Почетна / Рукомет / Репрезентација

Селектор Орлова: Нема лаких противника, циљ је пласман на ЕП

Селектор Србије Тони Ђерона рекао је после жреба за квалификације да нема лаких противника и да је циљ пласман на ЕП
ФОТО: В. Марковић

Наш циљ је да се пласирамо на првенство и то се није променило ни сада после жреба. У данашњем рукомету морате поштовати све тимове, нема лаких противника, али Србија заслужује да се нађе на том такмичењу и сигуран сам да ће тамо и бити. Очекујем да ћемо спремни дочекати квалификације у новембру – рекао је Ђерона после жреба.

Српски рукометаши ће у квалификацијама за Европско првенство 2022. године играти у Групи један са Француском, Белгијом и Грчком.

Сви љубитељи рукомета у Србији знају да је Француска велики тим и да ће две утакмице са њом бити добра прилика да видимо на ком смо нивоу. Када се одмерите са најбољима, схватите где сте у ствари. Мораћемо да играмо перфектно како бисмо дошли у шансу да их победимо – казао је Ђерона.

Белгија је већ била противник у квалификацијама. Наш тим је имао лош дан код куће, али зато је играо одличну утакмицу у гостима. Мораћемо добро да играмо како бисмо их савладали. Белгијанци имају доста играча у добрим лигама и одређено искуство побеђивања, зато ћемо морати добро да одиграмо. Већ су нам показали шта може да се деси ако нисмо фокусирани. У Грчкој је рукомет у развоју. Имају доста играча у иностранству, али и репрезентација расте, нарочито када игра код куће пред својим навијачима. Победили су Северну Македонију у октобру 2018. године и одиграли веома добар меч са Исландом у коме су ремизирали јуна 2019. године – додао је.

Капитен српског тима Немања Илић је оценио да је група „коректна”.

Имамо добру шансу да се пласирамо на још једно Европско првенство. Са Белгијанцима смо у претходном циклусу ремизирали и забележили победу. Квалитетнији смо, али не смемо се опустити и мислити да ће бити лако. О Французима не би требало трошити речи. Сви знају ко су и како играју, али нису непобедиви. Са Грчком се нисмо састајали у претходном периоду, али ни ту нема дилеме. Квалитетнији смо и очекујем сва четири бода против њих– рекао је Илић.

Квалификације ће почети у новембру и трајаће до маја следеће године. Пласман на континентални шампионат обезбедиће по две екипе из осам група, као и четири најбоље трећепласирана тима.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sasa
Daj bože.
Boki Odlazic Slutnja
A ko kaze da ce ovaj statisticar mladjih kategorija Barcelone u opste da vodi reprezentaciju.Spancu niko nije javio da su izbori.Covek daje izjave a jos ni jednom nije bio u savezu.E Srbijo juce, danas, sutra.
Marko Pavlović
Francuzi prvi, mi drugi i Grci treći. Idemo na EP.
Željko Pavlović
Francuska prva. Mi drugi. Idemo na EP.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.