Почетна / Рукомет / Супер лига

Матић о циљевима Шапчана, новом средњем беку, припремама...

Шапчани под вођством новог тренера Владана Матић увелико вредно раде у свом граду и спремају се за нову сезону
ФОТО: РК Металопластика

Металопластика у нову сезону улази са новим тимом, спонзором, новим тренером, али старим циљевима – да на крају сезоне један од трофеја завшри у витринама овог клуба.

Током летње паузе Шапчане је преузео Владан Матић, некадашњи играч овог клуба, репрезентативац наше земље, а потом и селектор у једном наврата. Последњих година он је радио у Мађарској, али је одлучио да се врати у родни град и помогне клубу у ком је направио прве рукометне кораке.

Металопластика је почела припреме за наредну сезону, екипа је на окупу и будно ради под диригентском палицом Матића. Комплетне припреме ће обавити у Шапцу, а средином августа ће почети са одигравањем пријатељских мечева.

- Екипа није много промењена у односу на прошлу сезону, ја сам је само наследио, нисам је бирао. Стигао нам је средњи бек из Словеније, Божа Симић, који ће наследити на тој позицији Саву Мештера. Остатак тим је исти, није се ништа битније променило. Видећемо током сезоне да ли је ово тим који желим или ћемо морати још нешто да мењамо. Надам се да за тим неће бити потребе, да ће све бити како треба и да ћемо ћемо се полако упознавати кроз утакмице и тренинге – рекао је Владан Матић.

Какав је план и програм рада?

- Тренирамо два пута дневно, преподне је резервисано трчање или рад у теретани, а поподне смо у дворани, што је и нормално за овај период рада. Већ 13. августа крећемо са одигравањем пријатељских утакмица, а прва је против Лознице. Потом нас очекује турнир у Темишвару, па дуел са Слободом, а онда и нови турнир у Високом.

Лево крило шабачког тима, Филип Миловановић истиче да је ово најтежи део рада, али да су он и саиграчи спремни за све што их чека.

- Свако од нас је радио и током одмора, тако да смо дошли спремни за највеће и најтеже изазове у овој фази рада. Сви смо еуфорични, желимо што пре да кренемо са утакмицама. Имамо новог тренера и мораћемо да се докажемо и покажемо.

Каква су очекивања?

- Клуб као што је Металопластика увек има обавезу да пуца на највише. Од нас се очекује да освајамо трофеје. Последњих неколик година нисмо стигли до титулу, прошле сезоне смо освојили национални Куп и надам се да је дошло време да узмемо дуго чекану титулу првака државе.

ДА ОСТВАРИМО ЦИЉЕВЕ

Председник Управног одбора клуба, Бранислав Ђурковић је истакао:

- Довели смо новог, доброг, тренера, добили смо спонзоре, финансијску подршку и добар ветар у леђа. Амбиције клуба су век велике, али сада желимо и да их остваримо, да вратимо титулу у наш Шабац. Имамо подршку града, градоначелник је увек уз нас, услови су сјајни, тако да је на момцима само на рукомет да мисле.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KLimovec
Vojvodina je ponovo napravila tim koji ce se prosetati prvenstvom. DOminacija
bravo matke
poslednjih godina nismo osvojili titulu ? OK :-)))
Milan
Dakle ovako klub su napustili,Savo Mešter,Vuk Milenković i Nemanja Milovanović,ti momci su igrali u prošloj sezoni,u kojoj je osvojen kup,drugi u zadnjih 30 godina i prvi od 2016.godine...sada im treba 3,4 jaka igraca da bi bili konkurentni...
BCS Sabac
Dobar trener i naivan covek! Budi oprezan i sa protivnicima a posebno sa svojima!!!!
MSS Drenovac
Mani se komentara, ovi sve unistavaju!
BCS Šabac
Nije moj komentar,ćirilično potpisan komentar poštujem,moj je latinica.
Прикажи још одговора
Maxy68
Prošle sezome bili peti, Mester bolji igrač od ovog Simića, stigao im dobar trener najavljuju titulu i ne dovedi nikog. Uvek su u Šapcu bili samozaljubljeni.
Cubura
Sapcu, Sapcu.Ima skola i na Banjici, ali ko ce da ide u nju.Daj tastaturu da komentarisemo i sto znamo i sto ne znamo a vise ne znamo!
banjica
Svake godine ista prica u sabcu i pancevu
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.