговори
MIOMIR PETROVIĆ

Problem je što lično hoćeš da se preko rukometa obračunaš sa sudijama i kontrolorima koje ne voliš, da prema svom nahođenju dozvoliš ko će da sudi a ko neće, jer to čak i možeš u ligi koju vodiš ali ne i u drugim takmičenjima koje vide drugi prvostepeni organi, a ti hoćeš da drugim prvostepenim organima uskratiš njihovo pravo koje imaju jednako kao i ti, ti sa drugih liga brišeš službena lica i onda optužuješ da ti se neko meša jer kako samo sme onaj koji ima isto pravo kao ti da radi svoj posao pre nego što tebe konsultuje, hoćeš palicu gospodara rukometa, pazi da te ta palica ne opali po toj tvojoj ludoj glavi, vrlo lako može da se desi da osvane novi uslov za postavljenje direktora lige da mora da dostavi psihološki test pre izbora da više nemoramo da trpimo budalu, ne znam samo koja ustanova bi tebi to izdala, možda ako bi ti to sredio tvoj ortak Aleksandar Vučić jedino

Одговори
Boki

Pa ti si hit...svi znaju da si nesposoban...METLA!!!!!!

Одговори
Muka

Dok je tebe,nema nama srece...daleko te bilo

Одговори
samo vas gledam

od svega najjači utisak ostavlja fotografija!!!!!!!!!!za one koji razumeju!!!!!!!!!

Одговори
Dragica

Auuuu, braco i sestre, fotografija je bas brutalna. Jos mi samo recite da ga Sale slikao a Boza odobrio pa da se ubujem, E rukometu moj, e Srbijo moja, sta ti dozvoljavas i tolerises! Strasne stvari a svi se prave naivni i kao nemaju pojma.Ajmo jednom istinu na sunce da se vidi ko je ko u rukometu!

Одговори
Disko "Napredak" u Čenti

Pravi čovek za kombinat, valjda zato što je prljav k'o repa! Guma, čepaj, čepaj, lutko lepa!

Одговори
Nis

Metla

Одговори
Srbija

te pita: IMAS LI BAR MALO OBRAZA? Podnesi ostavku i bezi da te vise ne vidimo! Mnogima si zivot zagorcao, namestao si svasta, kompromitovao, pravio intrigee, izmisljao neistine i poturao raznim ljudima u rukometu tako da ti je bolje da pobegnes iz Srbije. Ali gde,? Svugde te imaju u registru, i mogu da te uhapse. ODLAZI BRE!

Одговори
Ljudi

Pa zasto je ovaj covek direktor lige, zasto on delegira sudije, bira delegate, ucenjuje kontrolore??? Cemu sve ovo, rukomet je dotakao dno... Direktor lige koji ne zeli da bude odgovoran ni za sta!!!

Одговори
NEDOSTAJE.....

Posle oglasavanja direkora Super B, predstavnika Partizana, direktora Super A, v.d generalnog sekretara RSS, primecujem veliki nedostatak ako se ne izjasne izjasne Takmicarska komisija (predvodnik podoficir Miomir), medjunarodna sluzba (predvodnica Beba), reprezentativna sluzba (predvodnik Nesa), neradna sluzba (predvodnik bivsi v.d Sale), tenderska sluzba (gosp. Tijanic) i sluzba za razbibrigu (onaj kum na Bozu sto je zalutao, bese ima nadimak Grk) A narociti nedostatak ako se ne oglasi nasa mega zvezda i marioneta Boza promena (nadimak je neodgovarajuci...nista nema od promena posto je sve sjebano)

Одговори
Odgovor za ZSiK

Sve te sluzbe(radna, neradna,tenderska,...),ste vi formirali i one su bile maska sa vi "lapate" pare godinama. Sada,kada ste izgubili pozicije, nema vise para,i sad vam ostalo samo da placete:'Di su nasi novci". Providni ste i dosadni vise

Одговори
Odgovor odgovoru

Ti se mozes samo klanjati zajednici sudija i kontrolora a u tom klanjaju vrlo lako moguce da zapadnes nekom od nasih clanova medju noge...poznat si po tome :-)))

Одговори
UO RSV licno

Kula se rusi ... Lapacemo opet samo nas prodao Djuka... Nece vise da nam bude kandidat... a bas smo hteli da on uspe da bi mi uspeli

Одговори
GRK

Drago mi je sto sam vam zulj u cipeli. Tek ce te se buditi nocu. Kao prvo: ja nisam Bozi ni kum, ni brat,ni pobratim. Ja sam Bozin PRIJATELJ i saradnik,i tume se ponosim. I tako ce biti do kraja. Ja svoje prijatelje,za razliku od vas,ne prodajem i ne izdajem. Ponosan sam na sve ono,sto je do sada uradio,i gde sam mu ja bio,makar i mala podrska. Rezultati reprezentativnih selekcija su tu,najbolji od 2012. a za juniore i kadete od 2002.god, i to ,na vasu veliku zalost,ne mozete negirati, mada ste se ,svim srcem,radovali i prizeljkivali poraze i neuspehe. Kao drugo: Ja jesam zaduzen,kao i ceo UO za razbibrigu,ili preciznije-za RAZBIJANJE BRIGA koje ste nam vi ostavili. I nije lak posao,ali polako,doci ce te svi na red. I kao trece: ko je zalutao,to se videlo. Da imate makar i malu rukometnu biografiju,makar jedan pasus od moje,vi bi ste se predstavili , i rekli to sto imate. Ali,nazalost,vi ste se u rukometu bavilu samo "DUVANJEM",i sada kada ste ga izduvali,ostalo je samo da pisete

Одговори
Bubuleja

Ljudi moji GRK priča o ozbiljnom rukometu. Zato nam i jeste tako , zato što Grk i takvi nešto pricaju o ozbiljnim stvarima.Grk i reprezentacija, kao Bog i šeširdžija. Čoveče ti si zalutao! A biografija ti je sjajna. Još reći da si i za 2012 zaslužan, kao što si ti zaslužan za kadete i juniore. A šta si to radio, sramoti jedna!

Одговори
GRK

I jos nesto sam zaboravio. Kada su u pitanju rukometne biografije,ja moram da vam kazem,uz izvinjenje malom broju izuzetaka,da su se za to,sto ste vi radili i sto neki jos uvek rade, u moje vreme opredeljivali iskljucivo oni koji su bili: - OSLOBODJENI CASOVA FIZ.KULTURE, RAHITICNI,ANTITALENTOVANI ZA SPORT, ..... i zbog svega toga iskompleksirani zbog svojih nedostataka,koji su pokusali da ostave neki trag u rukometu. I jesu ostavili,ali uglavnom negativan. Osim Andre Banjanina,ja neznam ama bas nijednog istinskog rukometasa(ove u pokusaju ne racunam),koji je otisao u sudije. To govori sve. ps.IZVINJAVAM SE SVIM POSTENIM SUDIJAMA,KOJIH NIJE MALI BROJ,I ZNACE ONI TACNO NA KOGA SE MISLI I KO SE BAVI OVIM GLUPOSTIMA

Одговори
Medjunarodna služba

U međunarodnim takmičenjima su klubovi bezbedni. Tamo direktor SRLS nema pristupa i uticaja! A isti meni ne sme ni da se obrati bar godinu dana - ni sa dobar dan. Pozdrav, Beba

Одговори
Javne nabavke, Tiki

Kod mene je sve ok i završeno, direktor SRLS ne učestvuje u ovom delu posla. HVALA MILOM BOGU!

Одговори
Kačavenda

Strašno, čovek maltretira već godinama.

Одговори
MIOMIR PETROVIC

Niti si ti jedini prvostepeni organ niti je to što pišeš baš tako, u tom istom pravilniku piše i da službena lica koja dobiju jednu licencu njome se služe u svim takmičenjima što znači ko god prvi izda licencu nekom službenom licu na osnovu pravila koje si sasvim slučajno ti kreirao, pa ti i to naravno kršiš, ima pravo da je koristi gde god da ga delegiraju, naravno sve je to unelo konfuziju jer si očekivao da samo tebe svi pitaju za licenciranje i tako si obmanjivao sve redom da jedino ti imaš moć, ali pravila su jasna kao što vidiš i nije samo tvoja jedina i poslednja, praviš haos umesto da radiš svoj posao, tehnički organizuj ligu, ako to ne znaš uzmi te tvoje saradnike neko će već da zna nešto, a ti lepo torbu pod mišku (ne pod Miška) pa od firme do firme da nađeš sponzore za ligu to je tvoj posao, kad već toliko brineš o klubovima

Одговори
BDJ

Novi termin: Zaslužan kao GRK!

Одговори
Kantar sa stocnu pijacu

Grk :-))))) Dajte mi jos prostora covek voli da brani Bozu a sto ga vise brani Boza sve vise tone.

Одговори
Kantaridis

Kod nas se kaže: pukao ko Grčka

Одговори
Mile Kibla

Kod nas se kaze seljacina je stvar vaspitanja a seljak zemlju obradjuje

Одговори

Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Пpиjaвa

Facebook Пријавa

или

Региcтрyј ce › Заборавили сте лозинку?

Региcтрyј ce

Facebook Пријавa

или

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру