Почетна / Рукомет / Супер лига

Кикинда иступила из Супер лиге!

Женски суперлигаш због финансијских проблема наредне сезоне неће моћи да се такмичи у елити
ФОТО: ЖОРК Кикинда

Иако се тек прошле сезоне вратила међу суперлигаше, а онда одиграла запажену улогу у елити освојивши шесто место, Кикинда је морала да одустане од такмичења у друштву најбољих.

Управа некада јаког и стабилног клуба послала је допис Рукометном савезу Србије и обавестила га да иступа из Супер лиге.

- Дефинитивно смо иступили из лиге, рачун клуба је блокади због потраживања из периода од пре неколико година – кратак је био председник Кикинђанки Немања Радин.

У међувремену клуб су напустиле Ковачићева (Врбас), Ардала која тражи клуб, као и четири играчице које су отишле у Јагодину код бившег им тренера Драгана Маркова. Реч је о Алексићевој, Степановићевој, Сивчевој и Црногорки Жижићевој.

Тренер Драган Мракић води тренинге с преосталим делом екипе у прилично суморној атмосфери, пошто је неизвесно хоће ли ЖОРК Кикинда добити дозволу за такмичење у Првој лиги група Север.

- Уколико се будемо такмичили у трећем по реду рангу надметања постоји могућност да преостали део екипе остане на окупу и верујем да би у тој лиги могао да постиже солидне резултате. Уколико, пак, будемо играли у још једном рангу ниже, бојим се да ће се и ово мало преосталих играчица разићи и потражити друге средине за наставак каријера – каже Мракић.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nis
Pasicu i Dijana. Sram vas bilo Prebacujete sad sve na ove nove. Vi ste glavni krivci za ovo sto se desava. To zna ceo rukometni svet u Srbiji.
Simpatizer
Paša je gospodin čovek. Izašao je iz rukometa jer nije hteo da trpi razlicite pritiske i nije hteo više da finansira klub. To svi u Kikindi znaju. Okrenuo se drugim stvarima. Klub ga više ne interesuje.
NE
Dijana je bila z..., ali ova dvojica... Nemanja i Ilija da vode klub ...dajte ljudi molim Vas. Nije bitno koja su stranka ali nema kapacitet Ilija bravar u sportskom centru (ali mu cerka igra ),pa je hteo sve da se pita
Прикажи још одговора
Naprednjak
E tako to bude kada klub preuzmu nestrucni, polupismeni naprednjaci, pa za pola godine uspeju da od 3. mesta u Super ligi stignu do najnižeg ranga i klub dovedu pred gašenje.
Vrbas rukomet
U Novom Sadu postoji 51 zenski odojkaski klub sa preko 5000 devojcica koje treniraju odbojku a ,u Vojvodini se takmici 39 zenskih rukometnih klubova u seniorskoj konkurenciji.
zizu
ŽRK nastupa u Super ligi više od 10 godina, nije tačno da je prošle godine ponovo ušla u Super ligu, kao što stoji na početku teksta. Inače, velika sramota za grad, baš u trenutku kada imamo i Super ligaša u muškoj konkurenciji.
Bg
Ovakvi sudbinu nazalost cela mnoge zenske klubove u Srbiji

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.