Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненад Перуничић: Оставку сам понудио још у Аустрији!

То није бежање од проблема, нисам испунио свој циљ. Председник Ђурковић зна да мене четворогодишњи уговор не веже ни на један начин, осим онога шта ћу дати на терену – искрено је причао бивши стратег Орлова
ФОТО: ЕПА/Валдрин Џемај

Ненад Перуничић није више селектор репрезентације Србије. Стратег Орлова је одлучио да поднесе оставку после лошег резултата на последњем Европском првенству и освојеног двадесетог места.

То је уједно био повод и конференције за штампу, тачно месец дана по повратку државног тима са шампионата Старог континента.

Искрено бих желео да се извиним што је конференција за штампу овако касно после првенства, али она је била у плану три дана после завршетка шампионата. Међутим, заједно смо одлучили да пустимо време да прође како бисмо сталоженије разговарали о стварима које су се дешавале на Европском првенству. Свестан сам резултата који смо остварили и који је јако болан, спреман сам да причам о свему.

Стратег Орлова је истакао:

Као неко ко је поносан никада одговорност нећу пребацити на неког другога. Свестан сам шта носи моје име и презиме, колику тежину има, а то сам видео после Европског првенства. Ако желимо боље нашем спорту морамо да будемо јединствени, а не подељени, а тако се не жели боље рукомету. Можемо да имамо различита мишљења, али ако имамо заједнички циљ, онда морамо да будемо јединствени.

Кад је реч о останку на кормилу тима, Ненад Перуничић је био искрен и јасан.

Оставку сам понудио још у Аустрији. То није бежање од проблема, нисам испунио свој циљ. Председник Ђурковић зна да мене четворогодишњи уговор не веже ни на један начин, осим онога шта ћу дати на терену. То тако гледам...

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Миле Мрђеновачки
Овде ћу цитирати реченицу мога учитеља, тада тренера + Николе Вучинића давне 1974-те године: "Није важно шта си радио, већ шта си урадио!!". Цедећи ту мисао све ове године додајем моје: И шта си иза себе оставио!!! Ово важи за све у животу па и у рукомету. ...Изговора увек има, ма колико и зашто оправданих, али запитајте се сви у РСС, и сви Ви који живите од рукомета, где сте Ви у тој прићи!? Селектор у оставци, са и без уговора за овакве резултате најмање што би морао да учини је да врати сваки динар добијене плате јер га резултатом није заслужио. Када томе додамо и његов рад у клубу који највише волим, мојој Црвеној Звезди, па подвућемо црту и погледамо иза себе, морамо себе запитати на кога смо се свом силином ослонили!? На неоспорно врхунског играча, желим да верујем на часног човека, али неспремног и необученог да води један клуб, једну репрезентацију, овај наш данас катастрофални рукомет.
boki
Ej a kako je to moguce kad gazda Boza nije bio u austriji nego je naplacivao dnevnice EHF u svedskoj!!!
Pjer
Vuja je slobodan!
Slana Bara
Ne moze Vuja nista da bude u Srpskom rukometu.
posmatrac
Ako je tacno sto kaze Perunicic da je ostavku podneo ve u Austriji a veliko je pitanje da li je to istina, greska je zasto odmah nije prihvacena.
Tutumrak
J.b.t. od ovog moze da se rikne. Evo suza suzu goni. Čitam i ne verujem da čovek bez trunke srama prica o ponosu a od kako je trener nije osvoio nista, istrpio igraca, pokazao uzasan karakter i na kraju zaseo na selektorsku klupu. I takav prica o postenju, karakteru,moralu,čojstvu. Ovakve izjave ga kanale bar jos 8 spratova pod zemlju. Nekad je pametno i cutati

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.