Почетна / Рукомет / Супер лига

Партизан, Шамот, Слога и Пожаревац у проблему

Почетак мушке Супер лиге заказан је за 10. септембар, седам дана раније од првобитног плана. После одлуке СЕХА лиге да у овој сезони не буде српских клубова, систем нашег елитног такмичења је морао да претрпи одређене измене.
ФОТО: В. Марковић

Наиме, према првобитном плану, а и по узору на претходне сезоне, Супер лига би бројала десет клубова, четири би изборила пласман у плеј оф, а ту би их чекала преостала два тима, која би играла Регионалну лигу. Међутим, пошто се ситуација закомпликовала, Супер лигу је требало проширити, па ће тако бројати дванаест екипа и на крају ће бити плеј офа, који ће одлучити о шампиону.

Годинама уназад се крајем августа понавља иста прича – поједини клубови не могу да лиценцирају играче јер немају сву потребну документацију. До сада су највећи проблем за прикупљање потребних папира клубови имали због дуговања према играчима, који су добили спор на суду.

И ове године ситуација није боља, јер четири клуба нису могла да добију дозволу. То су нови суперлигаш Шамот, затим Партизан, Пожаревац и Слога. Управни одбор Заједнице клубова Супер лиге је донео одлуку да се овим тимовима да рок до сутра у подне!

Чак осам тимова је Управном одбору доставило сву потребну документацију и они ће моћи несметано да региструју играче за сезону. Своје обавезе су измирили Југовић, Динамо, црвена звезда, Рудар, Морава, Војпут, Металопластика и Војводина.

Подсећања ради, у првом колу ће снаге одмерити Шамот – Војводина, Партизан – Металопластика, Југовић – Војпут, Динамо – Морава, Црвена звезда – Рудар, Пожаревац – Слога. 

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule
Čelniče rk "Jugovič" ako si čelnik, trebalo bi da znaš da momci imaju ugovor u kome nepiše da isplata stipendija zavisi od zasluge, zavisi od ljudi i od date reč, a čelnici se nedrže date reči! Uzalud naš narod kaže da se volovi vežu za rogove, a čovek za reč, pravi čovek, čelniče iz "Jugoviča"! Da li su miljenici zaslužili?
Jimmy Barka
Na koji nacin je ekipa Crvene Zvezde uspela da namiri dugovanja prema bivsim igracima?Do prosle sezone bili poslednji na tabeli,pretilo im gasenje a sad isplacuju igrace na vreme.Kako to?
Tako
Ujedinjeni mozemo sve
AMSS
Državne/a ,naše/ parice
Прикажи још одговора
Nemanja
Kada će Jugović isplatiti stipendije igračima?Dokle!
imanja
Nikad, a mozda ni tad.
imanja
Nikad, a mozda ni tad.
Прикажи још одговора
Misko
Hahaha, do sutra u podne.
O 'Nil
Rukometna organizacija Srbije je na ispitu, pogotovo onaj koji medju novinarima lobira za afirmaciju svoje ličnosti u predizbornoj kampanji. Generalni sekretar RS Srbije trebao bi da procesuira klubove u skladu sa zakonom, ne podvodeći sve pod firmu Zajednice klubova. Naravno, na teškom je ispitu, jer je klub sa najviše poteškoća njegov ''Partizan''. Ovo je veliki ispit za celu rukometnu organizaciju.
Nula
Pa promenice Partizan svoje ime i TO onako Redpm kao sto je CZ. Zvace se BRK Partizan, onda JRKP. pa Onda Drzavni RK Partizan. Dakle kako je CZ prezivela sa ovim nadimcima tako ce i Partizan.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.