Почетна / Рукомет / Супер лига

СИСТЕМ - Црно-бели имају само једног играча који није прошао кроз Партизанову школу

Александар Благојевић једва чека наредни викенд и наставак првенствене трке са јасним амбицијама
ФОТО: В. Марковић

Партизан је сјајно одиграо први део сезоне и ако се по регуларном делу плеј-оф познаје, Партизан и те како има разлог да се нада одличном пласману на крају сезоне.

Црно-бели су изгубили само један меч и то од шампиона Војводине, али то не брине много никога у Хумској, понајмање алфе и омега Партизана, Александра Благојевића, који годинама успешно обавља функцију директора.

За многе тимове поништење лиге је представљало велики ударац, нарочито када су у питању финансије. Црно-бели су упркос свему задржали оптимизам и желе да наставе тамо где су у марту стали – на путу до дуго жељене титуле.

- Били смо за то да играмо, да се сезона настави, али било је стварно сложено. Додатна компликација је био систем у ком су Војводина и Металопластика играле СЕХА лигу. Није могла да се нађе солуција која би била коректна тако да не оштети никога и било је реално да дође до прекида. Што се тиче финансија и губитака на том пољу, ми смо можда и најбезболније прошли. За разлику од многих екипа, нисмо никада имали помоћ у виду средстава од локалне самоуправе, па нисмо имали ни шта да изгубимо – рекао је Благојевић.

Први човек клуба је наставио:

- Задржали смо костур тима, то су све наши клинци. Ове године имамо само једног играча који није прошао кроз Партизанову рукометну школу. Само једног од 22 у погону. Прекид због ванредне ситуације омео нас је по питању пласмана, али желимо да тај губитак претворимо у добитак на крају текуће сезоне.

Због промене система такмичења ове сезоне у регуларном делу нема вечитог дербија?

- Жал свакако постоји. Ми много волимо да играмо дерби, а верујем да и комшијама недостаје та наша борба за престиж између клубова, без обзира на резултате у последњих неколико година. Можда други не разумеју какав је то осећај, али дерби је увек на телевизији, увек у центру медијске пажње. Када та утакмица почне, шансе су увек 50-50. Нити смо ми толико квалитетни да бисмо били уверени у победу, нити верујем да би се комшије одмах предале. Увек ће бити неизвесно. Ако се пласирају у плеј-оф, имаћемо дерби, али свакако – нека најбољих осам екипа иде даље, ко год то био.

Благојевић је додао:

-Играчи који су имали 20 година сада ће имати 21, они који су имали 18 сада ће имати 19. Биће бољи и искуснији, време ради за њих. Први део смо одиграли сасвим солидно. Имали смо неке осцилације и могли смо боље да одиграмо те две утакмице које смо изгубили. Одлучили смо да пред плеј-оф појачамо позиције на којима имамо најмањи број играча. Пивотмена смо већ довели, а постоји велика шанса да ћемо се појачати и на позицији десног крила. Изузетно смо задовољни Мићићем и Нешићем, али знамо шта значи плеј-оф, односно какву тежину носи. Наш циљ је да сезону завршимо међу прве две екипе и да будемо актуелни у борби за трофеје до последње утакмице – закључио је Благојевић.

Војводина је и даље без премца?

- Војводина је као клуб у последњих неколико година показала да је изузетно озбиљна. Имају озбиљну управу, издвајају озбиљна средства и имају озбиљно добре услове. Свима нама треба да буде циљ да победимо један клуб који је тако ситуиран и где постоји континуитет освајања титула. Веома нам ласка што имају лепо мишљење о нама, али морам да признам да је и даље велика разлика између Војводине и нас – у искуству играча, „ростеру“, буџету. Ако би којим случајем епидемиолошка ситуција била боља, па да се плеј-оф одигра пред публиком, онда би можда тај неки јаз и разлика у квалитету и буџету били мањи, јер имамо сјајне и бројније навијаче. Свакако мислим да је реално једини прави фаворит за титулу Војводина, а Партизан и Металопластика првенствено могу бити конкуренти – рекао је Благојевић.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Banjica
Blagojević je izdao Velju Marijanovica, odrekao se Višekruna....samo da bi se dodvorio Đurkoviću....ne postoji lošiji čovek u srpskom rukometu
zuluf sa Yamahe
gleda svoj dzep pragmatizam uradicu sve u svom interesi
Šikica
Bas je loš.! Čak vrlo!
Naravno
Igraju mladi igrači i svaka čast na tome, a ne kao Dinamo igraju mu matorci i opet ništa ne urade. Sramota dobijaju ogromne pare, a sistemski uništavaju mlade igrače.
Anton
N.perunicic je dovodio sa koca i konopca igrace i stalno u kanalu. Oterao sve omladince..svski potencijal. Za njega je Blagojevic izmislio klupski rukomet
No1
Najveći problem je los trener, ekipa Partizana je sa novim pojacanjima bolja od Vojvodine! I nemoj Blagojeviću da podilazis sam si svestan toga. Samo treba bolji trener od Maksica i to će se desiti.
...
Koja nova pojačanja? Sem Bojanica, nije ništa drugo objavljeno.
Realno
Tvoj sistem je da ti igrači igraju za semenke i još se ponosiš sa tim! Jedan od glavnih krivaca što nam je rukomet postao sirotinjski sport!
baza
Imate Kljaica za desno krilo
Dno dna
Najveći mesetar našeg rukometa. Sa svima kao dobar u svim vlastima itd a gleda samo sebe.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.