Почетна / Рукомет / Супер лига

Црно-бели нису били активни у прелазном року: Бићемо убедљиво најмлађи

Партизан са најмлађим саставом у Аркус лиги из другог плана жели да се умешају у борбу за плеј -оф
ФОТО: Аркус лига

Вицешампион Србије, Партизан, за разлику од Новосађана, Панчеваца, комшија са црвено-беле стране Топчидерског брда није много био активан у прелазном року.

Шта више, у односу на претходну сезону имаће још млађи тим.

- Бићемо убедљиво најмлађи – тврди и тренер Дарио Кржељ који је управо у марту, после оставке Ненада Максића и елиминације у четвртфиналу купа преузео кормило тима из Хумске и на крају привео крају сезону на другом месту у плеј – офу, иза Војводине.

Далеко од тога да су то били лаки месеци за црно –беле, напротив били су период искушења, истинских, као што ће бити и сезона пред нама.

Партизан је у летњој паузи остао без капитена Немање Живковића који се други пут у каријери, отиснуо у печалбу, договорио сарадњу са грчким АЕК-ом. Средњи бек Ђорђе Писарић је ангажман нашао у Аустрији, у Грацу. Лука Драговић се преселио у Израел, обукао дрес Макаби Тел Авива, док је голман Андреј Чоловић кренуо пут Шамота.

А, биланс придошлих се своди на два имена талентовано крило из Шида Луку Лазића, тренутно са кадетима на ЕП у Црној Гори и средњег бека Алексу Степића из Синђелића.

- Можда немамо звучних појачања, али имамо млад тим, а ја волим да радим са младим играчима – каже опет Дарио Кржељ додајући: - Вратили смо и неколицину наших играча који су прошле године играли у Обилићу, Мирка Баћановића и Стефана Гудурића, те Павла Цвијетић, вратио се и десно крило Јовић...

ОТИШЛИ

Немања Живковић (АЕК)

Ђорђе Писарић (Грац)

Андреј Чоловић (Шамот 65)

Лука Драговић (Макаби Тел Авив)

ДОШЛИ

Лука Лазић (Шид)

Алекса Степић (Синђелић)

Носиоци игре би требало да буду момци који су се недавно на Медитеранским играма окитили бронзаном медаљом - Андреј Трнавац, Стефан Петрић, Вељко Поповић и Урош Којадиновић.

А, како се црно-бели припремају за изазове у нимало лакој сезони пред њима у којој четири тима испадају, игра се јединствена лига?

- Почели смо 1. августа, радимо ујутру на стадиону Партизана, поподне у Поско арени јер је Бањица заузета.

У наредном периоду очекује вас и низ провера?

- Прво на Сарајево купу, 20. и 21. августа, где учествују још Горење, Вогошћа, Нексе, Извиђач и Грачаница. Одатле идемо на Меморијални турнир „Крсте Андовски” у Охрид, 23. и 24. августа, на коме играју, поред домаћина, Пролет и Тиквеш. По повратку у Београд, нас очекује учешће на још једном турниру, Трофеју Новог Београда, од 25. до 28. августа, где први меч играмо против Хаопел Ашдода, потом Динама и Алкалоида...

Још није дефинисано све око Гужвиног меморијала у Ваљеву где би требало да учествују и Звезда и Партизан почетком септембра, а планирана је и Металопластика, уз домаћина Металац.

У сваком случају биће довољно провера, а какве су амбиције у сезони пред нама будући да су се неки тимови прилично појачали?

- Не размишљам о другима, већ о томе како да ми играмо што боље. За нас ће свака утакмица бити важна и ни једна лака. Циљ нам је да пореметимо мало планове фаворитима, покушамо да се умешамо у борбу за прва четири места које воде у плеј- оф. Биће то изазов у конкуренцији Војводине, Динама, Металопластике, Звезде...

Прошле године сте се добро изборили с притиском кад сте преузели тим, после два везана пораза у свега неколико дана од Радничког, прво у првенству, потом и у купу?

- Циљ нам је био друго место и на крају смо то и остварили. Било је доста искушења, поготово кад смо изгубили од Металопластике, после чега је опет меч против Радничког у Крагујевцу одлучивао и о мојој судбини. Успели смо за само три дана да се спремимо, победимо и на крају остваримо план. И у наредној сезони ћемо покушати да као тим будемо бољи него претходне, да се млади играчи докажу...

После доста времена коначно ћемо имати и судар вечитих ривала у првенству, први већ у шестом колу у коме сте домаћини?

- Недостајали су нам ти дуели и супер да ћемо опет имати прилику да играмо такве утакмице – закључује Кржељ.

Подсетимо црно-бвели ће учестоввати и у Еврокупу где стартују од 2. кола. 

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tata
Da li je još uvek na snazi odluka o suspenziji igrača I tima koji nisu uplatili članarinu? Samo da odgovor ne daje Sasa Blagojevic jer je on tu odluku doneo. Svi znamo da zec kupus nikada nije sacuvao.
Banjica
Da vas ne gura sudijska organizacija, Tijanić, sa ovom ekipom bi se borili za opstanak!
Loota na kreć
Realno dok je Jevta na crti, ne mozete vi nista njima
NS
Realno čak mislim i svih 35%
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.