Почетна / Рукомет / Супер лига

Партизану рукометни дерби на Звездином буњишту, предњачили Стевановић и Бутулија

После победе у вечитом дербију Партизан се осамио на другом месту Супер лиге, лидер Железничар поражен код куће, славилио Слога и Мокра Гора
ФОТО: Н. Неговановић

Црвена звезда – Партизан 23:25 (11:13)

Београд - Дворана: ЦКС Шумице. Гледалаца: 700. Судије: Александар Панџић (Нови Сад) и Иван Мошорински (Нови Сад). Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Партизан 5 (5). Искључења: Црвена звезда 6, Партизан 14 минута. Семафор: 3:1 (7), 6:3 (13), 6:5 (17), 8:6 (20), 8:9 (24), 9:12 (29), 13:16 (38), 17:18 (44), 18:22 (51), 19:24 (54), 21:25 (56), 23:25 (58).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 7, Радисављевић, Хорват, А. Бабић 3 (1), Ивановић 1, Пешић, Љубеновић, Бугариновић, Милосављевић 4, Пејчиновић, Рајичевић, Мандић 2, Д. Бабић 2, Кљајић 4 (2), Зејак, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић.

ПАРТИЗАН: Бутулија 6, Јокић, Живковић 5 (3), Грубић, Радовановић, Павловић, Миленковић 3, Минић 1, Милосављев, Пижурица, Ђуричић, Трнавац, Недељковић, Стевановић 8 (2), Гленџа, Максић 2. Тренер: Ненад Максић.

 

После победе у вечитом дербију Партизан се осамио на другом месту, иза нишког Железничара.

Црно-бели су у гостима савладали Црвену звезду (25:23) ношени добром игром репрезентативног бека Дарка Стевановића, колеге му из националног тима голмана Дејана Милосављева, капитена Немање Живковића и искусног Бојана Бутулије.

На почетку је Звезда повела 5:2 (11. минут) после брзих и ефикасних контри Младена Шотића, који је постигао три гола. Реаговао је стратег гостију Максић минутом одмора, тим из Хумске је консолидовао редове, мада је и даље био у минусу до 20. минута (6:8).

Потом је уследио преокрет, серија 6:1 црно-белих за девет минута (12:9). Звезда је у средином другог дела, када су за само 20 секунди искључени Партизанови Максић и Пижурица, пришла на 17:18, а онда је уследила грешка у нападу црвено-белих.

Та их је грешка скупо коштала, на другој страни је Рајичевић направио фаул за седмерац и искључење, Партизан се опоравио и серијом 4:1 за пет минута решио питање победника.

У финишу је Партизан је повео 25:21, тренер Ненад Максић је узео тајм-аут и само говорио пуленима да се не губи лопта, што су црно-бели урадили неколико пута, па је Звезда пришла на 23:25, имала још један напад да приреди драму, али су и црвено-бели направили грешку, па је Партизан славио.

Семафор 14. кола Супер лиге Србије:
Субота:
Црвена звезда – Партизан 23:25 (11:13)
Железничар – Металопластика 22:24 (10:9)
Мокра Гора – Рудар 23:20 (15:12)
Шамот – Спартак 26:25 (14:14)
Слога – Обилић 28:22 (14:10)
Недеља:
18.00: Пожаревац – Југовић
Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Poznavalac rukometa
A pojacanje iz kostolca samo 9 sekundi na terenu,e moj Mirko nije ti ovo Rudar pa da ti sa Ajdacicem i NEnadicem diktiras kadrovsku politiku,pusti sina da igra rukomet a ne da zivkas molis i ogovaras.
Tiborov komsija
Postoji ovde 5-6 komentara na utakmicu Zellja-Metaloplastika i sve ih je napisao jedan covek. Njegovo ime je Vladica, poznati rukometni davitelj.
Vladek
Zelis da kazes da utakmica nije namestena? Zeljo je sramota srpskog sporta.
Istina
Sramota u Nisu,cela rukometna Srbija je znala rezultat utakmice .Kako stati na put necistim radnjama.Sta nas jos ocekuje u nastavku prvenstva,Kao posledica dolazi do smene trenera a novi trener Djukic .....
Jagodinac
Smesan rukomet,spor,bez ideje i lepih akcija...individualno i na silu pa sta se uradi,sramota!Trener Zvezde,na svakom tajm-autu ponizava igrace:"Bezvredan si,cekam te 7 meseci,....gde vam je taktika"....itd!Pa majstore ti si im trener,ti im nameces taktiku,ovo je rezultat tvoga znanja i rada!Sve u svemu bruka od rukometa!A da ne pricamo da niko vise i ne spominje debakl reprezentacije,da se strucni stab a i "strucnjaci" u savezu ne oglasavaju povodom bruke i ponora srpskog rukometa!
svetozarevo
Milion posto tačno.
I.G.
Нисам гледао утакмицу, али сам прочитао извештај и видео да је Партизан имао дупло више искључења. Мислим да си сувише острашћен или злонамеран.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.