Почетна / Рукомет / Широм планете

Максимовићу кормило Макабија, стижу Дачевић и Лојаничић

Млади тренер после три године у подмлатку добио шансу да води сениорски тим у Израелу
ФОТО: Н. Максимовић

Никола Максимовић, преузима прву екипу Макаби Тел Авива. За младог тренера то неће бити непознаница имајући у виду чињеницу да је претходне три сезоне био шеф омладинског погона и први асистент двојици наших тренера, Недељку Матићу и Драгану Ђукићу.

Претходна сезона у Макабију није крунисана дуплом круном, у витринама је „само” трофеј Купа уз сијасет постављених рекорда у домаћем шампионату.

Током сезоне управа клуба је најавила да ће драстично подмладити тим уз неколицину искуснијих играча.

- Ове године смо променили стратегију клуба. Базирана је на развоју и форсирању младих играча. То је диктирало и смањење буџета за сениоре, али је истовремено повећан буџет за млађе категорије. Идеја је да уз три, четири искуснија играча млади Израелци добију прилику да покажу колико могу. Доста Макабијевих јуниора је прикључено првом тиму и сваке године ће се тај тренд настављати. Циљ је да за коју годину сви играчи буду из Макабијеве школе и да се уз неколико проверених, искуснијих имена, боримо за домаће трофеје - истиче Максимовић.

Какав су очекивања у наредној сезони?

- Тешко је рећи у овом моменту који су реални домети. Још нисмо комплетирали екипу, на још неколико позиција тражимо играче. Наша предност је да немамо императив освајања трофеја, и да нам вероватно нико неће давати превише шанси да се боримо за врх. Свакако ћемо дати све од себе да будемо пријатно изненађење. Екипа је селектирана од играча који воле да тренирају и ту видим нашу шансу. Доста рада је пред нама и трудићемо се да будемо што спремнији. У овом моменту једино нам време није савезник, јер је целокупна екипа нова - само четири играча из претходне сезоне су наставили сарадњу са клубом. Сигуран сам да како сезона буде одмицала да ће екипа бити све боља. Најбитније је да доигравање дочекамо у доброј форми, а онда је све могуће.

Максимовић је потписао уговор на две године са могућношћу да се сарадња продужи на додатних годину дана.

Макаби Тел Авив ће и ове сезоне бити српска колонија. Поред тренера Николе Максимовића коме ће у раду асистирати још један Србин, Аким Комненић у тим стижу Предраг Дачевић и Милош Лојаничић.

Дачевић је претходних сезона бранио боје турског Бешикташа. Лојаничић такође стиже из турске лиге. У протеклој сезони био је члан Гозтепа.

Подмладак све бројнији

Пре три године Никола Максимовић је доведен у Макаби са циљем да се омасови школа рукомета и да се стварају играчи за сениорски погон. Млађе категорије са затечених 30-ак чланова сада броје преко 280 играча у свим селекцијама. Од мини рукометаша до јуниора.

За три сезоне као координатор школе рукомета поред масовности Никола је освојио и четири трофеја који су први у витринама подмлатка. Куп са кадетима пре две сезоне и ове сезоне пехар Купа и прво место у лиги са јуниорима, као и шампионат Израела за пионире су га и препоручили да добије шансу у сениорском тиму. Свакако да велике заслуге за брз напредак млађих категорија припада Акиму Комненићу који заједно са Николом приближава Макаби европском врху.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dajte bree
"evropskom vrhu" ? Lojanicic ?? dajte budimo ozbiljni, birajmno reci ...
QQ
koji je bre on trener,vodio trecu ligu u Srbiji,otisao u Izrael svi znaju kako i zasto...na kampovima i u Makabiju nosi vodu i lopte...i njega dizete u nebesa...sta je to uradio do sada,nista ,i u nastavku ce biti nista...Dajte neku ozbiljnu temu...Bg skola rukomet

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.