Почетна / Рукомет / Супер лига

Железничар славио после 28 месеци, славили Слога и Рудар

Железничар је прекинуо пост и уписао прву првенствену победу после 28 месеци!
ФОТО: Ројтерс
Железничар 1949 – Југовић 32:21 (15:9)
Дворана: Чаир. Гледалаца: 600. Судије: Милосављевић и Ковач. Седмерци: Железничар 3 (3), Југовић 6 (3). Искључења: Железничар 4, Југовић 6 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Гемаљевић (15 одбрана, седмерац), Лазић (2 одбране, 2 седмерца), Златановић, Митић 1, Мађар, Падежанин 7, Петковић 4, Спасић 1, Милутиновић 1, Јевтић, Мрдаковић 1, Мирић 6 (3), Милошевић, Ђукић 5, Вучковић 5, Барјактаревић 1.
ЈУГОВИЋ: Андрић (3 одбране), Витас (5 одбрана), Миловановић (6 одбрана), Петровић 2 (1), Жикић 1, Врговић 3 (2), Кочић, Момчиловић 2, Вујинић, Родић 4, Илијин 3, Смиљанић 1, Марић 1, Каран 2, Младеновић 2.

 

Млади Каћани пружили су жесток отпор до 13. минута када је на семафору стајало 6:5. Јанко Гемаљевић је спустио ролетне, Милан Ђукић је шутирао стопостотно прецизно и Нишлије су почеле да повећавају предност. Убрзо је било 14:7.

У наставку меча Југовић је посустао, а искуснији тим Железничара лако је постизао голове, висок учинак имали су капитен Милан Вучковић, затим Милош Падежанин и Душан Мирић, али и сви остали играчи који су добили шансу су је искористили.

У финишу меча голман гостију Борисав Миловановић скинуо је неколико шутева, Железничар је мало смањио гас па је на крају било само „плус 11”.

Семафор другог кола Супер лиге:
Железничар – Југовић 32:21 (15:9)
Слога – Спартак Војпут 24:21 (11:13)
Шамот 65 – Рудар 23:24 (8:13)
Недеља:
18,00: Пожаревац – Обилић
18,00: Црвена звезда – Металопластика
Понедељак:
19,00: Мокра Гора – Партизан
Табела: Слога 4 бода, Железничар и Рудар по 3, Црвена звезда (меч мање) и Металопластика (меч мање) по 2, Обилић (меч мање), Пожаревац (меч мање), Партизан (меч мање) и Спартак по 1, Мокра Гора (меч мање), Шамот и Југовић без бодова.
Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

A niko...
...da objasni odkud Zeljeznicar u Super ligi kada se prosle sezone nije uopste ni takmicio? Ovo moze samo u Srbiji!!! A dugovi, jesu li vraceni... da, da jesu... "upisi na led i okreni ka suncu..." e moj rukomete...
Kuvar Koja te savetuje
Glasali ste pre godinu dana... Sada kusajte Bozinu splacinu od promena
zatto
Cetiri igraca koji su igrali za Jugovic ne mogu igrati ni trecu ligu . Oni da pobede silu od Zelje hahahaha
onako
Možda 4. igrača Jugovića ne mogu da igraju ni treću ligu, a da je normalno stanje srpskog rukometa ni ceo Željo ne bi mogao da igra ni tu ligu.
Zbog toga
Sila od zelje? Odavno nisam cuo smesniji komentar. Problem u ovom mucenom i napacenom sportu i jeste taj, sto neko nakon 28 meseci NEPOSTOJANJA, ce uz pomoc man in black, da igra final six, pa cak sam i siguran da mogu da se kladim, da ce prica biti usmerena da izadju u Evropu sledece godine.Tragedija. U stvari, kada bolje razmislim, odo na kladzu da tipujem na drugo mesto u SRLS ove godine :)
Прикажи још одговора
Србин из преко прека
Идућег лета славим 20 година како сам, с огромним гађењем, напустио српски рукомет. Од тада сам гледао само три утакмице женске репрезентације, која је побеђивала упркос Бошковићу на клупи! Повремено налетим на неки текст и прочитам, поготово коментаре, да видим да ли се муљ макар мало разбистрио!? И видим да се ништа није променило! И даље коло води олош, ситне лопуже, ухлебници, сујетни лузери који у рукомету испољавају своје животне неуспехе и фрустрације. А чудио сам се кад је Јакша говорио да се у рукомету скупио сав олош истеран из других спортова, а био је у праву!
Srbine iz preko preka
bravo za komentar,odavno nisam čuo ovako dobar i sažet komentar o srpskom rukometu.jadno i sramotno šta se radi!
S kim si , sa njim si
Sav se skupio. A rukomet predvode isti takvi.
Прикажи још одговора
Antilegenda
Zovite zvaničnike Ginisove knjige rekorda... 28 meseci bez trijumfa, a ekipa se ipak takmiči u najvišem rangu. Kać ne bih komentarisao, nema smisla prema toj deci, ni krivoj, ni dužnoj. Nego, hoće li moći Maksini golubovi sutra preko administrativnog prelaza?
Ja
Slavio ??? Sta? Sto su kupili mesto....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.