Почетна / Рукомет / Супер лига

Железничар се огласио саопштењем: Бићемо опет најбољи!

„Нашим ривалима у борби за титулу, пласман у регионалну СЕХА лигу и евро-купове желимо све најбоље у фер борби, па нека се најбољи на крају радује“
ФОТО: РК Железничар

После првог дела шампионата Супер лиге може се слободно рећи да је Железничар, од свих клубова елитног ранга, показао далеко највише-

Нишлије су заузеле убедљиво прво место са само једним ремијем и два пораза. Повратници у друштво најбољих, после освојеног Купа Србије желе да се домогну и титуле првака државе.

Руководство Железничара упутило је писмо јавности у коме је изнело планове, амбиције и очекивања.

– После окончаног основног дела Суперлиге, а у предвечерје плеј-офа, који ће, по свим прогнозама, бити истински празник рукомета, осећамо потребу да још једном скренемо пажњу јавности на незапамћени подвиг који је у досадашњем делу сезоне остварио Рукометни клуб Железничар.

Подсећамо да је до пре само девет месеци, Жеља постојао само на папиру, да је у претходној сезони био ван система такмичења Рукометног савеза Србије, у вишемилионским дуговима, без играча, лопти, опреме... Да су у канцеларији клуба у Дому рукомета боравили само пописивачи инвентара...

Утолико пре, све што смо урадили у протеклом периоду представља сензационалан успех, незабележен у новијој историји српског спорта. Уз помоћ спонзора, града и Секретаријата за омладину и спорт Ниша, а након израђеног Унапред припремљеног плана реорганизације, клуб је финансијски стабилизован, а екипа састављена буквално од нуле заузела је прво место у Суперлиги са освојених 39, од могућа 44 бода, везавши јесенас чак 12 победа у низу.

Као круна свега урађеног, стигао је и трофеј Купа Србије, седми у клупској историји, освојен пре месец дана у Новом Саду, а највећа потврда квалитетног рада екипе под командом искусног тренерског вука Јосифа Петковића јесте позив четворици наших играча у репрезентацију Србије за недавни двомеч са селекцијом Немачке, што се одавно није десило неком клубу из наше земље, а Железничару никада у историји.

Сматрамо да смо, свиме постигнутим, оправдали поверење Рукометног савеза Србије, чије је руководство, на челу са председником Божидаром Ђурковићем, урадило праву ствар када је одлучило да уведе могућност стицања суперлигашког статуса путем „вајлд-карте“, јер центри попут Ниша рукометну Србију могу да учине само бољом.

Штавише, због свега наведеног, сматрамо да Рукометни клуб Железничар представља истински спас за српски клупски рукомет. Истовремено, све оно што је иза нас представља само постављање стубова за даљи напредак Железничара, како на организационом, тако и на такмичарском плану, а пре свега када је у питању улагање у будућност и млађе категорије.

Пред нама је, по свим параметрима, најузбудљивији, најуједначенији, па чак и најквалитетнији плеј-оф у последњих неколико година. Железничар ће, као и у досадашњем делу сезоне, без великих речи, корак по корак, ићи на победу у свакој утакмици. Нашим ривалима у борби за титулу, пласман у регионалну СЕХА лигу и евро-купове желимо све најбоље у фер борби, па нека се најбољи на крају радује.

Рукометни клуб Железничар 1949

Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lala
Lako Vam je kada Slobo ne delegira. Da naši sude, Voša bi bila prva sigurno a za SEHA ligu bi se borili Jugović i Bačka Palanka. Pančevci bi ispali, nisu hteli da dovode igrače koje im je Slobo rekao! A i za trenera se nisu konsultovali.
Začin
Začin "Slobo" u sve se meša
Merosina
Odavno u Nisu nisu igrali ovakvi ljudi pre svega, veliki momci, velikog srca, SVAKA CAST, sve su pregurali, to da li je veštački ili nije, njih ne zanima, igraju srcem i zato i jesu ovakvi kakvu su! Veliko bravo za ovu ekipu!
Deda mija
Zelja je trebao da se preseli u najnizi rang takmicenja po svim pravima kada klub probadne
Ozil
Kakva euforija. Ako se dobro secam, Želja je uvek imao novac, podršku grada i dom rukometa. Ipak su Nišlije uspele da ga par puta ugase. Voleo bi, zbog rukometa, da sada nije tako ali priča im je malo tanka. Nemaju podmladak, trener iz prošlog veka, vode ih Makedonci na daljinski, a igrača iz Nisa praktično i nema. Prvi mesec kada im zakasni plata - kud koji mili moji.
Antilegenda
Sve na mestu kolega Ozi! Ko je čitao UPPR na koji se pozivaju u ovom samopohvalnom saopštenju, pročitaće da je do nelikvidnosti došlo zbog nedovoljnog ulaganja Grada Niša. Hahahahaha. Ništa to nema veze sa kompetencija prethodnih funkcionera kluba i nedomaćinskim poslovanjem. Ali, zato grad je malo davao!!! A ko je pročitao UPPR opet će videti i planiranu strukturu prihoda u kojoj je naravno predominantan budžetski novac (planirana sredstva od prodaje ulaznica i transfera igrača ne bih komentarisao, neozbiljno bi bilo), s tim što je pored toga jedini stalni prihod kluba novac koji dobijaju na osnovu izdavanja poslovnog protora koji su dobili na korišćenje sredinom devedesetih od tadašnjih gradskih vlasti. Kataklizma smisla i logike. Vrhunac licemerja. Pozdrav!
Igracina
Kasni 3 meseca.
Ljubitelj rukometa
Sramota da ovakav klub uopste postoji. Ko uopste pita narod gde idu njegova sredstva koja mu drzava uzima na osnovu poreza, taksi, doprinosa? Najgore je sto se nepravda tolerise od strane onih koji prvi treba da se pobune protiv diskrimiacije. Da imaju imalo dostojanstva Nislije bi bojkotovale taj klub, jer se vestacki odrzava, ne postoje mladje kategorije. Videcemo kako ce se na kraju zavrsiti ta prica kada ne budu bili privilegovani. Hoce li te iste Nislije dolaziti da gledaju utakmice? Jesu li bili da bodre svoj klub koji je bio u 3. ligi? Takvo nam je i stanje u celoj drzavi, zato nam omladina i ide u inostranstvo. Ne ceni se trud, nego muljanje i prevare. Rukomet, koji je simbol modernog vitestva medju sportovima, koji treba da predstavlja olicenje fer pleja i postenja kod nas je marginalizovan zbog ovakvih stvari. Ali nije samo Zeleznicar privilegovan, ima tu jos klubova, ali i njihovi navijaci cute. Dokle god bude tako, bicemo u rupi. Podjimo od sebe! Da li obraz ima cenu?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.