Почетна / Рукомет / Супер лига

Први човек Партизана: Добили смо сагласност да играмо...

Саша Благојевић, први човек Партизана годинама се бори да клуб одржи у животу, ослањајући се на сопствени играчки кадар и прављење играча. Поред тога спортски директор клуба покушава да пронађе и финансијска средства како би црно-бели одиграли сезону до краја
ФОТО: В. Марковић

– Није лако, није никоме, али немамо ништа од кукања – биле су прве речи Саше Благојевића. –  Сваке године покушавамо да будемо стабилни, да клуб колико-толико функционише и може нормално да ради.

Нисте имали 50.000 динара, први део котизације за такмичење у Супер лиги?

– Нажалост, ситуација је јако тешка. Послали смо допис директору лиге за репрограм дуга, он нам је рекао да то није његова надлежност, па не знам о чему се ради. Добили смо сагласност да можемо да играмо, што смо и урадили.

Да ли сте знали да су лиценце Партизана повучене са званичног сајта?

– Не. Зашто би биле повучене, играли смо регуларно прво коло. Зашто би неко сад повукао? Нећу да се бавим зашто и ко то ради, али мислим да је све отишло предалеко. Више се пажње посвећује објектима и субјектима, а не клубовима и играчима. Улоге су замењене, они који дају свој новац и раде у рукомету су кажњавани, док они што имају користи покушавају своје циљеве да остваре преко клубова.

На кога мислите?

– Нећу да именујем никога, али видим да не функционишу ствари, запиње комуникација. Клубови нису, нити имају проблем, функционишемо, размењујемо дискове, причамо, договарамо се и да обезбедимо вечеру кад је неопходно. Никад клубови међусобно нису имали проблем. Глупо је да људи који немају везе са клубовима дођу и ремете. Постоји доза солидарности међу клубовима, а ови што од нас живе то не препознају.

Да ли постоји решење?

– Покретање Заједнице клубова. Превише је људи са стране, а све преко леђа клубова иде. Треба да се избаце сувишни људи, испада да ми постојимо да би се други играли моћи. Заједница је нешто што је први корак који ће водити ка томе – рекао је Благојевић

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reprogram
Prodaš Bandu u Vardar za 50,000 i ne uspeš da platiš kotizaciju koja je 500???
Slaviša
Pozivam sve klubove da ne plaćaju kotizacije svojim ligama i da svi igramo besplatno kao Partizan.Sve ce to finansirati Maza i RSS.. Živeli živeli i srećni nam bili..
Direktor
Bravo Misko!
Прикажи још одговора
Nevera
Pa koliko ti momci dobijaju platu kada klub nema 50 000 DINARA za troskove takmicenja ??? Da nije tuzno bilo bi smesno.Ovo je sramota i napisati.Neverovatno kako smo nisko pali u rukometu
Bgd Power
Zajednica prvi korak ? Sto znaci istina je ... Polako se RSS prepusta onom krlaju selfija
Duble J
Nikakve samo ce Zajednici kluboVa RSS prepustiti ligu, delegiranje i ostalo ... to po tvome naravno nikakve veze nema sa RSS Dribla Boza dribla i na petoparcu i na 200€ ali kad se podvuce crta ja vidim samog igraca na terenu koji drinla samog sebe i gomilu sveta koji mu se smeje
Niš elekroistok
Kakve to veze ima sa RSS? I šta i kad bude zajednica? Mogu samo da se "selfiraju". Jer za njih je Djurković pravi kralj.. ...Odradice ih sve na petoparcu kao i do sada.
Lezilebovic
Grobari Srpskog rukometa, prvi koji su uveli uz Crvenku da se igra za kikiriki. Da ostane nesto za njega i njemu slicne Racice, Kovacevica... Dok je takvih, dno!
Xy
Blagojevic je najveci prodavac magle, prodaje je po Nisu....Pancevu...Beogradu Slizao se sa Jaranom i unistavaju rukomet....prodao je Velju koji ga je stvorio...sve predsednoke je oterao iz Partizsna Cekic Velja Jacovic....on zeli da oni obezbeđuju sredstva, a da on trosi...gde su sredstva od obestecenja za Milossvljeva Sretenovica Kukica Mrsulje Radojkovica brace Ilic...Zivkovica...PRODAVAC MAGLE kad ga procitaju bude kasno....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.