Почетна / Рукомет / Репрезентација

Тони Ђерона најавио: Играће најбољи!

Видео сам се са Ненадићем, познајемо се још из Баселоне. Он се, такође, чуо са неким играчима и у датом моменту могу да кажем да су сви они спремни да се врате у репрезентацију – истиче шпански стручњак
ФОТО: М. Рашић

Знам да је данас Видовдан, значајан датум у српској историји. Овом реченицом Тони Ђерона, нови селектор Србије на представљању српској јавности је ставио до знања да и те како води рачуна о оним ситним детаљима који некада могу да буду и те како велики у схватању и прихватању онога што жели да уради.

Први је странац, ван нашег говорног подручја, који ће бити за кормилом репрезентације. Није први пут у Београду, али јесте од именовања на нову дужност. Знате за Видовдан?

Објаснили су ми колико је то важан датум. Мислим да је битно да кад долазите негде, поготово када је у питању национални тим, мора да се научи нешто о историји земље у коју долазите. Надам се да ћу, у октобру када се следећи пут видимо, бити у прилици да кажем нешто и на српском. Знам да је изузетно тежак језик... – говори нови селектор Србије пошто су се камере угасиле.

Знате ли већ неке речи?

Оне не баш лепе. Уобичајено, то се научи уз балканске играче – уз смех каже Ђерона.

Знам и оне основне, „Добро јутро”, „добар дан”, „хвала”, „лаку ноћ”...

Кренули смо одмах са мало тежом артиљеријом, да ли сте разговарали са играчима који последњих година нису играли за репрезентацију попут Петра Ненадића, Илије Абутовића, Петра Ђорђића, зашто не и Марка Вујина који се кроз ангажман у Вардару враћа на велику сцену...

Видео сам се са Петром, познајемо се још из Барселоне. Били смо на кафи у суботу. Он се, такође, чуо са неким играчима које сте поменули и и у датом моменту могу да кажем да су сви они спремни да се врате. Потребни су нам најквалитетнији у датом моменту. Штета је да најбољи играч Лиге шампиона не игра за репрезентацију...

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

S.C
Srpska rukomrtna klasika,presipanje iz šupljeg u prazno skoro 30 goina......
rukometni navijac
Sve sto je radio Skrbic kao potpredsednik RSS nije nista koristilo rukometnom sportu kod nas.Pa cak ni kao rukometas nije nista postigao sam a da mu u velikoj meri nisu pomogli drugi.Kada je rec o Djeroni za sada moze se reci da mu je veliki nedostatak sto ga predlaze Skrbic jer nista do sada sto je predlozio Skrbic nije pomoglo ovom sportu.
posmatrac2
Verovatno da Djerona, kada je vec pio kafu sa Petrom Nenadicem, zna da Petar ima vec 34 godine i da nije nadcovek da mu 34 godine nista ne znace i da je i taj Petar izjavio da nece vise igrati u reprezentaciji pogotovu kada je video da su se potukli tadasnji selektor Cvetkovic i potpredsednik RSS Skrbic.
posmatrec3
Petar Nenadic je izrazito sebican,odnosno nekolektivan igrac. Pre nego sto je Petar dosao u Berlin ovaj klub je bio na 2,3-cem mestu i stalno je bio u borbi za prvo mesto Bundeslige. Kada je igrao u Berlinu bio je najboljio strelac u B.Ligi ali Berlin je bio 7-mi na kraju sezone.
pa sta ako ima?
Kiril Lazarov ima 40 godina i dalje kida za Makedoniju.
posmatrac
Parada nesposobnih.
veteran rukometa
Ovaj Djirona prica na nacin klao da je u nasem rukometu sve u redu samo sto iz raznih razloga ne igraju za reprezentaciju najbolji igraci. Problem je mnogo dublji i slozeniji. Imamo vrlo losu ligu i los kvalitet takmicenja,zatim ono sto je najbitnije nemamo nijednog igraca koji je na vrhunskom nivou da bi zadovoljio nase rukometne ambicije.Imamo samo 7,8 mladih igraca veoma perspektivnih i zaista kvalitetnih . Ali, za njih treba jos dve,tri godine da bi stasali u prave reprezentativne seniorske reprezentativce.Potrebna je reforma naseg rukometa koja polazi,pre svega, od dobre selekcije mladih igraca i od njihove tehnicke i takticke obucenosti za ovaj,kod nas nekada,veoma popularni sport.Ali, potrebno je imati i mnogo bolje rukovodjenje ovim sportom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.