Почетна / Рукомет / Супер лига

Рукометни баражи од септембра, клубови морају да плате и по 125.000 динара

Померањем термина баража доћи ће и до померања старта новог шампионата
ФОТО: Н. Неговановић

Иако је одлуком УО РСС почетком јула било предвиђено да се баражи за попуну лига, заврше до 6. када је Супер лига у питању, односно до 13. септембра за ниже рангове такмичења, услед неповољне епидемиолошке ситуације, дошло је до померања тих датума.

Такмичарска комисија РСС донела је прелиминарну одлуку о начину играња, али и нове датуме.

Тако ће кандидати за попуну елитног мушког ранга, из групе Север Центар, Морава, Југовић и Црвенка, одиграти по принципу свако са сваким и то у терминима 12, 16. и 20. септембра.

С тим да екипе имају, како је наведено, оквирне трошкове по 75.000 динара које треба да уплате до 1. септембра на рачун РСС.

Када је у питању група Исток-Запад, Раднички и Хајдук Вељко би свој меч требало да одиграју 19. септембра, уз уплату, по екипи, 55.000 динара.

Попуна Супер Б лиге, група Север-Центар за коју су се са Севера пријавили Младост БЈ, Банатски Карловац, Херцеговина, Инђија и Јабука треба да се одигра 12, 16, 20. и 27. септембра, исто по принципу свако са сваким, уз уплату 125.000 динара по екипи на рачун РСВ.

Из Прве лиге Центар, пријавили су се Раднички Обреновац и Уб, а они свој меч треба да одиграју 26. септембра и треба да уплате по 48.000 динара на рачун РСБ.

За попуну Супер Б лиге, група Исток-Запад, са Истока су се пријавили Алексинац, Јастребац и Раднички Ћуприја, и своје мечеве би требало да одиграју 19, 23. и 27. ептембра, уз уплату 63.000 динара по екипи на рачун РСЦС.

Из Прве лиге Запад кандидати су Карађорђе, Жупа 54, Крушевац и Металац Краљево. Они би требало да играју у два термина, 19. и 26. септембра. Екипе треба да уплате по 95.000 динара на рачун РСЦС.

Када је попуна Супе Б лиге дама у питању, из Прве лиге Центар пријавили су се Пожаревац, Раднички, Хазена, Металац 2015, Црвена звезда и Лозница, а утакмице су у тернимима 12, 16, 20. и 26. септембра. Трошкови су 80.000 динара по екипи...

Померањем термина баража доћи ће и до померања старта новог шампионата. Тако ћемо, највероватније, на старт Аркус лиге чекати до 3. октобра, уместо како је првобитно планирано 19/20. септембра.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sumice
Sve ovo oko baraža je zamutio Ivan m, i Saša Petrović, tk RSS je samo predložila ono što su tražili od nje..onda Petrović vrši pritisak na predsednika RSS da će mnogo para otići u regione, međutim nema tu para, to su depoziti koji se vraćaju i troškovi odigravanja utakmica, pošto je nekad laza ucenjivao, sada Saša ucenjuje nešto zna o poslovanju, i Ivan zbog glasova ..
dodjete mi
u pravu je bio Arkus sto je bio protiv prosirenja / baraza / svega apsolutno nerazumevanje realnosti ZRK Buducnost prekinula pripreme zbog korone, zabrana okupljanna vise od 10 ljudi bilo gde ali ne pametnjakovici iz tih lokalnih saveza bi da posto poto uzmu neke pare i progiraju nekoga “zavrsio sam to ja to” ... i to je rukomet danas ...
Odlican predlog
Ako nema klubova nema ni saveza. Red bi bio da baraze organizuju i plate oni koji ih sprovode, makar na taj nacin da se klubovima vrati ono sto oni godinama placaju - kotizacije, takse, clanarine, licence...
Прикажи још одговора
Dak
Ljudi, ja gledam mnogo utakmica, i jedan sam od retkih na tribinama. Rukomet gledam jer ga obozavam, i tu sam jedan od retkih. Ovo pisem samo kao neko ko voli rukomet i nista vise. Niko nemoze da me ubedi da je prosirenje SRLS ili ARKUS lige dobro za Srpski rukomet. Pa u ligi sa 14 ekipa, 70% klubova je jedva egzistiralo, tacnije, nisu imali budzet, vec su se dovijali pomocu stapa i kanapa. U ovom momentu 90% ekipa nema budzet za sledecu godinu, a mi se bavimo barazima za neka prosirenja i uplatama kotizacija. Svadjamo se ovde ko koga rusi, kako su podeljene uplate klubova po RC, SRAMOTA...
Regioni (TK) ruse Bozu
Ako su dobro izracunali, od okvirnih troskova na racun RSS je trebalo da se slije 325.000, na racun RSV 1.747.000, na racun RSB 1.026.000 i na racun RSCS 1.147.000. Da je RSS gladan para doneo bi odluku da se sve uplacuje na RSS a ne bi doneo odluku da se silni milioni uplate regionima. Ocigledno su regioni ovom odlukom pokusali da sruse UO RSS. Zanimljivo je da ove odluke nema na sajtu RSS, samo na sajtovima koalicionih partnera RSV i RSB. Ovo je jos jedna u nizu losih odluka TK, pa se postavlja pitanje zasto UO (Boza) stiti TK?
ajvar brigada Nis
TK je drzava u drzavi koju cemo da srusimo.
Rukometas
Tone ovaj nas rukomet sve dublje i dublje....Sve za savez ,cemu ovolike kotizacije.Ma svasta bih napisao.Katastrofa.
kupi kartuuu
alo breee nema ni kod Laze vise za dzabe ... alo batice mora RDCS da napalti ( o zvanicno ) angazovanje covrka sa parkinga da ovo izgura.
PROFESOR
Svi znaju da Kaćki Jugović i Kragujevački Radnički ulaze u najviši rang takmičenja. Ove dve ekipe su to zaslužili i bez baraža, ali eto RSS treba još novčanih sredstava i umesto da se.ta sredstva potroše recimo na opremu ona se preusmeravaju na baražno doigravanje. Zašto ? Zaista nemam reči, a zato nam je rukomet na tako niskim granama !
učitelj
Profesore, isto tako "svi znaju" da ulazi Morava zbog jake (rodbinske)veze odozgo. I po tom kriterijumu ona ulazi.
pijaca
zato sto je sve na prodaju

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.