Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђурковић: Први међу једнакима носим бреме и терет 20. места на ЕП

Председник Управног одбора РС Србије, Божидар Ђурковић се захвалио Перуничићу на сјајној сарадњи и истакао да ће он имати увек своје место у Савезу
ФОТО: РСС

Разлог што тек сада организујемо конференцију су моје обавезе према ЕХФ и боравак ван земље до краја јануара. Захвалио бих се Ненаду Перуничићу на исцрпној изјави. РСС је озбиљна организација која ништа не ради иза леђа, ни преко ноћи. На следећој седници Управног одбора оставка ће се разматрати и донеће се одлука. То ће бити за неколико дана – казао је Ђурковић, који је потом наставио:

Први међу једнакима носим бреме и терет 20. места на Европском првенству. Сигуран сам да је Ненад дао све од себе и учинио све, све је уважио, имао респекта према РСС. Имао је трновит пут од СП 2019. преко квалификација и није му било лако. Разумем га у потпуности. Све што је сада изнео, тачно је. Понудио је оставку одмах после последње утакмице у Грацу. Рекао сам му да сачекам, да се ствари слегну, да се видимо са људима у Београду, да поразговарамо и да на органима Савеза донесемо праву одлуку.

Ђурковић је додао:

Ненад Перуничић ће имати трајно место у РСС кад год пожели и шта год пожели. Дао је све од себе да остваримо добар резултат. Нисмо га остварили, разлоге сте чули. Двадесето место не заслужујемо, заслужујемо више. Имамо сасвим довољно времена да донесемо праве одлуке и сачекамо мирни бараж у јуну месецу. Противника ћемо сазнати после жреба деветог марта. У међувремену, имамо квалификациони турнир за жене у Ђеру и шансу да се квалификујемо после 32 године на Олимпијске игре.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

hronicar
Boza Djurkovic i Nenad Perunicic ne mogu nikako imati trajno mesto u RSS po bilo cemu dobrom sto su ucinili na svojim funkcijama niti treba da imaju sve sto pozele i kada pozele-kako rece nBoza za Peruna jer je njihov rezultat nikakav.
flaster
Najobičniji kokošar koji mažnjava dnevnice kao delegat dok njegova reprezentacija igra. Interesantno bi bilo proveriti da li je putne troškove uzeo i od EHF-a i od RSS, a nije bio uz reprezentaciju, osim u mislima kad nije delegat. Kokošar, a sa ovakvim izjavama je i šibicar.
Gaza
Kako je prvi međujednakima kad radi za platu? Pogubio se. U upravnom odboru koji faktički i ne postoji niko ne prima platu. U skupštini isto. Kako onda među jednakima? Procitao negde nečiju izjavu i fljus. Zaboravio da je prvi plaćeni predsednik u istoriji Jugodlavije i Srbije. I plaćen u ehf. I plaćen na evro utakmicama. I kao predsednik nadzornog odbora Zavoda za sport. I sa tom gomilom plata prvi međju jednakima?
Iz drugog sporta
Bilo je ljudi na funkcijama,odlazili su kao gospoda ili nevoljno ali ovakav covek nije vidjen dosad.Mislim da ce kad ode mnoge biti sramota kad ih pozove tel.da mu se jave.
Бентеке
Аким за новог селектора, резултати говоре у његово име, али пре свега, зато што би имао доста занимљивих детаља да подели са својим пратиоцима на инстаграму, зарад популаризације овог спорта
Миле Мрђеновачки
Осамнаестог јануара у 14,30 часова сам на овом месту објавио своје директно обраћање господину Божи Ђурковићу. Видим да и даље мисли да плива по жабокречини која му за сада одговара. Нуђење безграничне снисходљивости према Ненаду Перуничићу очигледно је условљено и усмерено према оном који се исто презива а на високом је месту у Министарству спорта... Финансијски сасвим оправдано, дугорочно катастрофално за сам рукомет. Све што се годинама и деценијама радило долази на наплату. Систем који је све учинио да се системски заштити од промена очигледно је да има сву заштиту тако заокруженог система. Систем чине људи који су нас довели до дна... Или се надате да дно не постоји!?? Мене, као љубитеља рукомета, све ово боли. Овакво безнађе не прихватам. Лицитирање по принципу "Јерјечкиње бајрачкиње, кога ћемо", одбацујем. Моја визија је исувише радикална а моја снаага је данас мала... да Вам Ја данас нисам проблем. Сами себи сте проблем. Спортски поздрав

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.