Почетна / Рукомет / Супер лига

ЗА НЕВЕРИЦУ: Исти тренер већ 14 година води један клуб у Супер лиги Србије, а сада најављује и трофеј

Најуспешнија полусезона Нишлијки у последњој деценији, а већ 14 година их води Светислав Јовановић
ФОТО: zrknaisa.org.rs

И поред великих промена у играчком погону Наисе тренер Светислав Јовановић још једном је скоцкао респектабилну екипу која је у девет првенствених кола укњижила 16 бодова. Нишлијке заостају само бод изабраниоца круне Медицинара.

- Летос смо остали без голманског пара Милена Петковић – Тамара Поповић. Имали смо намеру да задржимо Петковићеву, али нисмо могли. Отишле су и сестре Јована и Теодора Здравковић. После више година на време смо ангажовали права појачања и успели да их уклопимо у наш систем – истиче тренер Наисе Светислав Јовановић.

Распоред мечева вам није ишао на руку.

- Било је тешко и те како. На првом гостовању против Кикинде одбрана је била чврста, примили смо само 17 голова, а ривала смо савладали са седам погодака вишка. Затим је уследила изванредна игра у дербију против Бекамента, било је 28:19, па нова квалитетна партија у Београду, Јуниор је савладан са 29:19. Пред дерби са Медицинаром из строја су испале Катарина Радовић и Тамара Жарковић. Шапчанке су знале то да искористе и нанеле нам пораз 30:26. Екипа није клонула, уписали смо важан тријумф против Јагодине са три гола разлике. Већ после петог кола било је јасно да је Наиса на добром путу да испуни циљ, а то је пласман при врху табеле.

У просеку 29:24

Екипа Наисе је на девет утакмица постигла 261 гол просечно по 29. Мрежа Нишлијки се затресла 214 пута у просеку 24 гола по мечу. Тренер Јовановић очекује да у наставку сезоне одбрана буде још чвршћа.

Малери су и јесенас пратили нишки клуб.

- Наиса без малера не може. Због повреда из строја су испале повратница Тамара Жарковић, одиграла је само две и по утакмице. Сања Симић и Катарина Радовић изостале су са четири важна меча. Али смо успели да до краја етапе упишемо још четири победе.

Међутим, игра некомплетне Наисе је осцилирала?

- И то прилично. Против Слоге у Петровцу на Млави дозволили смо да домаћа екипа начини серију од 8:1 и преокрене резултат. Тада су најискусније играчице узеле ствар у руке и на крају је било 34:26 за Наису. Наиса се мучила против Вождовца у Нишу и уз мало среће успели смо да укњижимо победу 32:31. У том мечу наша одбрана је тотално подбацила. Није било лако и у Бору, али је заблистала голман Маријана Карић, а и остале играчице су пружиле максимум. На затварању јесење етапе против Младости добро је мрежу чувала Јована Страњанац и Новопазовчанке су доживеле пораз са 10 разлике. Оба голмана могу да имају и већи учинак.

Када је било повуци - потегни ту је била најискуснија Анастазија Ђоковић?

- Повратак Ђоковићеве био је пун погодак. Искуством је решавала ребусе и трасирала пут ка драгоценим победама. Сузана Миличић је технички и тактички одлична играчица и од ње очекујемо још боље игре у другом делу сезоне.

Капитен Марија Филиповић је добро повукла на неколико мечева.

- Довели смо јој конкуренцију, постала је агресивнија и кориснија за екипу. Своју шансу добро је искористила Александра Стефановић на позицији десног крила. Много је напредовала и бек Катарина Танасковић, Милена Милојевић на позицији пивота може и више, а Андријана Татар је наш велики адут у одбрамбеном реду.

Наиса је без трофеја пуних осам година.

- Имамо квалитетну екипу и довољно времена да се максимално припремимо за одлучујуће битке у наставку сезоне. У првенству настојаћемо да заузмемо што бољу пол позицију пред плеј-оф. И у купу имамо велике амбиције. А ту су и две битке у осмини финала у Челенџ купу против Квинтуса из Холандије. Време је да Наиса пригрли један трофеј – закључио је разговор Светислав Јовановић.

Јовановић на кормилу 14 година, стигло и шест трофеја

Светислав Јовановић (49) пуних 14 година је тренер нишког клуба. Нишлијке су под његовом командом освојиле шест трофеја, Челенџ куп (2007), титулу првака 2008. и четири куп трофеја 2004, 2007, 2008, 2009.

Јовановић је кормило преузео 2003. и после две године имао је и те како примамљиве понуде иностраних клубова. Глатко их је одбио и остао на нишком Чаиру.

- Било је много понуда из иностранства, али ни једну нисам прихватио – кратко наглашава Светислав Јовановић и додаје – У Наиси ми је супер.

Светислав Јовановић је две сезоне од 1993. до 1995. био тренер рукометаша Железничара.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Perac
Sto bi menjao sredinu kad ima platu vecu nego ijedan direktor bilo koje drzavne institucije u Nisu.Rezultati doci ce jednog lepog suncanog dana.
Juventus
Bravo Beli, bravo za Đoković, Miličić, Radović i ostale!
14 godina
Lepi si se ti upakovao u Naisi sa prijateljem Grgom.14 godina parice stizu.Kupuju se stanovi i obecavaju bolja vremena.Klasicna privatizacija kluba nez troskova. Napred Naisa da trener ostane jos duuuguuu
GRGA
i na Borskom Jezeru kod druga Kize može da soli pamet i glumi veličinu pred decom, a za debele pare!
GRGA
Samo kupuje i dovodi igrače. A ništa ne proizvodi. I samo prosečni rezultati. Čuj,ponude iz inostranstva.Hvalite me usne moje. Za njega je Naisa više nego što zaslužuje. Nek pokaže znanje u Petrovcu ili npr.Kraljevu, kad se toliko hvali. Da neće možda da se promovise (sam sebe) i u selektora.To liči na njega. Samo da nekaze da su mu i to ponudili,ali je odbio. Smešan si Jovanoviću. Sedi tu sa Grgom, i ljupaj.
Прикажи још одговора
nislija
pa kako ne bi bio trener toliko godina kada mu se niko ne mesa u posao a nema pritisak da mora da uzme trofej.
Mike
Sa 25 godina je bio trener rukometasa?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.