Почетна / Рукомет / Супер лига

Локална самоуправа стала уз Спартак

Промене у Компанији Војпут забринуле су суботичку и српску спортску јавност, јер није тајна да је управо та компанија, уз подршку локалне самоуправе, учинила много на поновном враћању суботичког рукомета на мапу Србије, о чему, уосталом, сведоче и протекле сезоне.
ФОТО: Д. Вуковић

У моментима када је екипа Спартак Војпута почела припреме за нову сезону, Немања Симовић, члан Градског већа Суботице задужен за спорт и омладину, потврђује да бојазни за суботички рукомет нема.

У протеклих неколико година смо сви заједно учинили много на популаризацији рукомета у Суботици, кроз одличне игре у домаћим такмичењима, па и у изузетно јакој регионалној СЕХА лиги. Као резултат тога данас имамо велики број младих који се одлучују за рукомет, што показује и бројно стање млађих категорија. Такође, трибине Хале спортова су на рукометним утакмицама пуне, и то нам само потврђује да Суботичани воле добар рукомет – истиче Симовић.

Потом градски већник прелази на конкретне потезе:

Са представницима Спартака и компаније Војпут постигли договор да градска власт узме активније учешће у раду клуба. Дугујемо велику захвалност Војпуту за све уложено у ранијим годинама, јер су показали и велику друштвену одговорност значајно помажући суботички спорт. И даље ће остати уз клуб, али уз партнерски однос са локалном самоуправом. Време је да кроз заједнички рад обезбедимо добре услове да и у наредном периоду имамо стабилног суперлигаша.

Прелазни рок је још у току, а зна се да су путаре овог лета напустили Жупањац, Јелић, Ђекић, Ракоција...

За разлику од прошле сезоне приоритет неће бити пласман у плеј-оф, већ стварање екипе која ће без проблема бити стабилан суперлигаш. Имамо одличног тренера Славишу Лаковића, квалитетан стручни штаб, младу екипу жељну доказивања, па ће сигурно, као и до сада, бити тешко било коме да однесе бодове из Суботице.

Уз договорену подршку у обезбеђивању буџета неопходног за реализацију сезоне, Симовић истиче да ће локална самоуправа помоћи кроз плаћање превоза, набавку спортске опреме, те да су обезбеђене стипендије за најталентованије дечаке, што кроз програм Града Суботице, што кроз сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vec vidjeno - nastavak 2
A sto se tice mladih... Da pomerilo se malo... Ocevi koji su bili direktori firme i blizu vatre, njihova deca su bila u ekipi... a ucestvovali su u igri samo kada se ima zaliha golova od +10 ili -15. Mladi koji su imali neki uticaj u ekipi nisu bili iz rukometne skole Subotice. Samo za informaciju, dok ovo pisem nije jos bila prijavljena ekipa za Backi ligu (mislim na podmladak) Neko ce reci da skola rukometa funkcionise u Subotici. Da, ali pod okriljem istog onog Sase Saranovica koji ima veto na rukometni podmladak od 2002 godine. Ugasivsi tako skolu rukometa u Bajmoku odakle je cela prica i potekla. Nekada davno RK Radnicki Fidelinka Bajmok. Taj isti Sasa koji diluje drugorazrednu opremu po Srbiji - UNIT. Taj isti Sasa koji je prilikom Fuzije Fidelinke i Mladost iz Cacka primio na svoj racun 50.000 eur da Fidelinka prepusti mesto Cacku. Taj isti Sasa koji je toliko bezobrazan da sada koristi taj isti klub i registraciju kako bi se njegova deca takmicila. Taj klub je RK Subotica.
vec vidjeno - nastavak
Ne bih da govorim o istorijatu kluba RK Fidelinka, i famoznoj kradji tj fuziji sa RK Partizan za vreme predsednikovanja gosn nam Velje Marijanovica sada bivseg pred. rukometnog saveza... Ali ko zeli vise informacija o tome i toj malverzaciji uz blagoslov tadasnjeg direktora kluba Sase Saranovica neka se slobodno javi... Kako je izvrsena kradja igraca pri datoj saradnji sa Partizanom poput Dragan Tubic (igrao u Partizanu, Vive Kielce, reprezentaciji Srbije, Balingenu...) Ilije Abutovica (Partizan, Slovan, Vardar), Nenad Malencic (Partizan, Kadetten Schafhauzen... Inace najveci transfer u istoriji partizana, DRUGI NAJVECI TRANSFER U SRBIJI posle odlaska Zarka Sesuma u Vesprem, Nenad je prodat svajcarskom Kadetenu za 140.000 chf, a dje su pare rekli bi) Sasa Marjanac (Crvenka, Fidelinka, Partizan, Vojvodina...) da ne duzim dalje... da se novac od prodaje igraca malo investirao u Suboticki rukomet ne bih nam sada bili potrebni nikakvi Voj putevi...
vec vidjeno
Citam komentare, i ima svega po malo u tome sto se pise. Samo da prisetim one ljude koji se ne secaju, ili mozda im datum rodjenja ne dozvoljava da se sete... Slazem se Sever je bio u Jugoslovenskoj ligi neko ime, doduse slozice se svi da nije bio velikan klubskog rukometa, recimo imali su status dobrog (nezgodnog) prvoligasa na cije je gostovanje bilo tesko ici. Druga stvar moram da pomenem ime jednog intuzijaste doduse sada pokojnog Slobodana Vujacica koji je pomogao taj isti klub (pogledati zvanican sajt RK Spartak Vojput gde u istorijatu stoji da je klub naslednik uspeha RK Fidelinka Subotica) i zajedno sa fabrikom koja je pljackaski privatizovana... ali necemo sad o toj temi, pomagao rukometni klub. Taj isti klub bio je jedno vreme adresa velikih nam imena poput Momira Ilica, Alema Toskica, Dragana Tubica, Ilije Abutovica, Dragana Marijanca.... Taj isti klub uspeo je da pobedi jedan veliki Tussem Esen iz Bundeslige na domacem terenu sto nije mali rezultat za nas mali grad.
SRBIJA
Kako smo zloban narod , pa to nema nigde...draže nam je čuti da je neki naš klub na ivici egzistencije i jedva se čeka njegov ponor...Spartaku želim da se izvuče iz svih ovih problema i da na severu ove naše napaćene zemlje igra i dalje dobar rukomet...Ne trebaju nam strani dušmani kad ih je i previše medju samim nama...I onda se pitamo što nam je sve ovako...Rukometni zaljubljenik iz srca Šumadije !
Dogodine...
...treća liga!!! Realnost!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.