Огласио се Бекамент, каже да пропозиције не кажу ко има право домаћинства, шта ако буде нерешено...: Почните да радите свој посао, за који су неки од нас и плаћени!!! Поприлично!

21

За викенд почиње финална серија плеј-офа, за титулу се боре Јагодина и Бекамент ББ, први меч у Јагодини у суботу од у часова

Бекамент се пред финале плеј-офа са Јагодином обратио саопштењем:

„Улазимо у сам финиш такмичења у Супер лиги Србије за рукометашице, у оквиру које ће о титули првака државе одлучивати ЖРК Јагодина и наша екипа, ЖРК Бекамент Буковичка Бања. Желимо да истакнемо да смо у свим досадашњим оценама, на састанцима које смо имали са руководством лиге, позитивно коментарисали и оцењивали досадањи ток лиге, по питању занимљивости, неизвесности и регуларности...  чему су пре свега допринели играчи, тренери, представници клубова али и службених лица, као и представници руководства лиге, директор Зоран Лазаревић, и његови сарадници.

Сви у клубу и око њега, трудили су се да допринесу регуларности, спортском понашању и да у духу фер плеја, одговоре на захтеве пропозиција такмичења и осталих нормативних аката прописани, како Законом о спорту, тако и актима које је прописао надлежни Савез, у овом случају Рукометни Савез Србије.

Посебно истичемо добру сарадњу и коректне односе са осталим клубовима у такмичењу, чији су се представници трудили да буду, како добри домаћини тако и гости.

Све напред наведено и још много тога, по нашем скромном мишљењу, довело је до тога да је лига принципијелно функционисала добро и да неких већих замерки на ток исте није било, или ми за њих нисмо чули...

Успели смо да се у великој мери, као клуб одупремо свим посредним и непосредним притисцима „да будемо на нечијој страни“ у околностима у којима траје непрестани рат за поједине позиције како у Рукометном савезу Србије, тако и у појединим струковним организацијама... Успели смо, јер нас суштински као клуб не занима ко је на којој функцији, јер имамо исувише посла око тога како да обезбедимо егзистенцију клуба у околностима, у којима се о нашем заједничком спорту, годинама уназад, у јавности пише и говори у негативном контексту, чему ми као клуб, нисмо никада доприносили, нити нас је негативна прича било када занимала!

Да ли смо имали повода да у јавности будемо негативни, да ли смо били некада нездовољни одлукама оних који мање или више одлучују о судбини рукомета, на легалан начин или „испод тезге“, да ли смо увек били задовољни суђењем и односом других према нашем клубу...??? Не нисмо, више пута, и у великој мери!!! Упркос томе, ћутали смо и радили, и првенствено тражили грешке и кривце у својим редовима... и „гледали у своје двориште“...!

Због свега непред наведеног, због пола века постојањаа нашег клуба, због скоро 400 утакмица одиграних у Супер лиги, због предходних 20 сезона у континуитету у елити, због учешћа у групној фази Лиге шампиона, због освојених трофеја, због наше деце која су у клубу, због свих оних који воле овај клуб и овај спорт... због људи који нас финансирају и верују у нас... и због још много чега, желимо да укажемо на велике пропусте у раду пре свега Такмичарске комисије РСС-а, и свих оних који су дужни да нам обезбеде регуларно такмичење и регуларне услове, да се лига заврши онако каква је и била: регуларно, без примедби, без утицаја на њен коначан исход ван терена и ван онога што није рукомет!

Ово саопштење нашег клуба није и не може бити никакав притисак на било кога, већ наша потреба да јавност зна да, ни представници Јагодине, ни Наисе, ни Медицинара, па ни нашег клуба (нека демантују да није тако ако се не слажу), пре самог почетка плеј-офа, нису имали јасну и недвосмислену потврду, како и на који начин ће се лига завршити!!!

Када то кажемо, то се пре свега односи на финалну серију, у којој важеће пропозиције такмичења не дефинишу предност домаћег терена у финалу и борби за трофеј, па се тако дешава да ни јуче, све до иза поднева не знамо да ли је Бекамент Буковичка Бања домаћин у Аранђеловцу у утакмици која је на програму 28/29.04.2018. године, или ће екипа путовати у Јагодину!

При томе од нас се током читаве сезоне тражи да радимо на позитивној афирмацији лиге, и такмичења у коме наступамо, (што искрено и подржавамо!), а онда свима онима које убеђујемо да се бавимо правим послом (навијачима, суграђанима, представницима Општине Аранђеловац, компаније Бекамент, који улажу велики новац у рукомет), не можемо да објаснимо где и када играмо утакмице финала... ни мање ни више финала!!!

Не нисмо глупи и неуки, знамо да читамо... , али тешко је читати и разјаснити оно што оставља недоумицу, оно што може да се тумачи на вај или онај начин... што може да се тумачи како коме одговара !?... ма ко то био!

Потврда наше оправдане збуњености је и питање директора лиге Зорана Лазаревића које је упутио... коме већ... Управном Одбору РСС-а, у коме је дописом од 16.04.2018. године тражио да се разјасне недоумице око финалне серије, као и одговор истог од, веровали или не 23.04.2018. године да, добро сте прочитали од 23.04.2018. године... од јуче, како се игра финална серија! При томе, те исте Пропозиције такмичења јасно, не дефинишу шта се дешава на утакмицама финалне серије, ако резултат на утакмици буде нерешен... Ваљда се нешто ту подразумева, ваљда ће то неко разјаснити ако то тога дође... ваљда?!

Ако је све јасно, зашто је био потребан допис Директора лиге, ако је све јасно зашто је била потребна електронска седница УО РСС и аутентично тумачење пропозиција такмичења РСС?!?!!?

Зашто до пре пар дана, имамо допис директора лиге, у коме између осталог пише „победник полуфиналне серије 1. - против победника полуфиналне серије 2., па опет победник полуфиналне серије 1. против победника полуфиналне серије 2. и тако редом? А, онда „аутентично тумачење“ УО РСС?!

Немојте нам рећи да смо требали да формирамо Заједницу клубова Супер лиге, немојте се позивати на то да у Закону о спорту Републике Србије пише „ово или оно“, немојте нас учити нашим обавезама и нашем послу,  немојте прбацивати одговорност на друге! Ми смо чланови вашег савеза, ваше породице, ми смо ви, а ви сте ми!!! Схватите то!

Не можемо ми у клубовима да водимо рачуна и о играчима и о тренерима и о спортским радницима и о деци и о њиховом родитељима и о спонзорима и о односу са општинама... Можемо све то, али не можемо и да водимо лигу и да пишемо прописе и да контролишемо рад различитих форума у рукометној организацији.

Господо из савеза, драги наши пријатељи, директори лига, председници комисија... укључите се!!! Сви једемо исти хлеб!

Драги наши пријатељи, сарадници, сапатници! У послу и задовољству којим се сви заједно, на овај или онај начин бавимо и, мање или више уживамо, почните да радите свој посао, за који су неки од нас и плаћени!!! Поприлично!

Оставите личне сујете и сукобе по страни, не прихватајте се посла који не знате да радите, не учите нас како да радимо свој посао, како да поштујемо пропозиције и прописе које су у многим случајевима мртво слово на папиру, и које су у пракси непримењиве!!!

Омогућите нам регуларност, фер и коректну борбу, пустите нас да радимо свој посао, да у њему уживамо, да за њега будемо плаћени, да за тај посао и новац будемо и одговорни пред онима који нас финансирају, пред онима који нас воле, и пред онима, за које ми мислимо да смо одговорни!

Ми смо ту да стварамо имиџ спорта за који живимо и радимо, ми смо рукометни клубови због којих постоји и савез и такмичарска комисија и директор лиге и службено лице и ми смо ту да радимо и стварамо ми стварамо бивше и будуће репрезентативце, омогућите нам нормалне услове за рад, омогућите нам да се само, и исклучиво само, бавимо оним за шта смо плаћени, одговорни и оним што волимо и умемо!!!

А ви, ви само радите свој посао, јер сте за то и бирани и у многим случајевима и плаћени!

Све остало препустите онима због којих и јесмо ту, играчима, тренерима...

На крају, само да Вас подсетимо, у суботу у Јагодини, мислимо да се то тамо дешава, јуче смо сазнали!?, неке, нечије, наше девојке, бориће се за прву победу у финалној серији плеј-офа Супер лиге Србије за рукометашице у сезони 2017/18!

Дођите, да баш Ви, који се у рукомет заклињете, да видите како то изгледа на терену, на терену, и око њега, а не у пропозицијама, или дописима, или правилницима.

Рукомет није само репрезентација, рукомет није само оно што сте Ви, рукомет то смо сви ми, и Ви наравно!!! Или можда то није битно?!

На крају, нашим спортским ривалима из Јагодине, желимо пуно спортске среће и добро здравље, пуно успеха у организацији утакмица финалне серије плеј-офа Супер лиге Србије!

Ми ћемо помоћи колико је то у нашој моћи да све протекне у најбољем реду, а борићемо се за титулу, трећу у клупској историји, као никад до сада!!! Фер и коректно, као и увек до сада!

Видимо се у Јагодини и у Аранђеловцу, наравно, јавите да ли долазите, да вас сачекамо, домаћински, онако како доликује, као и увек до сада! Ако у међувремену не стигне другачије тумачење пропозиција такмичења...“

У Аранђеловцу - рукометном граду, 25.04.2018. године

Повезане Bести

Kоментари (21)

Само регистровани и улоговани корисници могу да оцењују коментаре!

Пpиjaвa Региcтрyј ce

Додај коментар

Преостало карактера:
navijac

Sta ovde nije jasno? Pa normalno da prednost domacinstva ima ekipa koja je bila bolje plasirana na kraju prvenstva. Zasto bi se klubovi borili u prvenstvu, ako im to ne bi donosilo bilo kakvu prednost. I, sada bi Bekament, kao cetvrtoplasirana ekipa, da bude najprivilegovaniji. To ste, gospodo, morali ostvariti na terenu u prvenstvu,a ne sada pokusavati na ovaj nacin da steknete prednost. Izvolite na teren, i dokazite da ste najbolji. Ovo mi lici na unapred trazenje alibija, ako nesto podje naopako. Nista ovde nije nejasno, osim za one kiji zele unapred da "zamute vodu", i obezbede alibi kod svijih sponzora. Loptu u ruke, pa izvolite. Zelim vam uspeh, ali na terenu. Poz

Одговори
straja

U jednom(da li samo) gresis...MORA DA SE PRECIZIRA SVE MOGUCE VARIJANTE...a ne kad nesto iskrsne.Ja licno ne znam kako se tumaci pravo prvenstva kad se u finalu sastanu 2/3 sa 4.Da li je 4-ti preuzeo "mesto"prvog..po meni to bi bilo ispravnoda ne obrazlazem...Ne samo u ovom slucaju nego uopste...ABA liga,srpska kosarkaska super liga......Ne znam ali ne sme da dodje do prepucavanja...mora odgovorni da ti na vreme regulisu...U suprotnom...znase "namestaljke" pa bilo kakva odluka da se donese.

Одговори
Rukometaš55

Pa nije puno plaćen direktor. Samo milionče. Postade čovek milioner za pola godine.

Одговори
predsednik i direktor

Mi bi posle ovoga podneli ostavku! Ma, mi smo casni ljudi! Ma manite nas tuce u Splitu, selektora jugoslovena, jednog trenera za sve, Kosova, pedofilije u Karatasu, ajvara.... mi idemo!

Одговори
BEEEE

Vidji polo majcu kako sisti...

Одговори
Propisi

Propozicije su donete prosle godine, pa ako im je bilo nejasno, zasto tada nisu pokusali sve lepo da razjasne oko plejofa? A kad se vec pozivaju na propise, mogli su lepo da procitaju da u kup sistemu nema neresenog rezultata

Одговори
???

Mora jasno da ima pravilnik ko ima prednost domaceg terena.Nije ovo prvi put da se igra plej of u bilo kom sportu.Zna se jel to bolje plasirana ekipa ili preuzimanje ako su bolje rangiranog pobedili.

Одговори
Dostojevski

da je pisao ne ni ovoliko razvukao. Samo u Srbiji klubovi dopuste da im nelegalni savez ukine zajednicu ligaša a posle se bune. Samo u Srbiji klubovi misle da nije njihov posao da vide svoje takmičenje. Samo u Srbiji nelegalni uo nelegalnog saveza tumaci propozicije takmicenja. Ali bila je ona emisija Tražili ste gledajte.

Одговори
Jesenjin

Samo u Srbiji lupa svako ko stigne šta ima svugde samo ne u Srbiji, a da nije video dalje od svoje lične interesne avlije... Nelegalno je samo ono što organi zaduženi u državi za takva pitanja proglase nelegalnim nakon sprovedenog postupka, dakle kada se utvrdi nelagalnost onda može biti nelagalno, do tada je sasvim legalno i legitimno. Ponegde su klubovi vlasnici organizacije koja sporovodi ligu, ponegde savezi, ponegde privatne firme, a ima recimo i jedna liga nedaleko od nas, kažu trenutno najbolja i najkvalitetnija i zamislite vodi je direktno savez koji je izabrao komesara ili po naški direktora... Emisija Trezor vam želi laku noć...

Одговори
Više jesen

Nego jesenjin. Osim nadrilekarstva postoji i nadripisarstvo. To su ovi sto shvataju pesnički pravo a ima ih samo u srpskom rukometu. Kad neko opljačka banku to je nelegalno utvrdili to organi ili ne otkrili lopova ili ne. Rad organa (posebno u diktaturama ili nedemokratskim državama) ili njihov nerad da budu standard legalnosti ili legitimnosti?? Hahaha Pa kod Pavelića je Jasenovac bio ok. Nelegalni i nelegitimni su jer su birani uz viljuške pretnje i ucene protivno statutu i zakonu o sportu. I zato sto je pola njih dalo ostavke. I zato sto se ne sastaju. I zato sto su ukinuli zajednicu ligaša. I zato sto su u sukobu interesa. A da to utvrdi onaj ko je bio viljuskar pa da bude nelegalno je stvarno smešno. Ili pesnički glupo. I da ne bi bilo zabune od 50ak euro liga možda samo u par savez vidi takmičenje ali to su praistorijski savezi i ljudi. Niko pošten to ne radi. To je ovde osnov za plate i uticaje savezovaca. Ništa više.

Одговори
sizif

A kad su vam omogucili registraciju igracica van svih rokova,onda su bili dobri!

Одговори
Vardar

Ovaj novi sistem takmičenja u plej ofu inače nije najbolja opcija. Nije u redu da ekipa poput Bekamenta, koja je jedva bila 4. u prvenstvu sada igra finale plej ofa.... Naisa je celo prvenstvo dominirala i nažalost ispala od ekipe koja je nelegalnim putem ostala u igri za plej ofa. Devojke koje su iz Medicinara prešle u Bekament nisu bile sportski korektne, trebalo je da ostanu do kraja sezone u Sapcu, bilo bi lepšeg rukometa i fer igre tokom celog prvenstva. Po mom mišljenju, Naisa i Medicinar su ove godine bile dominatne ekipe. Jagodini svaka čast na borbenosti u drugom delu prvenstva a Bekament ... nemam komentar, toliko mi je sad nekako jadan klub sa potezima koje su povukli ove godine ( posebno trener Bošković i dve igračice koje su prešle iz Šapca u Aranđelovac). Ovo pišem kao ljubitelj rukometa ali i fer i korektne igre.

Одговори
kole

Ja prosto ne mogu da verujem, da je Saja, nekorektan i da je on za sobom poveo ove dve devojke u Bekament. Tako veliki trener to nikada ne bi uradio. On je primer časti, stručnosti i odgovornosti.

Одговори
Јоле

Сребро на СП четврти у европи златан на медитеранским шампион женски и у ар и у ша. Куп женски. Лш жена једини. Мушки куп мушка титула Партизан. Дела ти Коле напиши шта си освојио?

Одговори
R1

Stvarno Znamo koliko si posten mi u Ša.Vrati Lovu pa da pricamo jos

Одговори
Tako je

Vrati novac sto si pozajmlhivao po Sapcu.

Одговори
R1

Sajo Ali Stvarno neznas bas nista o Rukometu.XttTvoj trening precka stativa.A stvarno si neznalica.Ja nisam videla losijeg trenera u zivotu

Одговори
Odgovor

Jadnije ekipe od Medicinara I Naise ne postoje. Zato su tu gde jesu! Njihova rukovodstva znaju o cemu pricam.

Одговори
Odgovor Vardaru

Sto se nisi oglasio prethodne sezone kada je izvrsena najbrutalnija kradja ikada od strane medicinara prema Bekamentu I orelazak Cake u Medicinar pa ponistavanje Sedam legalnih golova Bekamentu, sta ste mislili da ce Bekament sedeti skrstenih ruku I cekati da ga neko opet pokrade! Bekament kao klub postoji pola veka I odnegovao je najbolje svetske rukometasice.

Одговори
Sajooo

Sajko kako te ne mrzi da stalno pises Vi ste cudo.Blago nama sto vas imamo

Одговори
micko

dragi prijatelji u nasem rukometu nista nije jasno i zato nam je rukomet tu gde jeste ne zna se da li je selektor bio pijam ili igraci u splitu ne zna se da li cetvrti kada izbaci prvog preuzima njegovu privilegiju domacinstva kao sto je u skoro svim sportovima klubovi mogu da obecaju igracicama astronomske ugovore koje isplate samo prvog meseca i onda kada one legalno raskinu ugovor i dodju u klub koji redovno isplacuje normalne plate i koji neostaje duzan to ispada kao kradja igracica kada sudiju dozive salvu uvreda postene publike u arandjelovcu i sve to mirno podnose jer znaju da su to zasluzili jer da im je cista savest to nikada ne bi trpeli a imaju mehanizme da udalje one najglasnije oni cute i trpe kao da nemaju trunke ljudskog dostojanstva eto to je mali deo naseg propalog rukometa i tako ce biti sve dok neki drugi posteni ljudi nedodju na celo saveza

Одговори

Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Пpиjaвa

Facebook Пријавa

или

Региcтрyј ce › Заборавили сте лозинку?

Региcтрyј ce

Facebook Пријавa

или

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру