Почетна / Рукомет / Широм планете

НЕВЕРОВАТНО: ЕХФ дисквалификовао Црногорце због невремена

Европска кућа рукомета донела ригорозну меру због кашњења на квалификације
ФОТО: eurohandball.com

Јуниорска репрезентација Црне Горе дисквалификована је са квалификационог турнира за Светско првенство.

Млади Црногорци, због невремена које је ових дана захватило регион, закаснили су на лет, а самим тим и пропустили прилику да одиграју први меч са Чесима. ЕХФ им је прво дозволио да одиграју преостала два меча, али на жалбу других националних тимова, одлука је преиначена, тако да црногорска генерација 1996. за „зеленим столом“ завршава омладинску каријеру.

Одмах потом огласио се и РС Црне Горе саопштењем које преносимо у целости:

- Због блокаде путног правца Бар - Подгорица, мушка јуниорска репрезентација Црне Горе пропустила је лет за одлазак на квалификациони турнир у Аустрији за наредно Свјетско првенство. Канцеларија РСЦГ правовремено је информисала ЕХФ и упутила доказе о разлозима пропуштања лета, истовремено тражећи алтернативно решење за трансфер репрезентативаца до Аустрије. Једина могућност била је долазак репрезентације 7. јануара, јутарњим летом што је и обезбеђено. Шеф такмичења ЕХФ-а, Маркус Гласер, дао је писмену сагласност да се репрезентација Црне Горе накнадно укључи у квалификациони турнир. Национални савези Аустрије и Мађарске уложили су протест на ову одлуку Гласера, те је исти био принуђен да примени члан 6.1 Правила такмичења и искључи репрезентацију Црне Горе са турнира. Писмена информација о искључењу приспела је у наш Савез 6. јануара у 19.10 сати. РСЦГ је обавезан да прихвати одлуку надлежних органа ЕХФ-а и уједно жали због става националних савеза Аустрије и Мађарске који нису желели да покажу разумевање за настале проблеме и својим одлукама ускратили прилику нашим младим рукометашима да, после напорних припрема, кроз фер и спортско надметање покушају да изборе пласман на Светско првенство.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rukometaš55
Čekaj! Kako Glaser šef takmičenja, kad je naš Bokica predsednik Takmičarske komisije EHF??? Ko tu koga...
Ima li pilota u EHF
Promene sa legendama na celu je zahvatila i EHF Bozo Proemena, stari poznavalac propisa nakon blistavo uredjenog RSS uvidi red u EHF Sve je propalo a onda stize Bozo Promena, Jaran, mr viljuska
TEŠKO
Teško je danas biti selektor mladih igrača u Srbiji. Posebno u rukometu. Deca gledaju da pobegnu iz zemlje već sa 16 godina, sportski i ljudski neobrazovana, a mnogo umišljena i nadobudna. To je sistem vrednosti koji je stvorilo i iz dana u dan pothranjuje ovdašnje društvo. Selektori su kolateralna šteta.
cg
Kriv je nes NESRETNI svez,niko drugi!
Каћани
Зашто о овоме пише и кука Журнал , па они су суверена држава имају своје новине и медије нека они плачу о неправди?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.