Почетна / Рукомет / Супер лига

Шамот саопштењем одговорио Слоги: Љути јер су их победили аматери

Поводом саопштења Слоге у коме се Пожежани жале на некоректност Аранђеловчана, „који нису желели да им изађу у сусрет и одложе првенствени меч Супер лиге“, огласио се и Управни одбор Шамота
ФОТО: srls.rs

Саопштење Аранђеловчана преносимо у целости:

„Поводом саопштења Слоге желимо да се обратимо јавности, јер се осећамо прозваним, како наш клуб тако и председник Милош Милинић.

Шамот 65 жели да честита Слоги из Пожеге на уласку у четвртину финала Челенџ купа и жели им да прођу и наредну рунду такмичења. Можемо да кажемо да нам је драго што у правом светлу презентују име свог клуба и наше земље и надамо се да ће и наш клуб у наредним годинама бити у ситуацији да игра Европска такмичења.

После саопштења у коме Слога прозива председника нашег клуба као и наш клуб заједно, морамо да одговоримо на оптужбе које су изнете. Неколико ствари нам није јасно када су у питању проблеми Слоге.

Наиме, у саопштењу они наводе да ми нисмо хтели, из неког нашег хира, да одиграмо утакмицу 18. кола у термину који одговара гостима, а то је како су они желели да буде среда 8. март.

Као разлог су навели умор играча због играња две утакмице Челенџ Купа са бугарском екипом Локомотивом из Варне 25. и 26. фебруара.

Такође наводе да поред утакмице у Аранђеловцу која им је јако битна, Пожежани имају и дерби меч наредног викенда са екипом Партизана. Да би смо објаснили јавности зашто је утакмица одиграна 1. марта навешћемо неколико разлога:

1. Утакмица је морала да се одигра јер су термини 8. и 29. март 2017. године заузети због обавеза Слоге у Купу Србије где се такође налазе у четвртфиналу, а 25. марта су заказане прве утакмице четвртфинала ЕХФ Челенџ купа, па би и утакмицу 22. кола Слога морала да одигра у неком ранијем термину.

2. До краја регуларног дела сезоне је остало још четири кола, тако да би се у питање довела у регуларност првенства, јер би распоред био тотално померен до последњег, 22. кола 25. марта.

3. Шамот 65 би морао, да је утакмица била одиграна 8. марта, у периоду од 4. до 11. марта да одигра три утакмице за седам дана, што би било велико оптерећење за екипу која није професионална. Велики број утакмица је и разлог што наш клуб није имао амбиције у Купу Србије, јер нема довољан фонд играча.

Нама као клубу, а и Милошу Милинићу као председнику клуба, је искрено жао што су играчи Слоге оптерећени великим бројем утакмица и такмичењем на три фронта, али као председник мора да ради у интересу свог клуба и својих играча, односно саиграча.

О умору њихових играча су морали да размишљају када су правили, или планове, или ростер екипе за ову сезону. Челни људи Слоге су причали о умору њихових играча, а ниједном нису споменули да их је у Аранђеловцу угостила и победила аматерска екипа, којој је рукомет споредна ствар у животу.

Наиме, седам играча Шамота је запослено и сваки дан има пословне обавезе у приватним фирмама и на радним местима.

На поменуту утакмицу су сви дошли после напорног радног дана, и ако утакмице у току радне седмице нашим играчима никако не одговарају.

Александар Глишић и Бојан Томић су са службеног пута дошли у 17, односно 17.30 часова, пред саму утакмицу. Владимир Ђорђевић, Марко Ранковић, Марко Живојиновић, Иван Ломић и тренер Мирко Ломић су радни дан завршили око 17 часова и сви дошли право у СРЦ Шумадија на утакмицу.

Ниједног момента Шамот 65 није тражио да се поменута утакмица одигра за викенд, јер су то термини кад су наши играчи одморнији и кад могу да дају максимум.

Морамо да нагласимо да поред обавеза у управљању клубом, приватном послу и на терену као играчи, Милинић, Томић и Ђорђевић већи део слободног времена проводе у организовању БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ РУКОМЕТА ШАМОТ 65 која је од овог фебруара почела да функционише, где у раду са бившим играчима, а сад тренерима, Миланом Јаћимовићем и Вуком Ристивојевићем раде на стварању нових играча за наш клуб и рукомет у целини. Времена за своје породице им остаје мало.

Такође мислимо да су Пожега и Аранђеловац прави рукометни градови због публике која у огромном броју прати наша два клуба.

Свака част Слоги на резултатима, али морамо да их подсетимо да су сви играчи Шамот 65 Аранђеловчани, што се не би могло казати за Слога, јер је, претпостављамо, једини члан експедиције њиховог клуба на утакмици, а да је из Пожеге, био возач аутобуса.

Морамо да се похвалимо да смо град и клуб који има два капитена репрезентације Србије Момира Илића и Ратка Николића, који на све могуће начине помажу и донирају клуб. Је ли имају они некога таквог? Вероватно не...

Шамот 65 у последњих неколико година прави резултате на којима би многи могли да позавиде. Уз велику помоћ Општине Аранђеловац и Градског Већа, који су препознали квалитетан рад на подизању клуба, успели смо да прођемо два ранга такмичења.

Градски челници примећују и велику пажњу коју клуб изазива у град и број навијача које има на утакмицама. Можда би нама одговарало да се утакмица играла за викенд, јер би тада на трибинама било 2.000, уместо 1.500 људи у среду.

Можда смо имали и ми разлога да се жалимо што смо изгубили утакмицу у Пожеги у оквиру 7. кола Супер лиге. Можда смо и ми могли да одложимо утакмицу, јер смо на њој наступили без три битна играча због болести, Глишића, Ранковића и Живојиновића. А верујемо да би нам они тад изашли у сусрет...

За крај овог саопштења желимо да упутимо неколико питања спортским радницима из Пожеге.

Да ли би вам више одговарало да смо одабрали термин који више вама одговара него нама и да ли би тада Милош Милинић био добар председник, јер би радио у Вашем, а не у нашем интересу?

Да ли је можда Бојан Томић требало да утакмицу преседи на клупи, а Владимир Ђорђевић уопште не дође на исту да би били у равноправном положају?

Жао нам је што су господа из Слоге изабрала погрешан пут да оправдају свој неуспех, јер озбиљни клубови своје грешке не приписују другима, већ раде на њиховом исправљању.

Нека своје погрешне потезе преиспитају, а нас и наш клуб оставе да радимо онако како умемо и како знамо, ни на чију штету.

Надамо се да ћемо много година проводити заједно у српском рукометном елитном друштву и да ће наше утакмице бити празници.”

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

prijatelj
Postovani rukometasi samota,dali ste svesni kakvu upravu imate? Vas klub vode Danko Perisic,Kolarevic Zivorad ljudi koji treba da budu iza resetaka,zar je moguce da im dozvoljavate da se oni na ovakav nacin obracaju bilo kome i ruse vas ugled?Momci terajte tu bagru dok jos imate vremena.
Rade
Klub vode igraci Mile,Zuca i Djole onako kako znaju.kome se ne svidja neka ne dolazi u halu da ih gleda
Da ste i malo bolji od Sloge ne bi ste pljuvali po njoj.. Pri tom bas zato sto igraju visu ligu imaju pravo da traze odlaganje utakmice, u odnosu na vas sitnu ribu ( to ste sami rekli da ste).. Ako niste jos uvek saznali u play -offu smo idalje, izvinite ali Partizan je opet pao.. Mozda igraci Sloge nisu iz Pozege ali ipak su nasi i uz njih smo non stop.. nemamo mi vremena za sitnu boraniju, ceka nas Evropa i jos dalje.. Pozdrav!
Fotograf
Toliko o vasem obrazlozenju, pa gori ste od Sloge cim je u svom obrazlozenju napadate.. da li su igraci strani ili nisu nije bitno sve dok pobedjujemo, a kao sto vidite hoce nas.. pley - off nas ceka.. Partizan je pao i ovog puta i to ubedljivo.. pozdrav svima!
Arandjelovcanin
Neka ih nek se ljute,ni mnogo bolji od njih nisu dobili kod nas pa bi sad kao oni nesto uradili da su bili odmorni.To je ritam utakmica,bili su u naletu,mogli su i da pobede dok je Samot duze pauzirao.Malo se ovim saopstenjem vise hvalimo kako su svi odavde,svi rade druge poslove dok im je rukomet kao hobi ali to je za pohvalu.Tako se voli svoj grad.Treba malo o tome i novine da pisu.Pozdrav!
Obj. Stav
Istina je da je rukometni klub Sloga samo obicna "legija stranaca" i da ce bajka sa Slogom trajati dokle bude para, ja im želim da sto duže traje.
LD
Sloga nije državni projekat pa da traje večno. Od 12 klubova koji igraju superligu čak 8 klubova ima račun vlade republike Srbije. Dakle, Sloga, Metaloplastika, Šamot i Spartak (do 2015. imao račun vrs) nemaju račun vlade republike Srbije. Ovo se lako može proveriti na sajtu apr-a.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.