Почетна / Рукомет / Широм планете

Веселин Вујовић са Словенцима "отео" светску бронзу Хрватима (ВИДЕО)

Хрвати су после драматично изгубљеног полуфинала од Норвежана после продужетака (25:28), поражени и од Словеније у борби за бронзану медаљу (30:31) на Светском првенству у Француској, иако су у 40. минуту водили осам разлике (24:16), a повећу предност држали и до 52. минута (29:24)
ФОТО: twitter/Hand2017

Словенија – Хрватска 31:30 (13:18)

Париз - Дворана: Берси. Гледалаца: 8.625. Судије: Ралуј Лопез и Сабросо Рамирез (Шпанија). Седмерци: Словенија 4 (4), Хрватска 1 (1). Искључења: Словенија 4, Хрватска 6 минута. Семафор: 3:5 (9), 8:9 (17), 8:12 (21), 11:14 (26), 12:18 (30), 15:18 (33), 15:22 (39), 19:26 (44), 24:29 (52), 29:29 (58).

СЛОВЕНИЈА: Скок (8 одбрана), Благотиншек 3, Хенигман 2, Маргуч 4 (3), Кавтичник 1, Јанц 2, Доленец 2, Цингесар 4, Потекo, Кодрин, Габер 3, Безјак 4, Гребенц 3, Зарабец 1 (1), Мачковшек 2, Лесјак (4 одбране). Селектор: Веселин Вујовић.

ХРВАТСКА: Стевановић (8 одбрана), Михић, Дувњак 4, Степанчић 1, Гојун, Матулић, Пешић, Хорват 4 (1), Контрец 1, Мандалинић 1, Штрлек 6, Муса, Јотић, Мамић 1, Шебетић 5, Циндрић 7. Селектор: Жељко Бабић.

 

Давне 2004. на Европском првенству у Словенији Веселин Вујовић је водио селекцију СЦГ и изгубио у драматичном дуелу од домаћина, који су се тада једини пут окитили неком медаљом са великих такмичења, европским сребром.

Шапчанин црногорских корена недавно је преузео момке подно Триглава, а сада је са њима исписао историју, донео им је прво светско одличје, бронзано, и то против селекције Хрватске, чије играче одлично познаје, јер их је до скоро тренирао у Загребу.

Цео меч су Хрвати имали предност, и на крају изгубили оно што се тешко изгубити може.

Водили су Шаховничари 24:16 у 40. минуту, а 29:24 у 52. минуту, а онда је пет различитих играча Словеније направило серију 5:0 за шест минута (29:29) и у последњих 120 секунди се кренуло из почетка.

На минут и по до краја са левог крила покушао Штрлек, али је Лесјак остао несавладан, а онда је на другој страни кроз средину пробио Мачковшек и силовити затресао мрежу за 31:30.

Имали су Хрвати 58 секунди за гол који би их одвео у продужетке, увели су и седмог играча, али су се Словенци одлично бранили. На крају је остало седам секунди, а онда је најискуснији и понајбољи код Хрвата Дувњак нерезонски пробао из корака, изблокиран је и почела је "лудница" у дворани у Паризу пред 8.625 навијача. Ко зна како ли је тек подно Трглава.

 

Семафор осмине финала Светског првенства:

Норвешка – Македонија 34:24 (12:10)

Француска – Исланд 31:25 (14:13)

Русија – Словенија 26:32 (15:13)

Бразил – Шпанија 27:28 (18:16)

Мађарска – Данска 27:25 (13:12)

Белорусија – Шведска 22:41 (11:24)

Немачка – Катар 20:22 (10:9)

Хрватска – Египат 21:19 (13:7)

Семафор четвртфинала Светског првенства:

Норвешка – Мађарска 31:28 (17:10)

Француска – Шведска 33:30 (15:16)

Катар – Словенија 30:32 (15:18)

Шпанија – Хрватска 29:30 (15:17)

Семафор полуфинала Светског првенства:

Француска – Словенија 31:25 (15:12)

Норвешка – Хрватска 28:25 продужеци (22:22, 12:10)

Семафор меча за треће место Светског првенства:

Словенија – Хрватска 31:30 (13:18)

Семафор финала Светског првенства:

Француска – Норвешка недеља у 17.30

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vujo pozdravio te Šampi
Nije Veselin Vujovec selektor reprezemtacije Srbije jer je prodao utakmicu kada je vodio tu istu Srbiju protiv Hrvatske. Nagovarao igrace da ne igraju...sto mu je i obezbedilo mesto na.klupi Zagreba kasnije... Sve se to zna i to su razlozi sto nije selektor....veliki glumac...za oskara. Sa ovim igracima koji trenutno igraju za reprezentaciju Slovenije svako uzima medalju. Lepo bi bilo da od premije vratis Šampiju 50.000e sto si ga prevario..
E moj Veljo Marjanoviću...
... da kojim slučajem nisi naseo na laži Sudijskog lobija i raznih tvojih ulizica i parazita, o Veselinu Vujoviću i ostavio ga do danas na mestu selektora reprezentacije Srbije, bili bi rukometna nacija, redovno bi učestvovali na svim velikim takmičenjima, imali bi mnogo bolji klupski rukomet i osvajali bi medalje, ovako ode sve u propast zbog sitnih interesa pojedinaca!!!
kole
Bolji si demagog od Velje.Da je ovo ili da je ono bilo bi bolje itd. Velja je demagog na kvadrat a ti si na kub, braniš da nije dve godine u RSS-u, ko ti to treba da poveruje.Njegov isključivo izbor su svi selektori od kada je u i oko RSS-a.Njemu nije važno da su uspešni, već da imaju velike uši i mali mozak.Čiji je Perić, otkrovenje za samoga sebe, čija je Dragica, otkrovenje za Velju i za samu sebe.Pusti te više priče o Marjanovićevim medaljama, samo što ga nisi predložio za doživotnog predsednika a ti me pomalo podsećaš na iskusnog poltrona i uvlakača.
Кукавичје гнездо
Вратите Маријановића. Две године човека нема а овде још о њему пишу. Нови поставили новог а прича се о старом??? Какве Вуја и Маријановић имају везе. Овај био СЦГ а овај дошао кад је настала Србија, Cлиценци играли 1/2 СП Шпанија без Вује. Имају већ 20 год два клуба у лш и освајали лш. То је основ какав Вуја Маријановић савез бакрачи. Овде бре неки паћеници пишу о себи уместо о рукомету. Говорио сам против Маријановића јавно али он има две медаље. Причајте кад достигнете. И какви селектори па да је Хорват дао пенал сад би Бабић био легенда овако све исто а он најцрњи. Стали ко Веспрем у лш. Па и Вуја стао предао се и пустио екипу да игра шта хоће ни сам не зна шта је било што је и изјавио а вама легенда. Па што га отераше из ЗГ? Ајде мало о грађи словеначких играча, норвешких изд. О томе да код нас Муса Гојун и Контрец не били ни у једној селекцији као трапави о физици Француза итд? То су теме а не трт мрт терапија неких овде несрећника.
Прикажи још одговора
slobo
Svaka cast Vujovicu. Digao je ekipu iz mrtvih. Posle 8 razlike odrzati takav taj aut, odraditi takve izmene, uvesti Blagotinseka na pivotu i covek da 3 gola i na njemu bude sedmerac. Samo veliki trener to moze da uradi. Niko nama nije kriv sto mi svoje kvalitetne trenere odbacujemo, proglasavamo ih neznalicama posle prvog poraza i ne uspeha. Svaka cast jos jednom zaista.
bumtras
Mislim da Vuja sa nasom reprezentacijom ne bi napravio uspeh. Mi nemamo igrace ovog kalibra. Trcanje 60min, duel igra 60min I najvaznije koncentracija I disciplina u igri. E to se sinoc videlo kod Slovenaca. Vratiti se posle -8!!!! Svaka cast.
Joco
Ja mislim da bi. On je ubrzao igru Slovenije i zato nema jednog Zormana.Mislim da imamamo igrača za takav stil samo ih treba posložiti ali nažalost kaskamo zbog promašaja prethodnih godina.
Svaka cast
Gledajuci prenos na RTL bio sam zaprepasten od toliko malicioznih i nacionalistickih ( prikrivenih) komentara od stra Saracevica da nisam mogao da verujem sta cujem.Od konstatacije da Vujovicu ne vredi sto je hrv iz hrv rukometa otisao sa gorcinom, pa do spominjanja Vujoviceve izjave da umornog Duvnjaka svakako ne bi opterecivao sa svetskim, a ne zbog toga da je los igrac, pa do konstatacije, imamo mi svog izbornika a on neka bude tamo gde mu je mesto! Odvratno! I taj covek je sportista bivsi?????Sramota.Naravno,posle utakmice nije izostavio da pljune na svog izbornika i kaze da je trabao da reaguje kada je Vujovic promenio pet igraca na terenu kod+6 za hrv. Cestitke Slovencima na borbenosti.Zasluzena medalja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.