Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђерона: Знам да је данас Видовдан, можда је то добар знак

Ђерона је на селекторској позицији заменио Ненада Перуничића, а нову улогу схвата као велики изазов у својој каријери
ФОТО: rss.org.rs/Н. Параушић

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона данас је званично представљен јавности у београдском хотелу Ин.

Ђерона је на селекторској позицији заменио Ненада Перуничића, а нову улогу схвата као велики изазов у својој каријери.

– Задовољство је што сам данас овде у Београду. Драго ми је што улазим у овај пројекат. Знам да је данас важан дан за српски народ, Видовдан. Можда је то добар знак и добар дан да кренемо у све ово. Велики изазов је пред нама, постављамо контуре нашег рада. Крећемо да размишљамо о квалификацијама за ЕП 2022. године. Захваљујем се савезу на указаном поверењу – рекао је Ђерона на конференцији за медије. - Многи тренери би били срећни да имају овакву прилику да се нађу у ситуацији да буду тренери сјајним играчима какве Србија има. Знам колико је рукомет овде историјски битан, и да је ово репрезентација са великом традицијом и резултатима. Увек сам имао одличне односе са српским играчима са којима сам сарађивао. Свиђа ми се њихов менталитет. Када ме је Драган (Шкрбић), позвао пре две године, тада није било прилике да се сарађује, али сам увек имао на уму посао у репрезентацији Србије.

- Причао сам са многим људима, не само са играчима. Са Ненадом Перуничићем, Дарком Станићем, Дејаном Перићем и многим другима. Причао сам и са момцима који су били део репрезентације на претходном првенству Европе, али и са онима који нису били на шампионату. Основа свега, када се улази у неки посао је да урадите добру анализу, зато су ми потребне информације. Због актуелне ситуације, очигледно је да није могуће организовати окупљање. Вања Илић, који игра у мом клуб Шартру, је у тренажном процесу већ месец дана, међутим, играчи из Веспрема, или Немачке нису, и превише је онда ту ризика. Ризично је правити окупљање. Вероватно ћемо организовати заједничке видео састанке, на којима ћемо почети да радимо, анализирамо. Још увек причамо на тему људи у стручном штабу. Јуче смо имали дуг састанак, ставили смо нека имена на папир. Видећемо, озбиљно смо приступили и размишљању о људима који ће радити у млађим категоријама.

Божидар Ђурковић, председник УО РСС:

- Тони, добродошао, и хвала што си са нама. Због познатих ствари са вирусом корона и због тога што су тек недавно почели летови у Европи, Тони је тек данас са нама. Имали смо и јуче, а имаћемо и данас изузетно озбиљне разговоре и јако смо задовољни. Верујем да ће Тони успети да направи позитиван преокрет и да ћемо у наредном периоду, с почетком квалификација за ЕУРО 2022, направити бољитак у нашем рукомету. Неће се само радити са сениорском селекцијом, већ је у плану и рад са млађим категоријама.

Драган Шкрбић, потпредседник УО РСС:

- Изузетно сам срећан што имам прилику да поново сарађујем са Тонијем Ђероном. Мислим да је пројекат са њим изузетно амбициозан и ми ћемо се трудити да дамо све од себе да наш рукомет поново буде у самом врху. За то ће бити потребно пуно рада, али и среће, јер је и она један од спортских фактора. Верујем да ћемо уз добро ангажовање, а поготово новог селектора, успети да направимо добру ствар за српски рукомет.

Ратко Николић, тим-менаџер:

- Драго ми је да сам поново у српском рукомету. Искрено, велико ми је задовољство, сада на другачији начин, некан на терену, сада овако да имам приликуд а сарађујем са Тонијем Ђероном. Добили смо великог стручњака, и ако будемо знали да искористимо његове идеје и замисли, можемо да се надамо бољитку. Имамо много обавеза, морамо да радимо, и то је цела прича.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OP
Kako se postaje tim-menadzer reprezentacije? koje kvalifikacije su potrebne? Da li je bio nekakav konkurs za tu poziciju?
rukometas
Nije Ratko Nikolic tim-menadzer reprezentacije nego sportski direktor.Posle igracke karijere imao je neki rukometni kamp ali nijedan igrac kao dobar rukometas nije izasao iz tog kampa.Predsednik RSS Boza ima kupljenu diplomu a Skrbic nema zavrsenu ni srednju skolu.
Antilegenda
Bivši rukometaš, mokasine na bosu nogu, polo majca, rejbanke i da se baci po koja šala s vremena na vreme. Dosta!
Sasa
Pored ovoliko promasaja zasto da ne probamo i sa strancem.Vidimo dane postoji autoritet koji moze da se stavi na kormilo reprezentacije.Verujemo u zelju i rad novog selektora i treba dati podrsku u radu a on da vrati rezultatima.Pa ne ocekujete da valjda selektor bude neko koga ce da predlozi trenerska organizacija koju interesuju samo pare ….
Giga Moravac
Ekipa luzera ... fale Grk, Prevara, Laza i Maza da slika BOLJEG ZIVOTA koji nam donelo je vladanje 4 godine Boze Promene
probijanje
"Када ме је Драган (Шкрбић), позвао пре две године, тада није било прилике да се сарађује" hahahaha bio pozvan, a nije bilo prilike. Još jedno postavljanje po poznaničkoj liniji. Koje reference ima ovaj gospodin, kakve uspehe i u kojim klubovima i reprezentacijama da bi mogao da radi sa , kako kaže "сјајним играчима какве Србија има".
Pop Sinisa
Vidovdan je tuzan dan za srpske predvodnike, to mu Promena i Prevara nisu objasnili.Tako da trebao si u ponedeljak da krenes ovako...Povedi i Bozu!
Muk...
Zika-handball na svom profilu ponizio sve srpske trenere.Mozda je sve upravu, niko se ne oglasava,cutanje znak odobravanja.Voleo bi da tako nesto napise o Makedoncima...
Sa druge planete!!!
@Promena i @Prevara??? Dajte nam imena, da i mi koji ne znamo interne nadimke udjemo u materiju! Hvala
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.