Почетна / Рукомет / Супер лига

Раднички поново у моди, стигла и репрезентативка из Француске: Играћемо леп и допадљив рукомет

Играчице Радничког су после три године и два ранга такмичења, суверено избориле пласман у Суперлигу, где их очекује пуна афирмација и потврда квалитета
ФОТО: РК Раднички

После дужег паузе Крагујевчанке су кренуле са тренинзима, у тиму влада сјајна атмосфера, али се осећа и нестрпљење да се коначно заигра рукомет.

- Сви смо помало еуфорични да после дуже паузе кренемо са радом и припремама за изазове који нас очекују у елити. Првих седам дана ћемо радити на општој кондиционој припреми, а онда ћемо ући у теретану и халу, где нам следи рад на стицању снаге и тактичко-технички део припрема. Радује ме расположење и ентузијазам код свих играчица да што пре уђемо у жељену, такмичарску форму. Што се тиче очекивања, још увек су нам састави других екипа непознаница, тако да немам прецизну слику. Сматрам да ћемо играти леп и допадљив рукомет, да се опстанак у лиги неће доводити у питање и да ћемо позитивно афирмисати наше младе и талентоване играчице, уз помоћ искусних појачања које смо ангажовали – рекао је шеф стручног штаба Родољуб Курандић.

Задовољство почетком припрема изнела је и капитен Тијана Петровић, која каже да је екипа веома мотивисана и спремна за нове изазове.

- После дугог периода без тренинга, радујемо се поновном окупљању. Иако припреме никад нису лаке, жељне смо тренинга тако да је мотивација на високом нивоу. Све смо спремне да озбиљно уђемо у припремни период како бисмо што спремније дочекале почетак дебитантске сезоне клуба у најјачем рангу такмичења – рекла је Тијана Петровић.

Рукометашице Радничког појачала је пивот Милијана Стошић (19), која је прошла све млађе националне селекције, а од скоро се налази и на списку сениорске репрезентације Србије.

- С обзиром на остварени циљ, пласман у Суперлигу, управа клуба је одлучила да појача екипу на дефицитарним местима, како би била конкурентна у елитном такмичењу. Једно од тих места је позиција пивота. Избор је пао на талентовану и перспективну Милијану Стошић, која би у тандему са Бјелаковом требало да представља ударни тандем. Милијана има сјајне предиспозиције, пожртвована је у фази одбране, спретна и окретна у офанзиви. Мишљења сам да ће се брзо уклопити у наш систем рада и стил игре и да ће дати значајан допринос повратку крагујевачког женског рукомета на стазе славе - најавила је прво појачање спортски директор женске секције Радничког Марија Лојпур.

Стошићева је потписала уговор на две године.

Рукомет је почела да тренира са 11 година у екипи Миленијум, а после тога је наступала за Вождовац, Раднички, Јуниор, а досадашњу каријеру је заокружила играјући за прослављену екипу Бреста из Француске.

- Позив рукометног клуба Раднички је стигао у прави час. Задовољство ми је што сам постала члан овог тима. Пре свега желим да захвалим управи Радничког што се ангажовала око санирања моје повреде, иако још нисам била члан клуба. Имамо одличан млад тим, проткан искусним суперлигашким играчицама и верујем да ћемо успети да остваримо добар пласман у дебитантској сезони. Направила сам прави потез доласком у Крагујевац и сматрам да ће ми боравак у Радничком представљати одскочну даску у даљој каријери. Очекујем да ћу значајно напредовати и допринети остварењу што бољих игара и резултата - истакла је Милијана.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Napstet
Svi, koji iole, poznaju rukomet, znaju da Radnocki ne moze i nigde ne bi bio, da nije igraca i igracica iz Arandjelovca.... Da se ne lazemo, jedini pravi rukometni grad u Srbiji...Akonje to uopste i vazno... :-)
Bunar
Jednom bunar, uvek bunar!
Rscs
Koliko igracica iz svoje skole rukometa ima Radnicki u prvoj ekipi? Dve. I uz duzno postovanje,tesko da mogu nesto ozbiljnije pokazati te dve igracice u ovom rangu. Toliko o pametnom vodjenju kluba. Za tri godine ista prica kao i pre tri godine. Sportski pozdrav
andra farbar
najstarije igracice iz skole rukometa su 2005.godiste i igrace prvu ligu zapad,sve su iz kg-a....
bibliotrka kod prevare
liga sampiona za 5 meseci tu
Generalštab
Svaka cast za kondicionog trenera, travnata podloga, cuva devojke za razliku od vecine "strucnjaka"
Plij
Apsolutno je nebitno gde trče, ako imaju odgovarajuću obuću i čarape. Nema dokaza da je trčanje po tvrdom uzrok većeg broja povreda kod trkača.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.