Почетна / Рукомет / Широм планете

Репрезентативац Србије Немања Обрадовић: Није људски шта ми раде!

Млади Немања Обрадовић, десни и средњи бек, који је поникао у Крушевцу, а експлодирао у Металопластици и Металургу, и даље не може да игра
ФОТО: СЕХА лига

Док се клубови препиру, свађају и прегањају око обештећења, Немања Обрадовић седи и чека расплет, а жељан је само игре.

Имао је уговор са Металургом чије је боје бранио прошле сезоне, а онда је потписао за Вислу Плок. Међутим, скопски тим није желео да му да исписницу уз потраживање од 50.000 евра од Пољака!

Немања Обрадовић је одлучио први пут јавно да проговори о проблему са којим се сусрео:

Имао сам уговор на годину дана са Металургом, а другу годину ако се договоримо. По истеку годину дана нисмо успели да усагласимо ставове и ја сам отишао и Пољску, потписао уговор два плус један.

Како је дошло до проблема?

Не знам, али ово што су ми сада приредили није људски. Не дају ми исписницу и траже од пољског клуба обештећење, на које немају право. Ипак, мој нови клуб је пристао да им плати 10.000 евра, а они потражују три пута више.

Како ћете решити проблем?

Мораћу на крају да потражим правду на арбитражној комисији ЕХФ у Бечу, јер сматрам да сам у праву.

У Металургу сте одиграли сјајну сезону?

Било ми је изузетно лепо у Македонији. Одужио сам им се добрим играма и био сам најбољи стрелац екипе у Лиги шампиона, Регионалној лиги и првенству Македонији.

У међувремену на адресу Обрадовића стигла је претња, сад бившег директора из Мекедоније, да ће Немања остати у клубу до 2018. године, „макар и умро”.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Čivija
Nešto mi ovde nije jasno. Imao ugovor sa Metalurgom na 1+1 godinu, nisu se dogovorili oko druge godine. On potpisao sa poljskim klubom, a Metalurg neće da izda ispisnicu. Nije mi jasno po kom osnovu neće da daju ispisnicu jer ako nema ugovora ne mogu da ga zadrže. S druge strane, nije mi jasno zašto Poljaci nude 10.000 EUR kada igrač nema važeći ugovor sa Metalurgom. Arbitraža će naravno ovo da reši, ali bojim se da je Nemanja, svojom voljom ili čak nenamerno ili iz neznanja, potpisao dva ugovora, prvo sa Metalurgom pa sa Poljacima, pa je tako nastao problem. U svakom slučaju, bitno je da se ovo što pre reši kako momak ne bi gubio godinu dana.
Leda
Koliko sam upoznat sa uslovima ugovora 1+1, oni sadrze ponudu i za drugu godinu, kad igrac potpise, nema tu mesta za dogovor. Da li hoce ili nece saradnju druge godine odredjuje iskljucivo klub.
Skopljnska republika
Lavce sroci gi tim vo Nis sas bata Stojketa i ajvar brigadu
Прикажи још одговора
Ja
Ma dobro on ... Nego kako nema kvoruma za UO RSS ? Hitan sastanak regiona danas ? Uvod u dolazak Skrbica... Spavate li mirno Petrovicu, Mazo, Selektori , gej lobi ?!? Nece kamen na kamenu ostati a ne vi na funkcijama. Rekoh vam letos, dok se kukuruz obere pasce i Boza...
Poznavalac
Vruce je tebi u glavi,mirise na vrucu jesen......Reprezentacija se kvalifikovala na SP u Hrvatskoj,sada treba mir svima,rukometasima,srtrucnom stabu,upravi,da se sto bolje pripreme i naprave sto bolji rezultat.Ovih ljudi kao sto je gore navedeni treba da je sto manje...mrze oni sve...i sve oko sebe,prosto jedan uzas!!!
Ја 2
Јуче неуспеле консултације. Божа поново прича о оставци. РС Београда , РС Војводине , РС КиМ су против оваквог рада УО РСС који је незаконит и његовог председника а и део руководства РС централне Србије полако схвата да је Ђурковић ускоро прошлост а да треба бити уз Шкрбића. Мирише на вручу јесен у РСС. Спавате ли мирно фунционери ... селектори ... селекторе пескаша ??? бићете наглаваче смењени како сте уосталом и поставњени ... преко лове, кревета, геј лобија и интереса
Прикажи још одговора
Ilija
Obradovic nema ugovor sa Metalurga, a Poljaci su ponudili 10 000 eura? Pa ko je ovde budala? Obradovic treba da odradi jos jednu godinu u Metalurga, ako ne zeli da se vrati i igra, morace da pauzira jednu godinu, koliko znam to je odluka EHF. Ako hoce da ide u Visle, morace oni da ponude 50 000 eura, 10 000 je smesna suma za njega. I moram da kazem da mi je bio jedan od omiljenih igraca Metalurga prosle godine, ali posle ovo me potpuno razocarao, ovako da vrati klubu ko ga je promovirao u odlicnog igraca, i dao mu sansu da igra za Srpsku reprenzetaciju.
кловн
Сад кад циркус оде из БЈРМ (својој кући), одлази и квалитет. п.с. већ у среду, 6.9. у Панчеву Металург ће да прође ко бос по трњу.
Chavez
Шта је битно ко је дао битно је да смо испред свих ваших клубова Сто Година
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.