Почетна / Рукомет / Супер лига

Веселин Вујовић представљен у Нишу: Биће тешких момената, али и много весеља

Један од најбољих југословенских рукометаша свих времена Веселин Вујовић представљен је у Нишу као тренер вицешампиона Србије Железничара
ФОТО: rkzeleznicar-nis.com
- Радник на наплатној рампи ми је, када ме је видео, рекао да је ово велики дан за Ниш. Исправио сам га и рекао  да је ово дан велики ваљда за нишки спорт, а он је рекао 'не, за Ниш'. Дочек у граду и клубу је невероватан - рекао је Вујовић на конференцији за новинаре.
 
Амбиција у наредној сезони биће да Железничар освоји српско првенство, као и Сеха лигу, где ће се по речима Вујовића, први пут сусрести с врхунским европским клубовима.
 
- Да ли ће бити неких тешких момената и пораза од озбиљних европских екипа? Сигурно ће их бити, али сам сигуран да ће бити и доста весеља - истакао је Вујовић
 
Он је рекао да је сигуран да неће све увек функционисати најбоље на свету, али да и најдужи пут креће првим кораком, а Железничар је већ направио први корак тиме што је повратио клуб и стабилизовао екипу. 
 
- Питање је колико ћемо успети у кратком периоду, али колико сам разумео људе који су утицали да ја овде дођем, ово није краткорочан план, већ нешто што треба да Ниш великим словима упише на рукометну мапу Европе - навео је Вујовић
 
Како је рекао Вујовић, све до данас није био сигуран да ли је донео добру одлуку да дође у Ниш, пошто је имао неколико понуда. 
 
Он је казао да сада има благу трему да испуни огромна очекивања која имају сви. 
 
- Не бих дошао да се моје емоције нису поклопиле са емоцијама људи које воде клуб. Окидач је било то када сам на утакмици с Војводином видео с колико емоција су председник клуба и градоначелник пратили све то - казао је Вујовић
 
Рекао је да се искрено нада да ће навијачи у Нишу препознати да клуб ради једну добру ствар, јер без публике нема екипе и нема ничега. 
 
- Железничар има сјајне момке који су одиграли у прошлој сезони сјајну игру. Верујем да могу много више и боље. Надам се да нико неће одустати када им будем поделио задатке - рекао је Вујовић
 
По његовим речима, неки нови играчи ће доћи у клуб, неки су отишли, али је све то "саставни део спорта". 
 
Он је рекао да би Железничар требало да крене на припреме на Златибор 20. или 23. јула, а након тога ће одиграти неколико турнира, измедју осталих и велики медјународни турнир у Струги. 
 
Веселин Вујовић је некадашњи играч Металопластике, Барселоне и Гранољерса, а у тренерској каријери је предводио Металопластику, Сјудад Реал, Вардар, Ал Сад, Ал Шабаб, Загреб и Копер.
 
Такође, био је селектор Југославије, Србије и Црне Горе, Македоније и Словеније.
 
С Металопластиком и Барселоном је освојио Лигу шампиона, а са националним тимом злато и бронзу на Олимпијским играма, злато и сребро на Светском првенству, као и бронзу на Европском првенству.
 
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић овом приликом је обећао пуну подршку града Железничару у даљем такмичењу и подсетио да клуб пуне две године, до прошлог лета, није радио нити постојао.
 
Он је истакао да је град уложио у Железничар 28 милиона динара, а да су играчи и руководство клуба оправдали улагања и остварили све зацртане циљеве. 
 

 

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Otisla je Danijela nije retkla zbogom..
Stara tezgara dolazi u Nis.Kombinacija je zagarantovana.Pranje veliko. Usao je on u kolo odavno.Eto sanse da se prodaju utakmice.Ako mu dozvole da uzme reprezentaciju Bozo ubi se. Rekao decko na naplatnoj rampi...hahaha...sta je rekla baba sera na benzijskoj pumpi? Da je nise mozda? Veliki je samo sto ima skoro 2 metra. 120.000 eura? Za koga? Za cega? Ako nije kombinacija pa za taj novac kupujete 4 igraca koja mogu sve u ovakvom rukometu. Kladionice spremite se!!!!!!!! Bice veoma cudnih rezultata.
Znam sve
Sad kada krenu Vuja i Jevta da kafenisu u CARDAK-u :-))) Opet ce Sabac odluciti o tituli... I da .... Mozda Vuja bude selektor ako Djukic bude ispostovao...
To
150.000e
Bcs Šabac
Vuja je sa manjm budžetom od Červar bio 3 puta prvak, osvojio 3 kupa i Seha ligu sa Vardarom.
Bcd Loznica
Ma do trenera je ... On daje golove... Ne igraci !
Trenutno stanje
Ovo je predstava za sve glasace u Nisu. Igracima se duguju pare za plate i premije a rukovodstvo dovodi Vuju za 120 000e godisnje. Pitajte bilo kog igraca od prosle godine sta misli o Rk Zeleznicar 1949 i sve ce vam biti jasno. Da je toliko dobro ne bi klub napustili svi bitni igraci. Za sada je otislo "samo" 10 igraca. Sad opet slede tuzbe i blokade kao jedini nacin "komunikacije" sa ovim rukometnim klubom.
Malko vise
150.000e
LOP
Trebao je završiti u Vojvodini i početi stvarati ekipu za ligu šampiona.
Jala
@NS skontaj da covek prica o trenerima matorcima kralju
NS
Otpad je malo teska rec, sigurno je da kada igraci udju u neke godine treba sami da napuste. Da nebi blatili svoju karijeru, a takvih je bilo. Potrebno je plansko podmladjivanje.
Прикажи још одговора
rr
Zbogom pameti.Sa konja na magarca. Odakle pare? Nislije? Zapitajte se. Naisa i Zeljo će kostati kao Beograd na vodi a nista uraditi nece.Kao i obicno. A vi gradjani Nisa,perecu i jogurt.Ako i za to budete imali. A deca vam beže preko. To je perspektiva drzave i grada Nisa. STRASNO! Ovo je dobro samo za pojedince.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.