Почетна / Рукомет / Широм планете

Лишчевићева у Есбјергу

Репрезентативни средњи бек три године у Данској
ФОТО: Ројтерс

Кристина Лишчевић се из Мађарске Кишварде сели на север Европе, у Есбјерг. Са данским представником у Лиги шампиона репрезентативни средњи бек договорила је трогодишњу сарадњу.

У Есбјергу сматрају да ће у наредном периоду њиховим нападом дириговати један од најбољих плејмејкера Европе:

Због тога се и радујемо што ће бити део нашег тима. Толико тога може да уради у нападу, има око и осећај за игру, али и за гол. Уживали смо у сусрету са њом. Утисак је да се ради о срећној, насмејаној девојци која ће се одлично уклопити у наш тим – истиче спортски директор Томас Хиле.

Лишчевићева је има врло турбулентну сезону иза себе, када је летос напустила мађарску и преселила се прво у Астраханочку, убрзо и у Кубан из Краснодара, да би се недавно вратила на мађарско тле и то у редове Кишварде.

У каријери је још са успехом носила дрес Црвене звезде, македонског Метлаурга, шпотом и француског Меца...

Била сам тако срећна када је стигла понуда из Данске. Долазим у Есбјерг да постигнем нешто, освојим првенство, прођем квалификације за Лигу шампиона. Волим, да разигравам екипу, више уживам у томе да омогућим другима постизање голова, него да то сама чиним.

Есбјерг ће на лето доста променити састав, а пре неколико дана уговори су потврђени са Исланђанком Рут Јонсдотир  једном од два нова десна бека, уз још два позната имена, голмана данске националне селекције Сандру Тофт и Норвежанку Сану Солберг.

Долазак Лишчевићеве ће решити и проблем на позицији средњег бека будући да је Естевана Полман трудна, а Лар Молер још повређена. 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boki
Neverovatno precenjena igracica...treba joj privatna lopta na terenu da moze da se sama igra
Poki
Precenio si ti sebe da ovako nesto nalupetas. Kakvu privatnu loptu pominjes? Devojka je vise saigracice svoje gledala i razigravala,nego sto je sebe. Mnoge su se golova i golova pored nje nadavale.
Preletač
Slična priča je bila za Kuban, isto su novinari pisali, prosek 10 meseci u jednom timu u zadnje tri godine.Voleo bih i ja da budem kapetan bele lađe ali....Dosta su svemu kumovali novinari, podižući ego bez ikakve velike osnove.Ima dosta sličnih u našoj ligi koje vole da razigravaju više nego da daju golove.To i Dragica ceni.
nele
Sta ti lupas?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.